Hier is jullie huiswerk voor de Pasen :)


Onder iedere post staan nu de trefwoorden. En sinds ik met internet bezig ben. Nu al ruim 20 jaar. Denk ik dat moet beter kunnen! 

Deze trefwoorden helpen nu al enorm je posts te vinden op Yoors en ook voor Google zijn ze zeer waardevol. We maken een extra link naar jouw posts waar de trefwoorden inzitten en dat vindt Google erg lekker vertelde ze me gisteren tussen neus en lippen door. Dus dat is allemaal op orde. Maar wat dus veel beter zou kunnen volgens mij: WELKE trefwoorden vul je daar in ? Hoe kom jij daar zelf op ? 

Ik denk dat je iedere situatie. Iedere post. Ieder product. Ieder mens (...) enz. Kunt omschrijven in maximaal 4 trefwoorden of korte frasen. Je maakt met de sleutelwoorden als het ware een vierkant waarmee je het onderwerp redelijk scherp afbakent. Zo wordt alles ook op Google gezocht. Ook gevonden? Maar welke vragen moet je stellen? Waarop het antwoord dus de gouden sleutelwoorden zullen zijn zodat we jullie posts nog veel beter vindbaar kunnen maken. 

Tot nu toe ben ik op een paar vragen gekomen maar zit nu toch vastgeklonken in de zeer beperkte brein kronkels in mijn kop. Omrand met redelijk behoorlijke flaporen en een aantal andere muizenissen. Daarom heb ik jullie hulp nodig.  Iedere inbreng wordt gewaardeerd en briljante en ook minder briljante voorzetjes worden gewoon doorgevoerd. Want Yoors - he de naam zegt het al :) Is -  van - Jou ! 


Let op ik wil deze vragen bij iedere post stellen die je aanmaakt. En ik ben me ervan bewust dat het iets meer werk kost dan een paar trefwoorden erin knallen. Is dat juist niet het eerste wat bij je naarboven komt en dus goed ?! Door vragen te stellen denk ik betere kwaliteit trefwoorden te krijgen en een veel betere vindbaarheid te scoren voor jullie. Dit zijn ze tot hoever ik nu gekomen ben: 

Waar gaat deze post over? 

Dat zou mijn eerste vraag zijn die iedereen invult met een trefwoord.  

Voor wie is deze post bedoeld ? 

Zo denk je na over je 'doelgroep' maar zoekt de doelgroep hier ook op ? 

Wat wil je met deze post bereiken? 

Dit lijkt me een heel duidelijke en duidelijke vraag. 

Waar zoekt iemand naar die jouw post wil vinden? 

Beetje vage vraag maar wel belangrijk volgens mij. Hoe zouden jullie deze formuleren? 

Moeten het drie of vier vragen zijn of nog veel minder? Zeker niet meer.. 

Benieuwd naar jullie reacties. Heb je een heel uitgebreid antwoord zet het dan even in een eigen post dan voeg ik hieronder jouw post toe als je het even meld in de reacties. 


Goede pasen ! 

Henkjan