Snow is falling

Snow is falling


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

En waar ik eigenlijk altijd van de winter heb gehouden, ... waar ik een echt winterkind geweest ben altijd. Heb ik nu door onze persoonlijke omstandigheden gewoon een hekel aan de winter gekregen. Sorry voor alle winterliefhebbers, maar van mij mag de winter direct na de jaarwisseling overgaan in de lente.

Ik zal voor een keer schrijven over hoe ik van winterliefhebber veranderd ben in iemand die de winter met zeer gemengde gevoelens tegemoet ziet. 

Toen ik in Oktober 2014 te horen kreeg dat mijn contract niet verlengd zou gaan worden, had ik niet gedacht dat ik 3 jaar later nog steeds geen baan zou hebben gevonden, ondanks mijn vele solliciteren. Wel wisten we toen dat het moeilijk zou worden om een baas te vinden die mij aan zou nemen. Tenslotte was mijn laatste werkgever niet een gewoon bedrijf, maar werkte ik via de WSW ... (Wet Sociale Werkvoorziening), en omdat nieuwe instroom binnen de WSW na 1 januari 2015 niet meer mogelijk was door de komst van de Participatiewet wisten we dat het moeilijk zou worden. En dat we financieel een flinke strop kregen.

Want met twee salarissen, waarvan 1 fulltime (37,5 uur) en 1 parttime (28 uur), heb je het financieel niet heel erg slecht. Van die twee salarissen konden wij goed leven. De huur van ons huis betalen, een auto rijden, een boot hadden we waar we elk weekend naar toe gingen, en juist in de winter was dat heerlijk! De hele haven voor ons zelf. Geen dagjesmensen. De steigers onder de sneeuw, koud buiten en lekker warm binnen in de boot met ons oliekacheltje ... de rust en ruimte die we hadden. Het was bijna magisch. Niemand die last van onze honden had als ze eens blaften, en dat was in de zomer maanden wel anders daar.

Maar goed, van twee salarissen ging het lekker eigenlijk! Tot dat dus ging veranderen. Vanaf 1 december 2014 zou ik thuis komen, en ja natuurlijk krijg je eerst nog een WW uitkering, maar dat was in mijn geval niet lang. 3 maanden om precies te zijn, en dan over 28 uur berekend is dat al niet meer zo veel. Om een lang verhaal kort te maken, wij zijn er meer dan 1100 euro per maand op achteruit gegaan, en die situatie duurt nu al drie jaar. Want helaas is ondanks heel veel solliciteren tot nu toe nog geen werkgever zo 'gek', of 'aardig', of 'verstandig' geweest om mij een contract aan te bieden. Het is niet dat ik niet KAN of WIL werken. Het is ook niet dat ik niet mijn best doe om een baan te vinden. En tot overmaat van ramp blijk ik dus wel een WSW verleden te hebben nu, maar geen recht om via de Participatiewet bemiddeld te worden. Raar, maar waar!

Dus ruim 1100 euro per maand minder om van te leven met diezelfde twee personen, en ja ook de vier honden. Dus wij zijn gaan skippen in de huishoudelijke lasten, de boot? Die is als eerste moeten vertrekken. En dat deed al pijn, heel pijn ... hiermee was de mogelijkheid voorgoed verloren om met alle honden een weekend er uit te gaan. Maar wat niet kan dat kan niet. Het is even slikken, en weer doorgaan. Gelukkig wonen we achteraf, hebben we ruimte rond het huis en het komt wel weer goed. Dachten we toen nog. Vol  goede moed solliciteerde ik verder ... maar niets werkte. Dus na een 7 maanden ongeveer hebben we het besluit moeten nemen om de auto te verkopen. Want ook dat was financieel niet echt meer haalbaar. Ja, we hadden kunnen kiezen om een kleine auto te blijven rijden, maar wat je ook voor auto wil rijden, het kost je gemiddeld 250 a 300 euro per maand. En dat is toch veel geld. Geld wat wij beter voor andere dingen konden gebruiken. Want laten we eerlijk blijven, het is met een inkomen lastig genoeg om alles te betalen.

