DAG TWEE ... DIAANTJE IN KLOOSTER


Dag twee Diaantje in Klooster.

Een leuke titel, maar wij waren best ook wel ‘uithuizig’ eigenlijk.  We hadden het goed gedaan. Vandaag was het weer een stuk aangenamer . de zon deed zijn best en het werkte ook nog.  We deden ons tegoed aan een lekker ontbijtje met verse jus en een uitsmijter waar ik  hier en daar wat extra’s op smeet. Jummy. Daarna aan de ‘tas’ koffie zoals men dat in Brabant zegt. Niet dat ze er hier wat van begrijpen van dat dialect. Overigens, toen ik hier kwam wonen in de kop van Overijssel had ik ook ‘ondertiteling’ nodig hoor. 'Ohh mien huntien' (o mijn hondje) … 'mien deerne' (mijn vrouwtje/meisje) . en het 'op de fietse' (taalkundig heel bijzonder)  en  'ik ben dat nodig'.( ik ken het niet anders als ik héb dat nodig)  . Het 'Ik ken ouw'  (ik ken je) , de 'olde skoele' (oude school) ik keek als een aap in een roestig horloge. Met een eigen Natuurgeneeskundige  praktijk in dit dorp leer je het echter snel … in elk geval het deel ‘verstaan’. Even als ‘vanouds’ niet hoeven opletten is ook lekker , dan kletst lekker weg.

De avond daarvoor hadden we afgesproken in goed onderling overleg en naar behoefte dat Diaantje een massage van mij kreeg. Dat was dus nu. Ach dan ben ik zo bijna twee uur verder en Diaantje datzelfde in dromenland.  Time flies when you are having fun.  Diaantje had het over ene uur welnee, ze was in slaap gevallenen we waren echt een uur en 3 kwartier verder wahaha . Ik kan goed praten,  maar ik heb een  coaching/praat-kamer en een massagekamer. In dat deel praat ik eigenlijk niet, masseren  doe ik in stilte , behoudens een zacht muziekje. Ik hou mijn mond, tenzij het nodig is te communiceren over iets. Dan is het tijd te voelen en te ervaren.  Tijd om met en in jezlef this te komen. Diaantje is liefdevol heerlijk ‘in de olie’ gezet door mij. Uiteraard werk ik met echt 100% natuurlijke oliën (Doterrra), die mogen hun werking doen en daarom zonde deze direct af te spoelen.  Ze voegen echt iets toe.

Daarna hebben wij nog wat gedronken en zijn richting Urk vertrokken  waar wij een lunch zouden nuttigen en op (ja OP) Urk ons verder zouden vermaken. eerst moesten wij nog op Uk geraken.  Met al dat geklep in die auto  ging ik blind de borden achterna . Normaal kan ik ‘blind’ Urk vinden hoor, lekker binnendoor. inmiddels zat ik op de officiële ‘buitenom’ route …flink om dus , maar ach  wij klepten wel door en het zonnetje liet ons de polder op zijn mooist zien.

Het eerste wat wij bezochten was niet echt een typisch Urks iets …het was het Kruidvat, dit om een gehavende nagel van Diaantje te redden die ernstig een vijl behoefde. Ik heb mij vermaakt met het Urks dialect, wat ik een  bijzonder  mooi taaltje vind. Daarna naar de overkant waar wij een (vis)lunch nuttigden.  Met onze gevulde buikjes slingerde wij door Urk heen, hier en daar een winkeltje bezoekend. Soms een bezoeking , want een cameraploeg stond voor de winkel waar wij in waren te filmen ( er is een documentaire over Urk ) Gezien alle gebeurtenissen van een week of wat terug  waarbij half Urk werd afgesloten door de politie door een  knokpartij was het kennelijk hot-news.  Wij  zaten er beiden niet op te wachten breeduit in beeld te komen. dat ’breed’ ben ik al .  Wij dus via een andere deur  de andere kant op. Goed Urk, bekeken en genoten van de zon en het uitzicht.  De vuurtoren opgezocht waar wij een ‘ussie’ maakte. Nah, ik sta erop als een plofkip met ene plofkip en twee fijngeknepen ogen tegen de felle zon, wat een binnenkomer zo wahahahaha. Maar de twee ‘zonnetjes’ staan erop.

Thuis lekker nog wat uitgerust en wat gedronken, een hapje tosti-kaas-zal en nog het lekkere toetje waar Diaantje zo van smulde.  Daarna een tas koffie voor Diaantje, daarna was het echt tijd om afscheid te nemen.  Maar een tijdelijk afscheid , dat maakte het makkelijker en veel leuker. Het was toch een stevige twee uur rijden, dat wil je niet te laat nog aangaan. Ik kan terugkijken op twee fantastische warme en liefdevolle dagen !  Dank ej wel voor JOU Diaantje, en voor de moeite willen nemen naar dit ‘gat’ te komen !

 

Uiteraard deel ik foto’s  (al heb ik geen idee hoe Diaantje  die serie zo krijgt. Ik weet het alleen per foto te doen. 

Dank je voor het lezen en meeleven .

Mary-José


Een kleine impressie van de massagekamer waar Diaantje anderhalf uur heerlijk heeft genoten.

Urk zorgt goed voor het eigen materiaal


Zo zie ik het graag ..oude boten en rust.

Prachtig zo weg te kijken.

Diaantje bij de 'brulboei', echt als die horn gaat wil je daar NIET staan !

Het pitoreske vuurtorentje

Wapperende netten.

En sommigen wat minder wapperend, meer 'vastgeknoopt'.

Het is nodig voor de natuur , maar  o wat vijd ik dit horizonvervuiling als die winmolens.

Dit zie ik liever... het prachtige IJselmeer, ditmaal als een spiegeltje. Dat heb ik wel anders meegemaakt. Hte kan er spoken !

Heerlijk zo aan het water

Allemaal tegen de zon in gefotografeerd en die stond te stralen ! 

Urker tasje

Kijk, deze kwam ik ook tegen. nou ja  zij stonden daar en ik liep erheen

Pigmee probeerde ook  in het gat te komen wahahah...  stond ik daar op mijn tenen achter dat bord 

Een Urker huisje van binnen 

Een Urker tuin

Pasta zal en grote garnalen schotel.

Toetje dag een . mango-limoen, passievrucht

Teotje dag twee ..idem hahahahha