×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Hoe te huishouden met vier herders?


Vandaag is weer zo'n typische MAANDAG! 

En op maandag is het poetsdag. Nu ben ik zelf nogal chaotisch aangelegd, maar het hebben van vier herders in huis maakt het huishouden ook niet bepaald een makkelijker karweitje. 

Het gaat hier vaak van de hak op de tak. Of kan ik beter zeggen, struikelend van de ene naar de andere hond? 

Vandaag is ook weer zo'n dag, vol goede moed ben ik vanochtend begonnen aan het als eerste het klusje alles afstoffen, dan zwaai ik lustig met mijn doekje in het rond, en je zou denken dat je aandacht gericht moet zijn op wat je aan het afstoffen bent. Dat is gedeeltelijk ook wel zo, maar mijn aandacht is ook wel heel erg gericht op wat áchter me gebeurt. Daar staat namelijk 9 van de 10 keer een hond, of erger nog, ik ontwijk de ene hond omdat ik er op voorbedacht ben maar loop direct tegen de andere hond aan, zet geschrokken een stap opzij en stap op de poot van de derde hond. "Hondjes wat doen jullie nou dan toch? Jullie zien toch dat vrouwtje moet poetsen?". En om het geleden leed maar wat te verzachten geef ik de pechhond maar snel een aai over haar bolletje. Want meestal is dat één van mijn twee dametjes. 

Als dan de honden weer allemaal onder mijn voeten vandaan zijn kan ik snel verder met wat ik aan het doen was, maar wat was dat ook alweer? Oh ja, ik was aan het afstoffen, tijdens het stoffen kom ik ineens een verdwaalde haarelastiek tegen die ik vorige week aan het zoeken was ... Snel breng ik die naar de badkamer om hem bij de andere haarelastiekjes te leggen en zie dan de was. Oh ja, maandag is ook wasdag. Dus snel zet ik een machine was aan en loop gezellig babbelend met drie van de vier honden op mijn hielen weer terug naar de woonkamer. 

Eenmaal daar kijk ik rond en denk ... wat ging ik doen? Oh ja, natuurlijk ik ging afstoffen en pak mijn doekje weer, hmmm over dit kastje mag wel even wat meubelolie. En ik race weer naar mijn schoonmaakkastje waar ik de meubelolie heb staan ... met natuurlijk weer 3 herders op mijn hielen die heel blij in mijn knieholtes stoten met hun neus als ik abrupt stop bij mijn kastje het deurtje open maak, een hondensnoet er uit duw "Terug is niet voor Lana", "Nee Rowan dat kan je niet opeten", "Is toch niks voor jou Myla". Pffeeewww, ik heb de olie weer gered uit en stevig in mijn handen. Loop / ren weer terug naar de kamer en giet enthousiast met de ene hand olie op mijn dressoirtje, duw met de andere hand enthousiast tegen Lana aan die met haar snuit op mijn dressoirkastje verschijnt om te kijken wat ik nou doe en blokkeer Lex met mijn been die ook wel even wil proeven of het eetbaar is. Je zou denken dat ze nu na al die jaren toch wel weten dat die olie niet eetbaar is? Als mijn kastje weer mooi glanst en in de olie staat kijk ik naar de honden die allemaal rondom het dressoirtje een plekje hebben gezocht. Stap over ze heen om mijn werk van een afstandje te bekijken. Myla komt naast me staan en samen zien we hoe Lana heel interessant snuffelt en ineens haar tong er overheen slaat. "Lana NEE!" Wat een raar beestje is het toch. 

Afijn, we hebben weer een klusje geklaard en ik wil net verder met afstoffen als Lana ineens rondjes begint te draaien, tegen me aan tikken met haar neus en niet stopt met dit gedrag. Oké het is duidelijk, ze moet er nodig even uit. Dus ik bonjour Rowan & Myla samen naar binnen, overtuig Lex ervan dat hij echt even mee naar buiten moet en lijn Lana alvast even aan. Zodra Lex ook zover is dat hij aangelijnd kan worden gaat de deur voor Rowan en Myla even dicht en loop ik snel een korte uitlaatronde met Lana en Lex en gelukkig niet voor niets. Snel weer terug want natuurlijk willen nu de andere twee ook! Dus ook zij krijgen de korte uitlaatronde. En bij binnenkomst kijk ik eens op de klok en zie tot mijn verbazing dat het toch alweer 11 uur is. De tijd vliegt!


Ik besluit even een kopje thee te drinken maar als ik in de keuken sta om de waterkoker aan te zetten zie ik dat het aanrecht nog niet opgeruimd is natuurlijk. Dus snel ga ik het aanrecht opruimen, vaatwasser uitruimen en als je denkt snel weer inruimen, dan heb je het mis! Dat kan niet snel ... want ook hier moet ik weer bij elk bord wat ik in de vaatwasser zet een hondensnuit uit de vaatwasser halen. En zorgen dat ik niet over de honden struikel die voor de deur van de vaatwasser geparkeerd liggen. Omdat ik de deur niet open kan laten staan tijdens het inruimen gaan ze weer standaard voor liggen en moet ik dus eerst een hond wegjagen, deur open gooien, iets in de vaatwasser plaatsen, tegelijkertijd een snuit eruit halen en de deur weer snel dicht ... zo ben je even bezig! En na het inladen van die vaatwasser is het dan tijd voor mijn verdiende kopje thee. Of toch niet? 

Nee nog niet, ik mag eerst achter Lana aan gaan vangen die een schoen van baasje te pakken heeft en daar mee ronddraagt. En natuurlijk heeft zij geen zin om haar buit af te geven, dus met mijn liefste stemmetje probeer ik haar over te halen. Nee daar trapt de dame niet in. Háár schoen en die zal ze slopen ook! Simpel wordt ik er van, dus dan maar een andere truc, ruilen! Ik pak een bakje met brokjes en net voor zij loslaat zeg ik "Lana LOS". Om haar meteen met een uitbundige "Goed zoooo" een brokje te kunnen geven en tegelijkertijd de schoen van de grond graai voor zij die ook weer meteen in haar bekkie sluit. 

Na dit uitstel mag ik dan eindelijk even genieten van een kopje thee ... maar is het wel alweer 12 uur geworden. En heb ik eigenlijk nog vrijwel niets gedaan ... 

Gelukkig is het weer allemaal goed gekomen en hebben de boeven me toch de tijd gegund om weer alles te poetsen zodat het weer even goed is ... En tja, nogmaals schoon houden doe ik het zeker, maar 100% opgeruimd? Nee dat gaat met 4 herders in huis gewoon niet. 

Als jij zin hebt om ook leuk te bloggen over wat jou bezig houdt

Word gratis lid.expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts