Vanaf vandaag heet ik alle shit van harte welkom op Yoors.

Vanaf vandaag heet ik alle shit van harte welkom op Yoors.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling


Ik vroeg mezelf de laatste tijd vaak af waar alle depressiviteit en alle ziektes vandaan komen op Yoors. En als ik heel eerlijk ben werd ik er ook wel eens wat moedeloos van. Waar komt al deze ellende vandaan ?! Zelf ben ik een zondagskind en heb een heerlijk gezin, voldoende te eten en een leuk bedrijf. Gewoon gelukkig. En daarom zag ik het niet. Je bent niet gewoon gelukkig! Dat is helemaal niet gewoon. 


Naar aanleiding van onderstaande post van Aswespeak begreep ik dat vandaag ineens. Want wat moet je met een dergelijke post? Niemand kan háár pijn ervaren. Niemand kan doorvoelen wat zij doormaakt. Maar ze schrijft wel haar verhaal op Yoors. En kennelijk geeft dat iets verlichting. Je kunt dat op Yoors anoniem doen zonder dat meteen bekend is hoe je heet of waar je woont en werkt. Ook daarin is Yoors precies het tegenovergestelde van Facebook of Instagram. Je kunt anoniem je gang gaan of kiezen je eigen naam te gebruiken. 


Door deze post zag ik ineens waarin Yoors ook anders is of meer kan zijn. En vanaf nu wil ik dat vooral ook omarmen. In plaats van te ontkennen en wat weg te kijken.  Het leven heeft geen filter! Op Instagram zie je schitterende prachtige levens en het is iedereen meer dan van harte gegund! Geniet vooral als je kunt. Maar het fucking leven zelf heeft geen Instagram filter!  

Quote

Het fucking leven heeft geen Instagram filter. 

Hnkjn


Er werd ooit gezongen over een dun laagje chroom over de vriendschap. Als het laagje verdwijnt blijft er weinig vriendschap over. Het lijkt soms wel of alles heel licht verchroomd is. Als je het eraf haalt zit er heel veel ellende, eenzaamheid en soms ook behoorlijk wat agressie onder. 

We zitten allemaal in dezelfde kar - die leven heet - op weg naar de executie.  Maar er zijn een aantal mensen die IN die kar op weg naar de uitgang ook nog eens getroffen worden door vreselijke scheidingen, narcisten, gestoorden, kanker, psychosen, armoede en alle ellende die je je maar kunt voorstellen. Je kunt ook heel gewoon eenzaam zijn. En dat is het lastige. Door de Instagram cultuur is dat soms lastig voor te stellen en vooral ook te zien. We zien vooral strakke lijven, Mooie tieten, schitterende gebitten en daarboven Gucci zonnebrillen. Met daarover heen nog eens een mooi filtertje.

Maar dat is niet de werkelijkheid. De shit zie je nooit!  En daarom heet ik vanaf vandaag  alle shit van harte welkom op Yoors. In plaats van het lichtelijk te negeren of achteloos ergens te reageren. Gooi het er maar op en gooi het eruit. Er zijn hier ruim voldoende mensen die ook in diepe ellende verkeren en we nodigen je van harte uit daarbij te horen :) 

Er zijn er ook ruim voldoende die happy zijn en je verhaal willen lezen. 

Henkjan

Photo by Kristopher Roller on Unsplash Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (54 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooie woorden Henkjan. En o zo WAAR wat je schrijft en hoe je het verwoord. Het echte leven heeft geen mooie filter . Jij bent geraakt door de post en nu raak je ons met je oprechte pure woorden die zoveel waarheid bevatten. Woorden recht uit je ❤️
| 23:37 |
Samen komen we er wel uit.
| 16:10 |
Het is verdomd leuk om zoiets te lezen! We verbloemen de werkelijkheid via Facebook en dergelijke, het leven is niet zo perfect als het vaak wordt voorgespiegeld. 
| 23:59 |
De afsluitende foto vind ik zeer passend bij de bloedstollende schrijfsels waar ik compleet stil van wordt. 
Op een verbluffende wijze hebt u dit in het daglicht geplaatst waarvoor m'n complimenten.
Delen deed ik alsook.
| 16:59 |
Zoveel mensen zoveel problemen maar ook zoveel mensen zoveel moois.
| 21:54 |
Ik vind dat alles besproken mag worden op een nette manier. Fijn om lid van Yoors te zijn ❤️
| 10:09 |
dit vind ik nu dan ook het mooie van yoors, iedereen zijn eigen verhaal
en je leest wat je wilt lezen
| 13:43 |
Heel fijn dat Yoors een platform kan zijn waar mensen van zich af kunnen schrijven en wat steun aan elkaar kunnen hebben. En we kunnen zoveel van elkaar leren. 
| 23:32 |
Fijn dat het hier kan, voor wie er behoefte of steun aan heeft.
| 23:21 |
Leuk vlot stuk 
| 20:58 |
Wauw! Wat fijn voor je Henkjan. Dat het je geraakt of aangeraakt heeft en dat je er een les uit hebt gehaald. Daarvoor was het dus al waardevol. 
Persoonlijk heb ik geen problemen met problemen. Een leven over een rozenpaadje lijkt me oersaai en weinig leerzaam. Je kunt de zon pas waarderen als je ook regen en kou hebt ervaren. 
Je leert mensen, situaties, dingen op waarde te schatten.  
'Erg' van 'ernstig' te onderscheiden. 
In 2010 had ik een kwaadaardig dikke darm kankertje. De op 1 na dodelijkste soort. Voor mijn omgeving was dit een rot tijd. Voor mij niet.  Die lieve woorden en steun dit ik kreeg (van vriend en vijand), zou ik anders nooit gekregen hebben. Ja, als ik dood ben, dan prevelen mensen wat aardigs boven je graf. Ik heb het geluk gehad dit bij leven te mogen ervaren.
Zo kijkt ik naar 'problemen'. Ik zoek de 'gouden kant'.
| 15:34 |
Mooi verwoord. Je hart luchten, je gal spugen, zeggen wat je op je lever hebt, een steen op je maag en een last op je schouders. Allemaal uitdrukkingen die aangeven hoe opgekropte emoties  van invloed kunnen zijn op je lichaam. Ze zetten zich vast en kunnen voor heel veel ellende zorgen. Als yin yoga docent komen we door houdingen bij deze vastgezette emoties en mag er een hoop loskomen. Er wordt een hoop gesnotterd tijdens en na de les.  Beter is te zorgen dat dit zich niet vastzet. Je hart luchten dus en prachtig dat dit kan op yoors ❤. 
Helaas heb ik tegenwoordig weinig tijd en ben ik hier niet vaak maar soms denk ik ik ga schrijven over mijn verslaafde zoon wat veel ellende in het gezin geeft. Nooit heb ik dat hier neergezet uit schaamte en het gevoel als moeder te falen en nu er toch even tussen neus en lippen uit durven gooien. Tja ieder huisje heeft zijn kruisje. Amen.
