×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Mijn top 5 favoriete boeken

Mijn top 5 favoriete boeken


Al zeg ik het zelf, ik heb altijd iets met boeken gehad. Als ik op school een boekbespreking moest doen, vond ik dat nooit een probleem. Soms moest ik voor het vak Nederlands stukjes van boeken lezen in het lesmateriaal van de leerkracht en sommige stukjes stonden me enorm aan, dus wat deed ik? Ik schreef de boeken op, ging naar de plaatselijke bibliotheek en zocht die boeken. Per keer dat je boeken meenam in die bibliotheek, mocht je er maximum 10 meenemen. En reken maar van yes dat ik er elke keer 10 mee had!

Goed, genoeg gekletst over mijn liefde voor boeken, ik ga je mijn top 5 favoriete boeken vertellen, en ook waarom deze boeken mij zo aanspreken.

1.   John Saul – Wraak van de waanzin

Dit is een boek van mijn favoriete schrijver. Ik had natuurlijk alle 5 de favorieten van deze schrijver kunnen hebben in dit lijstje, maar er zijn ook andere schrijvers die me enorm aanspreken. John Saul schrijft op zo’n manier dat je je visueel kan inbeelden wat er gebeurt. Dit boek is van genre een thriller.

 

2.   George R.R. Martin – Het Spel Der Tronen

Wie kent de boeken over Game of Thrones niet? Of tenminste de serie? Game of Thrones is één van mijn favoriete series en nadat ik een paar seizoenen had gezien, was ik vastberaden om de boeken ook te lezen. Ondertussen ben ik in het 2e boek aan het lezen, maar het viel me in het eerste boek al op dat serie en boeken niet helemaal hetzelfde zijn. Niet alleen zien de personages er anders uit in de serie, het verhaal gaat ook een hele andere kant uit. Ik denk dat dit boek ook genre thriller is.

 

3.   Tess Gerritsen – Koud Hart

Deze schrijfster is arts en een internationale bestsellerauteur. Dit verhaal speelt zich half in het heden af, en half in 1830. In de tijden van 1830 was het heel gewoon dat vrouwen stierven als ze net een kind ter wereld hadden gebracht. En in eerste instantie wordt dus ook gedacht dat dat de reden is dat er zoveel vrouwen stierven. Maar uiteindelijk blijkt er dus een moordenaar rond te lopen. Hetgene dat mij in dit soort boeken zo aanspreekt is de gedachtengang van zo’n persoon die zo’n gruwelijke dingen doet. De boeken van Tess Gerritsen zijn altijd enorm spannend en zeker de moeite! Ook dit is een thriller.

 

4.   Mascha Feoktistova – Happy Life

Dit boek is een heel ander genre dan de vorige 3 boeken in dit lijstje. De schrijfster is beautyblogger/vlogger Mascha Feoktistova, bekend van YouTube; beautygloss en vloggloss (ik zal haar kanalen even linken). Mascha schrijft hierin over haar leven. Ik heb heel veel kracht uit dit boek gehaald op momenten dat het minder goed ging. Als ik dan weer een hoofdstuk las, had ik weer nieuwe energie om alles weer eens goed aan te pakken. Op de cover van het boek staat ook ‘Over liefde, genieten, jezelf zijn en carrière”. Ondertussen heeft ze ook een 2e boek uitgebracht, genaamd Happy Love Life. Dit boek heb ik zelf nog niet gelezen maar ben dus wel van plan het te doen.

Haar blog: www.beautygloss.be

Haar YouTube-kanaal: www.youtube.com/beautygloss

Haar Vlog-kanaal: www.youtube.com/vloggloss

 

5.   Agatha Christie – Het geheim van de blauwe trein

Agatha Christie is een legendarische schrijfster ondertussen. Ze heeft zoveel spannende boeken geschreven. Het fijnst om te lezen vind ik haar boeken over Hercule Poirot, een Belgische detective die op zijn eigen speciale manier mysteries oplost. Ik denk dat veel mensen haar boeken wel kennen. En voor degenen die haar boeken niet kennen, ik raad ze iedereen aan!

 

Het is je vast wel opgevallen dat ik een aparte smaak heb qua boeken. Zeker dat ik vooral thrillers lees. Het is puur uit interesse voor de menselijke geest dat ik dit soort boeken graag lees.
charmedgirl
Jaaa Tess Gerritsen, mijn allerfavoriete schrijfster topboeken en verhalen schrijft ze :)
15-09-2017 21:01
15-09-2017 21:01 • 1 reactie • Reageer
homemade.beauty
Ik vind dat ze heel meeslepend speelt, dat zijn zo van die boeken die je niet kan wegleggen als je eenmaal begint met lezen
15-09-2017 21:23
15-09-2017 21:23 • Reageer