×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Bullet Journal

Bullet Journal


Een Bullet journal is door Ryder carrol ontwikkeld als vervanger van de standaard agend. Hij vond de standaard agenda's niet handig en heeft net zo lang dingen uitgeprobeerd tot hij hierop uitkwam. Hij heeft een notitieboek met om de halve centimeter een stipje (zie foto) die je kan gebruiken bij het maken van een eigen lay-out. Zo kan je een eigen agenda maken. Daarnaast is er dan ruimte voor aantekeningen of andere dingen die je wilt onthouden.         

Het wordt Bullet journal genoemd (afkorting bujo) omdat je met zo min mogelijk woorden probeert te noteren wat je moet doen. Daarnaast maak je dan gebruik van een key (zie foto) dit is een teken voor of na je aantekening wat aan aan geeft wat voor een aantekening het is. Een task, notitie, afspraak etc. Net wat jij handig vindt. En of je hem hebt uitgevoerd/af hebt.

Inmiddels is het flink gegroeid en zijn er legio mogelijkheden voor je Bullet journal. Kijk ook eens op kim haar blog daar staan ook ideeën en tips (https://yoo.rs/kimsblog/blog/een-bullet-journal-wat-is-dat-nou-1497724472.html?Ysid=82372).             Denk bijvoorbeeld aan verjaardagskalender, moodboards, welke boeken heb je gelezen, films gezien etc. 

Naast de mogelijkheden voor invulling zijn er ook legio mogelijkheden om het aan te kleden. Ik werk het liefst met fine liners. Ik zet eerst alles in potlood en soms wacht ik ook even voor ik het definitief maak. Verder kan je als aankleding natuurlijk van alles verzinnen washitape, stiften, verschillende lettertypes etc.

Mijn tip als je gaat beginnen is kijk filmpjes op YouTube en ideeen op pinterest, yoors. En begin met een ideeën pagina in je bujo dit zorgt voor overzicht en kan je helpen als je wordt overspoeld. Ik wist gewoon niet hoe ik moest beginnen en dit hielp om eerst is rustig te kijken. Sommige van Mn ideeen heb ik nog altijd niet in Mn Bullet journal opgenomen maar ik zie ze wel steeds langskomen. En als ik iets nieuws zie kan ik dat daar gewoon bijschrijven.

Ik heb het merk Leuchtturm 1917. Deze heeft licht gedrukte stipjes en alleen inhoudsopgave voorin. Kijk goed welke je aanschaft want inmiddels zijn ze er in vele kleuren, maten, maar ook met donker gedrukte stippen en voorgedrukte bladzijdes. Kijk dus ook even in de journals voor je ze koopt. Ik had er 1 aan een vriendin gegeven die dik gedrukte stippen had en dit is toch storend bij gebruik. 

Ik heb mijn bujo nu 2a3 maanden en ik ben er echt heel blij mee. Het geeft rust, overzicht en ik heb alles bij elkaar waardoor ik minder kwijt ben. Ik ben er blij mee!

Vragen, tips, opmerkingen schiet gerust.
Es
Ik gebruik tegenwoordig ook een bult journal voor bijna alles. Zo fijn, gewoon alles op een rijtje hebben.
13-09-2017 22:52
13-09-2017 22:52 • Reageer
Beauty by Esmee
Ik gebruik nog een schrift met hokjes van de action om te kijken of ik het wat vind, maar als dit het geval is dan ga ik ook zeker deze aanschaffen! Hoor je erg veel goede dingen over.
11-09-2017 21:34
11-09-2017 21:34 • Reageer
An creatief
Mooie blog groetjes
08-09-2017 22:41
08-09-2017 22:41 • Reageer