| 21:13 |
Heel mooi geschreven, ontroerend ook! Super dat Yoors er voor iedereen!
| 20:33 |
*is
| 22:38 |
Het kan best therapeutisch zijn om er op los te klagen. Ikzelf vind een probleem gelijk niet meer boeiend nadat ik mijn woord erover heb gedaan, ik krijg zo mijn mentale rust terug, maar dan moet er wel een plek komen waar dat gewaardeerd wordt. Of eerder "getolereerd", moet ik zeggen.
| 19:19 |
Fijn dat jij kunt zeggen nu dat je ogen zijn opengegaan. Ellende is op zich niet erg, het wordt pas erg als mensen de andere kant op gaan kijken. Als we echt sociaal willen zijn dan mag wat meer compassie best. Dat wil niet zeggen dat je overal maar in mee moet gaan maar het niet zien is erg, maakt mensen erg eenzaam. 
| 18:49 |
Mooi dat alles op Yoors een plaatsje mag hebben
| 17:54 |
Ja, dat is super
| 20:15 |
Super, dit bericht. Het leven gaat nou eenmaal niet altijd over rozen. Het is goed ervoor uit te komen dat je niet gelukkig bent in een maatschappij waar dat haast taboe lijkt.
| 16:53 |
Mooie woorden Henkjan! Mooi gesproken. 🙏🍀
| 15:54 |
Je slaagt de nagel op zijn kop
| 15:47 |
Eindelijk ruimte voor de shit van het leven, zeg maar.
Mooi, Henkjan!
| 15:36 |
Mooi gezegd Henk Jan.  Ik heb genoeg bloggen geplaatst over zware onderwerpen die me dagelijks plagen. Mensen mogen er van denken ze willen.  Ik schrijf omdat ik het kwijt moet niet om zielig te zijn. En soms vinden mensen herkenning, dan weten ze dat ze niet alleen staan. Ik dacht ook altijd dat iedereen een leuker leven hadden dan ik wegens de foto's tot ik me realiseerde dat ik diezelfde foto's had
| 14:35 |
Gelukkig is er een medium waar we onze ellende kunnen delen en niet als een zielig stukje weggezet worden!
| 14:12 |
Wat mooi dat je dit omarmd, zelf heb ik heel veel mee gemaakt in mijn leven.
Zo als jij zegt dat je zondagskind bent en gelukkig bent zo denk ik wel eens dat ik geboren ben voor ellende.
Maar als ik hier over ga bloggen denk ik dat ik een zeur ben en dat wil ik niet.
Vind het wel goed en knap dat het kan en mag.
| 14:12 |
heel herkenbaar wat je schrijft.....😘
| 15:16 |
Wat lief dat je dit naar me schrijft
| 20:21 |
😊👍
| 21:24 |
Wow. Wat een eye opener! Om heel eerlijk te zijn heb ik nooit geloofd dat iemand echt gelukkig kan zijn. Wel tevreden, want dat betekent dat je het leven accepteert zoals het is - met alle ups en downs.
Mijn oma heeft altijd gezegd "elk huis heeft zijn kruis"; achter elke voordeur gaat wel een vorm van ellende schuil. Pas als je met anderen in gesprek gaat en jezelf kwetsbaar opstelt en over jouw eigen problemen durft te praten, ontdek je vaak dat het soms nog een graadje erger kan. 
Feit is wel dat wanneer je met een 'down' situatie geconfronteerd wordt, probeert daar op je eigen manier het beste van te maken en 'gewoon' doorgaat - er is namelijk geen andere optie. Je kiest er niet voor, het overkomt je - en dat is (meestal) op geen enkele manier te voorkomen. 
Erover schrijven helpt, het is een soort van rouwverwerking. Ik reageer niet vaak op "shit" verhalen omdat het soms heel pijnlijke herinneringen bovenbrengt. Maar ik begrijp het; en ik weet dat de schrijver bezig is om de ellende te verwerken en een plekje te geven. En dat is heel belangrijk.  
Ik ben heel blij dat jij het nu ook begrijpt.
| 13:38 |
Al die shit vind ik wel mee vallen. Het ligt er ook aan wat je leest, hoeveel maar je hebt zeker gelijk, bij Yoors kan geschreven worden over wat je bezig houdt en dat maakt zeker een groot verschil met andere social media.
| 12:59 |
Mooi verwoord! En helemaal waar, natuurlijk.
| 11:29 |
Mooi geschreven en fijn dat je dit zo schrijft en benoemt! Het leven heeft inderdaad geen filters en ook geen pauzeknop. Hoe fijn dat ook wel eens zou kunnen zijn. Je krijgt je portie en daar mag/moet je het mee doen. Als je gewoon gelukkig bent zonder veel tegenslag dan is dat mooi en goed. Het is ook moeilijk om dan te begrijpen wat tegenslag is of hoe dat is. Dat kan en mag je (ik) een ander niet kwalijk nemen want hoe leg je nu uit hoe het is om alles waar je op hoopte en rekende zomaar plotseling kwijt te raken? Of hoe is het als je al je halve leven worstelt met  tegenslag en moeilijkheden? Ja er is veel shit maar uit de blogs die hier over gaan (en ook welke je nu overschrijft) kun je ook kracht lezen. Kracht van de schrijver om door te gaan. Ik gun en wens jou en jou gezin alle geluk van de wereld en zo min mogelijk tegenslag. Als je dan tegenslag op je pad krijgt wens ik je alle kracht en moed toe om hier mee om te kunnen gaan.
| 11:24 |
Mooi en oprecht en fijn dat mensen hier hun verhaal echt kwijt kunnen 
| 10:33 |
Op Yoors kon ik mijn verhaal kwijt. Alleen op yoors. En dat is zo goed om je te uiten. Mooie post Henkjan.
| 10:29 |
❤️
| 19:20 |
💋
| 22:23 |
Ik had het idee dat dat altijd al welkom was ;) 
Heb al aardig wat shit gedropt en shit gelezen en erop gereageerd hier..
Iedereen reageert (over het algemeen) super meelevend is mijn ervaring.. 
En die shit neerpennen lucht vaak enorm op.. al is het maar even..
| 10:19 |
Dankbaar met de mogelijkheid alle mooie en minder mooie zaken te kunnen delen hier, maar ondanks ook veel shit.. ben en blijf ik toch in en in gelukkig, er ligt zoveel licht naast de duisternis en t ene kan echt niet zonder het ander bestaan..dank je ☀️
| 10:18 |
Goed dat het hier welkom is
| 10:06 |
Helaas inderdaad dat het echte leven geen filters heeft......
| 10:01 |
Fijn dat echte ellende gewoon ook hier mag geplaatst worden.
En die excecutie wens ik je niet toe en ervaar ik zelf totaal anders
| 09:35 |
Yoors: waar je het échte leven mag laten zien! Hele mooie post!!! Complimenten!
| 08:45 |
En dat is ook wat bloggen is. Jezelf kunnen zijn. Het in feite je eigen persoonlijke - weliswaar openbare - dagboek. Alleen ik lees het, maar reageer niet altijd. In die verhalen lees ik een groot deel van mijn eigen jeugd. Als ik lees over verkrachting voel ik het weer. Dan zit ik vol met tranen en wanhoop. Ik ben 60+-er, draag het mee en wil de eindstreep op een zo prettig mogelijk manier halen. Hoe het gaat verlopen weet ik niet en wil ik ook niet weten. Sinds vorig jaar weten mijn man en ik wel dat hij een auto-immuun-ziekte heeft. De vraag is niet of hij kanker krijgt, maar wanneer. En daar moeten we het maar weer mee doen. Dit geschreven hebbende, weet ik natuurlijk ook dat het erger kan. 