En dan komt de grootste klap van allemaal als we weer richting de winter gaan ... de gastank naast ons huis moet eigenlijk gevuld worden, en niet één keer, maar om normaal te stoken voor een hele winter zou dat wel twee keer zijn. Zonder gas geen CV, maar helaas zonder geld geen gas. Dus ... we zouden gaan stoken met enkel ons kleine oliekacheltje van de boot. En gelukkig is olie een stuk goedkoper als gas, en verbruik je daar ook minder van. De gastank is nog een keer gevuld om toch met warm water te kunnen douchen, want dat is ook nodig. Maar de CV verbruikt gewoon TE veel, dus die zetten we alleen maar aan, als het niet anders kan omdat er gevaar zou zijn dat de leidingen zouden bevriezen anders. Dat is de situatie nu 2 winters later nog steeds. Geen Centrale Verwarming die lekker brandt en je huis op temperatuur houd. Nee, een bijkeuken waarin niets gestookt wordt, een keuken waar enkel gekookt wordt, (overigens koken we elektrisch gelukkig, dan hoeven we daar ook geen gas voor te gebruiken), en een woonkamer die dan nog enigszins op temperatuur blijft met ons oliekacheltje. Maar in de nacht koelt het hier dus makkelijk af naar zo'n 10 graden of zelfs minder. In de keuken is de temperatuur nu 9 graden, in de woonkamer, (omdat ik de deur naar de keuken dicht heb gehouden) 13 graden ... Hoger als 13 graden zal het vandaag vermoedelijk niet gaan komen omdat ik straks toch ook de deur weer open gooi om in de keuken ook enigszins wat warmte te laten komen.

Dus je snapt dat met die temperaturen het niet altijd lekker behaaglijk warm is binnen. En als je eenmaal binnen al koud bent, dan is het niet meer aanlokkelijk om buiten in de sneeuw te gaan rondspartelen. Al kijkt het dan nog zo mooi, van mij mag de hele winter direct na de jaarwisseling overgaan in een lente met heerlijk zachte temperaturen van zo'n 15 graden of meer ...

In de eerste instantie kun je nog wel wat opvangen met het spaargeld wat je hebt, maar nu, na drie jaar met één inkomen leven zijn die reserves al heel lang op.

Ben ik dan zielig? Nee absoluut niet! Ik heb nog steeds een dak boven mijn hoofd. En het is nog een mooi rieten dak ook. Ik woon samen met mijn grote liefde, ik heb vier honden die me elke dag overeind houden. En we eten goed. Dat is de keus die wij gemaakt hebben. Wel gezond blijven eten, ondanks dat alles financieel er op achteruit ging wilden we op onze eetgewoontes niet al te veel inleveren. Daarvoor leveren we dan op andere dingen in. Natuurlijk eten wij niet al te duur, nee we eten zo goedkoop mogelijk, maar wel gezond en verantwoord. Daarbij willen we zeker niet dat onze honden iets tekort komen, en dat kost ook het nodige per maand. Die keuzes hebben wij gemaakt. En ik vind het voor mijzelf ook nog niet het ergste, natuurlijk baal ik als het koud heb ... maar ik vind het vooral voor mijn partner heel erg. Hij werkt tenslotte fulltime, en komt 's avonds met de scooter naar huis waar het ook niet echt warm is. Dat vind ik dus heel erg. En dat is nou net waar ik op dit moment niets aan kan veranderen.

Er zijn mensen die niet snappen dat wij alle vier de honden hebben gehouden, maar voor die mensen vraag ik me altijd af ... Zouden ze als ze 2 kinderen hadden gehad er ook één de deur uit hebben gestuurd als het even wat minder gaat? Het is heel simpel namelijk. Ik heb geen hond gekocht om hem de deur te wijzen als het slecht gaat. Juist mijn honden houden mij overeind. Juist mijn honden zorgen ervoor dat ik buiten blijf komen, en dat ik door ga. Juist mijn honden zorgen er voor dat ik niet in een depressie wegzak weer, mijn honden zorgen er voor dat ik een ritme houd en mijn bed uitkom 's morgens vroeg rond 6 uur. Moet ik die honden, die zoveel voor me betekenen dan de deur uit doen omdat het voor ons misschien een kleine besparing oplevert? NEE NEE NEE en nog eens NEE. Mijn honden blijven bij mij tot ze niet meer kunnen, en dan laat ik ze vredig gaan.

Ik blijf door gaan met wat ik al doe, solliciteren tot ik niet meer kan, zoeken naar andere manieren van geld verdienen ... er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. DIT SCHRIJF IK NIET OM TE KLAGEN, ik schrijf dit enkel om andere mensen te laten lezen dat als ik eens schrijf dat ik het koud heb, dat ik dat dan ook echt meen omdat het nu eenmaal niet warm is bij ons binnen! Nogmaals, dit maakt mij niet zielig! Het is wat het is, en het zal vast weer beter gaan worden.

Ook is het bedoeld om voor eens en voor altijd te vertellen hoe ik van winterliefhebber veranderd ben in iemand die de winter inclusief sneeuw liever ziet gaan als komen. En dat vind ik zelf eigenlijk heel erg .. want dat ik er ooit wel ten volle van kon genieten bewijzen de onderstaande foto's maar weer. En ja, als ik zelf deze foto's bekijk, dan zal het toch wel zo zijn dat ik bij de volgende lading sneeuw toch weer er op uit ga trekken ... het is en blijft natuurljik wel mooi voor foto's!

Help mij en jezelf met sparen

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (18 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een stelletje koekenbakkers bij het UWV. Ik ben bang dat er mijn dochter ook nog heel wat te wachten staat. Zij zit ook bij hen in het systeem. Op moment krijgt ze ook begeleiding van een jobcoach, nou daar moet je je maar niet teveel van voorstellen. 
| 10:41 |
Heel mooie foto's in elk geval. Ik ben ook niet echt een wintermens, maar als je het binnen niet warm kunt maken is het inderdaad ook binnen niet gezellig meer... En ik begrijp volkomen dat je er geen hond voor wilt inruilen !
| 18:57 |
Veel sterkte en de honden weg doen ben je gek mensen zijn vaak zo hard honden die houden je ook lekker warm en hopelijk krijgen jullie betere tijden
| 05:37 |
Je hoeft je aan ons écht niet te verantwoorden Hetty, of je nu 1 of 10x solliciteert of je wel of niet van de winter houdt of wat dan ook!
Het is jouw en jullie leven en soms kom je in een situatie waar je niet om hebt gevraagd! En idd. mensen gaan dan zeggen dat er wel honden weg kunnen. Het zijn geen wegwerpartikelen en kinderen doe je inderdaad ook niet weg! Knap dat jullie weten te roeien met de riemen die je hebt!
Verontschuldigingen zijn echt niet nodig.
| 18:24 |
Dank je wel voor het delen van jouw 'levenswinter' . Natuurlijk ben je niet zielig ! Wat niet wil zeggen dat het allemaal leuk en fijn is wat jou en jullie overkomt. Je roeit met de riemen die je hebt en maakt weloverwogen keuzen daarin. Ik vind dat getuigen van volwassenheid en kracht en juist NIET met zielig zijn. Je bent slachtoffer geworden van de politie/de tijd ...noem maar op...maar je zit niet in de slachtofferrol !!! een heel ANDER iets . Chapeau voor hoe jullie het doen ! En natuurlijk doe jij je 'hondenkinders' NIET weg, dat vraag je ook niet aan de minima om hun kinderen weg te doen ...toch ? dat si pure onzin. en ook hier je neemt je verantwoordelijkheid in plaats van met een levend en voelend wezen te 'spelen'wat zijn/haar hart intens aan jou heeft verpand ! Jullie honden gaan voor jullie door et vuur omdat e van je houden, in voor en tegenspoed. ene goede leiden doet dat ook anders om. Tot nu toe zie IK alleen maar verantwoordelijk en volwassen gedrag waar ik het alleen maar WARM van krijg . Andere warmte als de letterlijk kou van jullie. Natuurlijk gun ik jullie alle letterlijke warmte inde vorm van douchen, en lekker met je voeten op de kachel en je honden behaaglijk warm tegen de kachel (waar ook zij van genieten. ) Jullie figuurlijke warmte heeft in NIETS ingeboet ! Ik kan je alleen mijn harts-warmte sturen en je een warm hart onder de riem steken. Ga zo door met hoe je n het leven staat, en ik duim dat het jullie weer warm en verwarmend mag omarmen met een baan, of wat dan ook wat maakt dat je ook binnen weer genieten kunt van de kou OMDAT je het weer warm hebt om je heen. Ik zou ook balen van de winter in jullie omstandigheden...het gaat om de omstandigheden waarmee jullie dit het hoofd moeten bieden. en ik , ik ben al dankbaar voor alles en mij terdege bewust HOE goed we het hebben. En zal ik extra genieten van een verwarming die het (bijna) altijd doet, en van de mogelijkheden die wij hebben !Vandaag steek ik een kaarsje op voor jullie met de wens dat het jullie in 2018 beter mag gaan .
| 13:42 |
Wat een ellende. Sterkte en ook met de honden.
| 12:30 |
Zo dan. Ik begrijp heel goed dat je een hekel hebt gekregen aan de winter. Of beter: de kou die erbij hoort.
Mens, wat een verhaal. Ik las hieronder al de tip: schrijf een blog over je mogelijkheden en welk werk je zoekt. Wie weet leest iemand het die je kan helpen? Intussen: heel veel respect voor jou, je man en jullie honden!
| 10:54 |
Heel veel respect
| 01:04 |
Heeee meisje alle respect voor jullie hoor. Ik kan alleen van harte hopen dat je een x het geluk hebt dat ze je uitkiezen voor een baan. (L)
| 21:50 |
En al zou je klagen, dat zou ik begrijpen in jouw situatie! Wat een mooie foto's weer!
| 19:48 |
Dank je wel voor je reactie ... Van klagen wordt het ook niet beter, daar wordt ik alleen maar somberder van, valt het nog zwaarder om het koud te hebben. Dus beter zo postief mogelijk blijven. Dat werkt uiteindelijk voor iedereen het beste.
| 19:56 |
Super hoor!! Respect.
| 19:57 |
Een verschil van 1100 euro per maand is idd erg veel.
Begrijpelijk dat je dit niet vermeldt om te 'klagen' maar als verduidelijking waarom je de winter niet meer fijn vindt.
Ik hoop voor jou op een vroege, warme lente.
| 18:46 |
Ja het is veel om op te vangen ... maar klagen wil ik niet, geld vragen al helemaal niet. Ik wil gewoon idd even verduidelijken dat als ik zeg dat ik een hekel heb aan de winter, dat mensen ook weten dat ik het dan meen om gegronde reden. En niet omdat ik het zomaar even koud zou hebben ... want dat weet ik inmiddels uit ervaring, koud is zeer relatief. Vroeger vond ik 17 graden binnenshuis koud, nu vind ik 15 graden al aangenaam.
| 18:49 |
Koud of warm is idd relatief. Ik hoop dat je gauw een leuke baan vindt.
| 19:25 |
Ik hoop zelf dat ik snel in staat ben om een inkomen te genereren. En het meest ideaal zou zijn van huis uit, maar ik ben bang dat dat niet zo snel zal gaan lukken.
| 19:37 |
Nee hoor, je bent niet zielig. Ik begrijp je maar al te goed en als ik kon, hielp ik je. Het enige wat ik kan doen is je een warm hart toesteken en mijn armen openen voor een knuffel. Ik hoop samen met jou dat de winter heel kort duurt xxx
| 18:32 |
Aan je reactie zie ik dat je het echt begrijpt. Ik kom graag in je armen gelopen voor een warme knuffel en we gaan samen hopen dat de winter heel kort duurt. Ik weet dat je zou helpen als je kon, en dat zou ik ook voor jou doen als ik zou kunnen. Ik weet dat jij het ook heel goed kunt gebruiken. Dank je wel voor je reactie.
| 18:39 |
Graag gedaan lieverd en altijd welkom xxx
| 18:40 |
Dank je wel voor je kadootje xxx
| 18:47 |
ik begrijp je verdraaid goed ........... en als ik zou kunnen zou ik er iets aan doen (met je verjaardag hoop ik er iets aan te kunnen bijdragen dat je 't minder koud zal hebben) ........... en voor zover onze portomonee 't toelaat blijf ik je ook wel af en toe wat toestoppen, ;-)
| 16:02 |
Ik weet dat jij het begrijpt, je ziet het als een van de weinigen van heel dichtbij. Je weet hoe hard we proberen er toch iets van te maken, hoe we allebei ons best doen ... en hoe het soms niet meevalt. En hoe we toch 90% van de tijd vrolijk blijven. Dan doet het extra pijn als je op fb ineens een prive bericht krijgt van iemand die zegt dat ze niet begrijpt dat je daar ALTIJD over KLAAGT. Dat was voor mij reden om deze blog d'r maar in te gooien. Niet om te klagen, maar wel om het duidelijk te maken. Maar beter klagen, dan geld vragen!
| 17:05 |
dan zou ik die muts antwoorden dat je niet klaagt, en zeker niet vraagt, maar draagt ...... en dat zij het niet kan (of wil) begrijpen is dan haar probleem en dat moet ze ook lekker zo laten ipv het jou probleem te maken. Stelletje kortzichtige lummels heb je toch ............ bah bah bah
| 21:23 |
Wat is het eigenlijk ook krom geregeld met die indicaties tegenwoordig.
Maar als je een WSW indicatie had, sta je dan nu niet in het doelgroepenregister?
| 12:32 |
Nee daar ben ik blijkbaar uitgedonderd door het UWV en de gemeente ... omdat ik geen recht heb op een uitkering ...
| 13:30 |
Huh, dacht dat dat register bijna niks met uitkering te maken had maar voornamelijk recht gaf op andere banen. Man zit sinds kort wel in dat register ivm autisme. Ik kan mezelf er ook in laten zetten, maar doe ik (voorlopig) niet
| 13:51 |
Ik zou er in moeten staan, heb er ook een jaar in gestaan. Mijn indicatie loopt nog tot 2018, dat is ook bevestigd, op mijn vraag waarom ik dan uit het doelgroepenregister ben verwijderd, is me verteld dat dit is geweest omdat ik geen recht heb op uitkering. Meer weet ik er dus ook echt niet van ... Als ik antwoorden vraag kom je toch maar aan gesloten deuren. Of je treft een vent *die-met-een-usb-stekker-in-de-uwv-computer-zit-geplugd*. En die dus als enige antwoord "Alles wat ik weet staat op de site van UWV" kan zeggen. En dat in een gesprek van een half uur ... "U zou op de site van UWV moeten kijken mevrouw", "Nee als het niet op de site van UWV staat weet ik het ook niet" en "Alles wat ik weet staat op de site van UWV". Tja, daarvoor reis ik niet met veel moeite naar Den Bosch. Bij de gemeente geven ze ook niet thuis en nog hogerop ook niet ...
| 13:56 |
Oh ja lekker handig. Wij hebben bijstand, dus vallen automatisch onder de gemeente/participatiewet.
Pannekoeken zijn het bij UWV, ga er zelf maar solliciteren denk haha, kan dat werk ook wel
| 15:37 |
Ja , ik begrijp dat dat heel zwaar kan zijn , vooral als je zo je best doet om werk te vinden en je , je partner elke dag ziet buffelen
wat zoek je eigenlijk voor soort werk en in welke omgeving woon je ?
schrijf daar eens een blog over je weet nooit wie het leest !
| 12:15 |
Dat zou wel eens een idee kunnen zijn! Daar zal ik me komende dagen eens even serieus over buigen om een aantrekkelijke blog er uit te knallen :D Dank je voor de tip. Had ik zelf nog niet over nagedacht.
| 13:57 |
Ik heb mijn best gedaan ... nu hopen dat er ook nog iets uit gaat komen ;-) yoo.rs/r/310176
| 20:02 |
Ja, dan begrijp ik wel dat je nu al uitkijkt naar wat hogere temperaturen...
Is een open haard, houtkacheltje of allesbrander niet iets voor jullie?
| 10:08 |
Dat zou een hele fijne mogelijkheid zijn Hans ... als we geen rieten dak, en wel een schoorsteen hadden. Maar helaas hebben we dus een rieten dak boven ons hoofd ... wat op allemaal hout rust, het hele binnenwerk van deze boerderij is hout ... en er zit geen schoorsteen in. De enige kachel die we eventueel zouden kunnen plaatsen zonder schoorsteen, maar met een zij-afvoer naar buiten is een pelletkachel. Maar ook die investering is voor ons te hoog om te kunnen maken, en we weten ook niet of de huurbaas (we huren deze boerderij), het wel goed zou vinden om een gat in de buitenmuur te moeten maken voor het afvoerkanaal van die eventuele pelletkachel.
| 10:29 |
De schoorsteen is dan inderdaad een probleem. Wij hebben geen rieten dag, maar wel veel hout. En géén schoorsteen, helaas. Voor ons is een haard of zo'n kachel ook geen optie. Om bij te verwarmen in sommige vertrekken zetten we soms een elektrisch kacheltje in.
| 10:32 |
Ja dat kan idd ook ... dat zouden wij ook doen als daar de stroomrekening niet zo hoog van werd. Hahaha. Al moet ik zeggen, dat we voor we douchen de badkamer toch wel even snel elektrisch verwarmen. Douchen bij zulke lage temperaturen is echt niet fijn ... ;-)
| 10:36 |
Bah Hetty, wat kan ik me goed voorstellen dat de lente wat eerder zijn intrede mag doen....krijg er kippenvel van ( niet doordat ik het koud heb)
Ik hoop van harte dat er snel een fantastische baan op je pad komt!!!
| 09:59 |
Dank je Daantje, ik moet eerlijk zeggen, het is niet zo zeer de baan ... alswel het inkomen wat we missen, ik heb thuis meer dan genoeg te doen ;-) Nee zonder gekheid. Zonder baan ook meestal geen inkomen dus in dat opzicht hoop ik helemaal met je mee natuurlijk. Wat ik al schreef, dit is niet bedoeld om te klagen ... maar als ik al eens klaag dat men ook snapt waarom. Ik wilde dat ik het kon veranderen! Als dat in mijn macht lag dan had ik dat allang gedaan, maar helaas ben ik niet in staat om het te veranderen.
| 10:07 |
Ik zie het ook zeker niet als klagen.
Het is soms ook gewoon goed om het van je af te schrijven en inderdaad om je woorden kracht bij te zetten.
Je lijkt me een sterke vrouw die de boel prima onder controle heeft.
En voor wat betreft je 4 honden, groot gelijk dat je ze niet opgeeft.
Als zij je gelukkig maken dan blijf je altijd een rijk mens!
| 10:23 |
Je weet niet half hoe fijn ik het vind om deze woorden te lezen. Idd, ik ben over het algemeen een sterke vrouw, en ik kan prima mijn eigen zaakjes regelen. Maar blijkbaar mag je niet zeggen dat je het koud hebt of dat je een hekel aan de winter hebt ... op fb (mijn eigen tijdlijn) werd me dat duidelijk toen ik daar een bericht over geplaatst had.
| 10:34 |
Mensen oordelen vaak te makkelijk , jammer is dat.
Ik wens je een fantastische december maand toe.
Ennuhh...als het te koud wordt dan zou ik de honden gewoon op schoot nemen haha ^-^
Knuf
| 10:42 |
Hahaha met vier herders op schoot heb je zeker genoeg warmte ... dat is een ding wat zeker is. Alleen mijn schoot is een ietwat te klein voor het formaat hond. Zo'n 120 kilo verdeeld over 4 honden past niet op mijn schoot ...
| 10:48 |
Hahahaha zie het al helemaal voor me
| 11:24 |
erg genoeg dat mensen vaak al oordelen zonder iemand te kennen of de situatie te kennen. Zo kortzichtig allemaal ......... dat haat ik!! ik weet hoe belangrijk de honden zijn voor mijn zus. mar net zoals ze schrijft, doen ze hun kinderen ook weg als 't effe wat minder goed gaat?? zetten ze hun kind dat ook aan een touwtje om een booom gebonden vast?? volgens mij niet ......... dus waarom zou een dierenvriend dan wel zijn beste vriend / medicijn weg moeten doen??
| 16:07 |
ja dat is zeker een flinke duit uit het zakje minder en 1100 euro is niet niks hoor .
| 09:54 |
Nee klopt ... 1100 euro per maand is ruim 13000 op een jaar. Dat is veel geld. En we overleven het zeker wel. Het vriest binnen niet, en zover komt het ook niet ... maar behaaglijk warm is het ook zeker niet. En dat maakt het moeilijk om dan naar buiten te gaan en te genieten van de sneeuw ...
| 09:58 |
ja begrijpelijk ook
| 10:20 |
Yep, toen ik nog van huis kon gaan met een warm lijf, in mijn auto stappen met de honden, en naar een prachtige plaats rijden waar we uren lang sneeuwpret hadden samen ... en dan weer in de auto, kachel op hoog dat je handen ontdooien ... en dan thuis de warmte in, toen was het echt leuk! Ik genoot van die momenten. Helaas is dat veranderd ... misschien komt het wel weer terug als wij weer betere tijden kennen.
| 10:38 |
Ik hoop dat die betere tijden sel terug zullen komen hoor
| 10:57 |
Dat hoop ik uiteraard ook :D Ik blijf er mijn best voor doen, en meer dan dat kunnen we beiden niet. Mijn partner werkt al fulltime, meer dan dat valt niet te doen ...
| 11:01 |
Klopt hoor
| 11:51 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen