×

Yoors


Inloggen
×

YoorsKANKER EN  HET ' VROUWZIJN'

KANKER EN HET ' VROUWZIJN'


KANKER EN HET 'VROUWZIJN'.

Oktober, de maand waarin kanker wat extra belicht en uitgelicht wordt.  Ik draag ook mijn steentje bij aan deze nare ziekte die ieder op een of andere manier wel treft.  Hetzij al slachtoffer zelf, hetzij als partner, vriend/vriendin, familie, kennissen of bekenden.  In mijn geval heb ik er mijn ouders, pleegouders, vele vriendinnen aan verloren en heeft mijn man een 'abonnement' op kankersoorten en een aantal dierbare vriendinnen worstelen ook met hun kanker. Ik   'heb' het niet, maar ook als omstander doet het je wat je lief, je vriendinnen te zien worstelen en strijden.

Borstkanker is een van de kankersoorten die een enorme 'lading' voor en in het 'vrouwzijn' kan hebben. Borsten zijn toch een wezenlijk  uiterlijk 'bewijs' van. Als je zonder moet, of er een moet missen kan dat een enorme impact hebben op je gevoel van ' vrouwzijn'.   Uiteraard ben je méér dan je borsten alleen, en is het Leven wellicht belangrijker dan je borsten. Toch is het een item en proces met veel verdriet, rouw , afscheid nemen van een stuk 'vrouwzijn'.  Voor al deze vrouwen:  veel sterkte in en met dit proces !

Ik heb het op deze manier proberen te verwoorden.

Mary-José Knuvelder.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.