Maar toch ben ik blij dat ik het hier kan ventileren zonder de commentaren van joh, kop op, iedereen gaat dood. Of de 'grapjes' van je moet toch ergens aan doodgaan etc. Ja ja ja, maar wanneer ze last hebben van een ingegroeide nagel, moet iedereen de bloederige details zien. 
| 08:13 |
"Het kan altijd erger" zeg ik vaak tegen mezelf. Maar vind het tegelijk zo'n dooddoener. Iedereen ervaart iets ook anders. voor de een is het een heftig(er), voor de ander iets anders. Natuurlijk kan het 'altijd' erger. Maar dat wil niet zeggen dat jouw (of iemand anders) verdriet er niet mag zijn. Iedereen verwerkt iets op eigen wijze ja of nee.
Vind het heel naar dat jij dat hebt ervaren. Ken een boel mensen die het is overkomen.
En dat "Je moet toch ergens aan doodgaan." kan ik niet UITSTAAN!!

Je zegt het goed: "Ventileren". Zo belangrijk! Beter dan opkroppen. Huilen is geen teken van zwakte, maar een manier van uiten om weer door te kunnen gaan...
| 08:41 |
Dank je wel. 
| 08:49 |
❤️
| 08:58 |
helemaal mee eens!!
| 15:12 |
❤️
| 15:23 |
Wat een openhartig verhaal. En ik / wij maar denken dat jij een onbezorgd leventje hebt zonder zorgen. Ik denk dat we nogal zouden verschieten als Henkjan hier een anonieme enquête zou plaatsen waarin we kunnen aanduiden wie wel of niet slachtoffer was van psychisch, lichamelijk en /of seksueel geweld. Het zit veel dichter dan we denken, bij de buren, kind in je klas, moeder op de directiezetel, ... Overal !!!
| 08:52 |
Soms vertel ik het. En eigenlijk heb ik alweer spijt dat ik het hier heb gezet. Want ik kan het niet verwijderen. Dat is wat ik dus vaak doe. Heel veel schrijven en ook weer deleten. Dat is mijn manier van verwerken. 

Mijn leven is verder best onbezorgd te noemen. Op een aantal zaken na dus. Ik leef ermee, maar ik ben het niet. 
| 09:16 |
juist door yoors ben ik gaan vertellen en ook gaan helen ..t zelfde liedje.. nee je bent eht zeker niet
| 10:21 |
Dat is mooi Karin! 
| 11:25 |
❤️
| 11:42 |
prachtig Karin! Ik heb diepe bewondering voor je hoe je je hier doorheen slaat en altijd zo positief in het leven staat!❤️
| 15:12 |
voor mij minder moeilijk, dat was mijn overlevers manier om t ene na t andere aan te kunnen blijven kijken..lief zeg..dank je
| 16:18 |
heel herkenbaar...ik schrijf eigenlijk ook bijna nooit of niet over wat ik meemaak van vroeger of wat ik met mijn kids doormaak. Ik weet vaak niet hoe ik het moet neerpennen en zoek zelf veel afleiding in muziek luisteren, gedichten schrijven en de natuur induiken. Is natuurlijk ook een manier van verwerken. Maar het heeft me ook wel aan het denken gezet gisteren zo van, waarom zou ik inderdaad niet mogen of kunnen vertellen wat mij bezighoudt....goeie vraag....ook ben ik het type van schrijven en deleten of wandelen en hoofd weer leegmaken. Ergens wil ik ook liever sommige dingen niet vertellen of herinnerd aan worden omdat ze te heftig waren en door mijn emdr therapie heb ik ook een heel stuk achtergelaten...wel ontzettend fijn dat deze post zo opengegooid is op Yoors, zodat iedereen ook mag weten dat die ruimte er is om onze gevoelens, gedachten hier kwijt te kunnen.😘
| 15:10 |
Gedichten schrijven is ook een manier van verwerken inderdaad. Wandelen ook. En voor mij ook koken. Het opschrijven is ook een ding. Fijn dat die emdr therapie jou goed heb geholpen. Schrijven en deleten werkt ook therapeutisch voor mij. Net als wandelen. Maar ook koken. 

Ik zit nog steeds na te denken over de opmerking van Mieke van Liefde, dat ze dacht dat mijn leven zo onbezorgd is. Maar net als jij, vertel ik ook niet alles. Vanmorgen ben ik al ver gegaan. Ik kan het me voorstellen dat jij niet alles verteld wat je met je kinderen doormaakt. 

En ja, we mogen op Yoors zijn wie we zijn. En misschien krijgen we dan ook begrip voor iemands reactie eventueel. Want soms kan een geschreven reactie heel verkeerd uitpakken. 😘
| 15:19 |
k Denk juist Madeleine..dat Henk Jan het wel door kreeg..t werkt  naar de nieuwe tijd en de wens van de inner mens..niet meer opgesloten en eenzaam..maar juist door het delen.. de ware liefde en zuiverheid van geest hervinden en doorgaan als bevrijde mens..Liefde  zal hoe dan ook overwinnen en ergens moeten we beginnen. we zijn dan geen slachtoffers..maar hele mensen 
| 16:20 |
❤️😘
| 15:13 |
Dit is je mooiste post tot nog toe, topper! Zo gloeiend met je eens. Samengevat: hier mag je jezelf zijn. Hier kun je alles kwijt.
| 07:57 |
Heel mooi! Soms helpt het inderdaad om het van je af te kunnen schrijven
| 07:57 |
Soms moet je je shit delen, hem omarmen en dan ook weer los kunnen laten voor mij persoonlijk helpt yoors daarbij. En ik vind het fijn ook anderen te kunnen helpen en steunen en als je eens een dag geen zin hebt in shit ben je niet verplicht te lezen of te reageren toch! 
| 07:47 |
Ik vind dat ook heel jammer dat er zoveel miserie en ongelukkige mensen in de wereld zijn.
Maar we kunnen ook niet altijd 'meegaan' in alle andere mensen hun verdriet, pijn, ....
Ikzelf ben 'nu' ook gelukkig en heb een vrij makkelijk leven. En daar ben ik zo dankbaar voor en ben er ruime tijd achter gekomen  dat dat niet zo vanzelfsprekend is. 
Van nature ben ik iemand die heel makkelijk meegaat in het verhaal de ander, maar ik mag dat gewoon niet meer doen. Je komt zo zelf ook in een negatieve spiraal. 
Mss krijg ik nu bakken kritiek, maar we moeten in ons hoofd gewoon ons eigen verhaal schrijven. Niet meer het verhaal leven die over ons geschreven is. De conditioneringen die we 'meegekregen' hebben moeten we uitwissen en onze eigen verhaal herschrijven.
Niet makkelijk, niet altijd evident, met veel ups en downs, MAAR....  niet onmogelijk. En geloof me, ik heb ook nooit de meest positieve dingen over mezelf gehoord. Ik was niet goed genoeg, mijn zus was slimmer dat ik, .....
Ik heb vele boeken gelezen om tot dit punt te komen en om te weten dat we niet ons verleden zijn, dat we op elk moment zelf de keuze kunnen maken.
(gelukkig heb ik ook binnen Herbalife 2 goede coaches gehad die me dat inzicht hebben kunnen laten zien)
En ja, de eerste keer dat je dit hoort of leest wordt je kwaad, geloof je dat niet, ontken je dat. Maar ik ben blijven proberen en blijven doorgaan. Toen ik een bepaald boek (boek nr honderd en zoveel ...) las, was het precies ineens zo duidelijk.
Het is of Katie Byron, of ester hicks die schreef:
Het is het verhaal die je schrijft over jezelf.
Schrijf je een mooi verhaal voor jezelf of dat slechte verhaal?
De één krijgt de mooie cadeau om een mooi verhaal mee te krijgen van thuis. De andere moet het allemaal zelf uitzoeken.
Het makkelijkst is dat je het gewoon krijgt.
Maar het waardevolst is als je zelf de levenslessen mag leren.
Ik zeg nu met veel trots op mezelf, zonder hautain te willen overkomen, dat ik het zelf heb gedaan. Dat ik met veel hard werk en na veel traantjes, na veel frustratie en alles wat erbij hoort, kan zeggen dat ik mijn eigen verhaal herschreven heb!!! En dat ik zo de wet van de aantrekkingskracht ben gaan begrijpen.
Mijn wens is dat iedereen dat inzicht mag krijgen en gelukkig wordt.
| 07:11 |
Mooie post Henkjan, eerlijk over wat je zelf niet kon zien en waarvoor je ogen nu open zijn. Dit raakt mij!
| 07:10 |
Een openhartig verhaal van jou Henkjan! Mensen kijken vaak weg uit angst, heel begrijpelijk. Iedereen weet dat je zelf ook iets kan overkomen of dat je (van dichtbij) te maken kunt krijgen met ziekte of andere ellende. Op Yoors vind je vaak steun en zelfs vriendschap. En er zijn natuurlijk ook luchtige, interessante en grappige items te vinden. Voor ieder wat wils, het is ook net wat je aanspreekt of wat je zoekt.

'We zitten allemaal in dezelfde kar - die leven heet - op weg naar de executie.' Een quote van jou zoals ik helaas ook in het leven sta. Een andere die ik eens gehoord heb; 'Bij je geboorte ben je al terminaal'. Geen prettige uitspraken maar een waarheid als een koe.
| 01:30 |
We zien het vaak wel, maar we kunnen niet meegaan in iedereen zijn problemen. 
Hoe jammer het ook is en hoe gelukkig ik IEDEREEN wil zien!!! 
| 06:47 |
Eens. Je ku t ook onmogelijk met IEDEREEN meeleven, al gun ik IEDEREEN  het beste.
| 08:00 |
Ohh, Ingrid toch! Wat een lelijke schrijffout! (Daar ga ik vanuit tenminste) 😂 Hahaha! Nee, serieus. Zie ook mijn reactie aan Bodycoach. ❤️
| 12:34 |
Daarom verbeterde ik erna...
| 13:03 |
Duidelijk hoor 😉😁
| 13:04 |
*kunt
| 08:00 |
O, maar begrijp me niet verkeerd hoor, ik maak naar niemand een verwijt. Je kunt ook simpelweg niet alle ellende van de wereld dragen en moet dit ook niet willen. Het kan mensen ook van streek brengen of in de put en een ieder heeft zijn/haar eigen sores. Trouwens jij hebt mij ook wel gesteund en ik lees ook niet alleen maar/alle ellende. Het spijt me als het verkeerd overkomt. Iedereen gunt elkaar hier het licht in de ogen, dat weet ik wel. 😉❤️
| 12:32 |
Ik had niet in de gaten dat de reactie van Bodycoach er een op de jouwe was. Reageerde dus 'los' als zodanig :)
| 13:04 |
O, ok. Maakt ook niet uit verder hoor, ik ben het wel met jou en met haar eens. 😊
| 13:07 |
👍😘
| 13:08 |
💋
| 13:09 |
Het komt zeker NIET verkeerd over. Ik weet maar al te goed wat het is. 
😉
Blij dat ik op deze manier iemand anders wel help.
| 19:29 |
We zitten op één lijn! 😉 Zeker help jij mensen, dank daarvoor!
| 20:06 |
Zeer graag gedaan.
| 20:37 |
😊
| 23:58 |
Niks in het leven is vanzelfsprekend.. Het doormaken van diverse nare ervaringen, kunnen jezelf, en anderen helpen meer begrip en acceptatie te vinden in het leven.   Ik vind het moedig wie zijn verhaal hier met ons op yoors kan delen.  Door eigen levenservaringen veel geleerd..soms probeer ik de ander daar ook te helpen door je laten merken dat je degene "ziet" Dan weet hij of zij , dat je zijn mag wie je bent..met al je ballast die je bij je draagt...
| 23:55 |
Het leven is mooi, ondanks alle shit. Ik voel mezelf ook een zondagskind, ik heb het me ook wel eens afgevraagd wat al die ellende hier doet. In mijn werk kom ik het tegen en vind ik het normaal, en bij collega's en vrienden, even doorvragen en daar is het verdriet, de pijn en het gemis. En ondanks dat ik mezelf een zondagskind noem  heb ik al wat heel wat verliezen meegemaakt, jonge mensen, dit jaar nog een vriendin. Door wat ik hier lees sta ik er ook bij stil, als ik het benoem krijg je reactie. Hier is het net als het gewone leven. Lachen en gezamenlijk lol hebben om de schrijfuitdaging waarin allerlei Yoorsies op het strand zitten, meelezen over vakanties en meeleven met de gewone dagelijkse ellende, de vervelende collega of het drama in iemands leven. Fijn dat het hier kan
| 23:48 |
Deze vind ik heel mooi verwoord: 'We zitten allemaal in dezelfde kar - die leven heet - op weg naar de executie.'

Zelf kies ik zoveel mogelijk voor blogs met inhoud, schrijf al sinds 2012 voor een andere site nog, en als ik mijn artikels daar een update geef, wel dan ben ik eigenlijk altijd blij om ze nog eens terug te lezen. Ik word er niet depri of negatief verdrietig van, integendeel 'ik word er blij van'

Enfin, ook wel fijn voor de mensen die het nodig hebben om hun 'ding' hier te mogen neerpennen of van zich af te schrijven, want dit schijnt ook te werken als een soort verlichting of als een soort therapie....
| 23:47 |
Ook als je zelf niet happy bent is het goed deze verhalen te lezen, help een beetje met relativeren.
Soms mopper ik over mijn lichaam en wat ik ingeleverd heb door de pittige behandelingen, maar dan lees ik elke dag de verhalen over "mijn generaal" en dan besef ik dat ik het er nog goed vanaf gebracht heb.
Ook kunnen we de mensen soms een hart onder de riem steken. Inderdaad laat maar komen, het is echt niet allemaal geweldig in de wereld.
| 23:44 |
Men kan elkaars spiegel zijn.
| 08:02 |
👍❤️
| 09:19 |
❤️
| 09:20 |
Amen! ‘Het leven is niet altijd een krentenbol!’ Soms is het leven ‘gewoon’ knetterhard. Wat heb je dit intens en puur geschreven 😘
| 23:43 |
Wat een mooie, sterke post! Ontroerend om te lezen. Het verhaal raakte mij ook vandaag van Aswespeak. 
Ondanks alle shit die we dagelijks doormaken, want zo heeft een ieder van ons wel bagage mee te dragen op de één of andere manier....je mag je ondanks die shit je uiten, sterker nog....het is goed om je te uiten. De één schrijft het van zich af, de ander verwerkt dingen via muziek of gaat naar buiten voor een wandeling om het hoofd leeg te maken. Fijn dat we hier op Yoors ook een plekje mogen en kunnen creëren en dat doen we eigenlijk zelf en met elkaar om het een plekje te geven voor jezelf en dat we  tot steun mogen zijn voor die ander en dat heet VERBINDING! 
| 23:39 |
❤️
| 08:02 |
❤️
| 15:05 |
Ik snap je punt, ik lees meestal blogs om even te ontspannen en niet al het slechte nieuws van de wereld over me heen te krijgen. Ik ben ook iemand die graag dingen positief bekijkt en niet bij de pakken neer gaat zitten.  Soms heb ik dan wel eens bij de 100ste blog over seksueel misbruik/ mishandeling/ depressiviteit; tsja het is erg dat het je overkomen is, maar waarom moet de hele wereld hier deelgenoot van worden?  En voordat iedereen begint te roepen; je weet niet waar je het over hebt; ik ben zelf depressief geweest, heb absoluut geen makkelijke jeugd gehad, ben ongeveer heel m'n jeugd gepest. Ik kies er alleen voor dit niet wereldkenbaar met alle details te maken. Ik heb dat deel van mijn leven verwerkt en achter me gelaten en ben nu erg gelukkig.
| 23:38 |
Top ! Je hoeft ze ook zeker niet allemaal te lezen :)  Soms kun je iemand een reactie geven waar die persoon heel veel aan kan hebben. Al is het maar dat die persoon weet dat hij / zij gehoord en gezien wordt. 
| 23:40 |
Niets meer aan roe te voegen.
| 23:35 |
Amen voor deze blog.
Onwijs mooi verwoord Henkjan!
Fijn dat Yoors een platform is waar men eerlijk mag zijn :)
| 23:35 |
Wat mooi geschreven Henkjan. De woorden die hierbij uit jouw mouw geschud werden zijn wat ik wil verwoorden als afsluiter van mijn boek. Ik heb onlangs besloten om na het uitleggen van alle shit in de vele boekhoofdstukken slachtoffers talrijk uit te nodigen naar Yoors te komen om hun verhaal te doen en hier steun van lotgenoten te vinden. Ik beschouw het zelf nog steeds als een wonder dat ik Yoors vond terwijl het idee om naar buiten te komen met mijn verhaal mij nog afschrikte.
We zijn een jaar verder en kijk eens wat een durf ik heb. Net als Aswespeak, Karin, en nog zovele anderen.
Mensen komen hier depressief en ziek aan, maar na een tijdje kunnen we het leven beter aan.
Dankzij de andere leden, maar ook door jou, want zonder jou hadden wij onze lotgenoten niet gekend. Thanks uit naam van ons allen.
| 23:32 |
☺️
| 23:33 |
Helder en duidelijk 👍
| 23:32 |
Klopt. 
| 23:34 |
Zo, dat is er uit. :)
| 23:20 |
Inderdaad. 😄
| 23:21 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen