×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Onzeker zijn

Onzeker zijn


Onzeker… we zijn het allemaal wel eens, of we het nu toegeven of niet. Ik zal even mijn gevoel van onzekerheid verklaren.

Mijn onzekerheid begon nog voordat de puberteit begon. Ik heb altijd veel getekend, vond zwemmen en dansen heel leuk, hield enorm van muziek (en nog steeds). Maar er was een probleem. Het grootste deel van mijn familie stond nooit echt achter mij. Mijn grootouders, waar ik bij woon, hebben me altijd in mijn hobbies gesteund. Maar de rest van de familie had niet echt aandacht voor wat ik deed. Zo kreeg ik een gevoel dat het nooit goed genoeg was, dat hetgeen dat een ander maakte altijd beter was. Minderwaardigheidscomplex eigenlijk. Ik denk dat veel mensen dit gevoel wel kennen. Nooit een compliment krijgen over wat je hebt gemaakt. Dan krijg je echt een slecht gevoel vanbinnen.

Daarnaast ben ik jarenlang gepest geweest op school. Ik heb 4 scholen gehad en op geen enkele school lieten ze met rust. Ik weet tot op de dag van vandaag nog steeds niet waarom. Ik durfde nooit emotie te laten zien, want dan hadden ze wéér een extra reden om me onderuit te halen. Ik werd uitgescholden voor bleekscheet, kreeg opmerkingen over mijn figuur (waar eigenlijk niks mis mee was), heb zelfs een keer de opmerking gekregen dat mijn haar te lang was. Die laatste vond ik zelf wel vreemd, want er is niks mis met lang haar (mijn haar was 74cm lang). Als ze ook maar IETS vonden om me mee te pesten, deden ze het. Ze hebben me zelfs een keer voor de trein proberen duwen tijdens een daguitstap. Gelukkig had de leerkracht het gezien. Maar goed, daar wil ik liever niet te diep op in gaan.

Door mijn onzekerheid en door al het pesten begon ik vreselijke nachtmerries te krijgen. In die periode leerde ik de muziek van Alice Cooper kennen, die later mijn idool werd (en nog steeds is). Zijn nummer Welcome To My Nightmare, en nog andere nummers zoals I Never Cry en Every Woman Has A Name hebben mij er elke keer weer doorgesleurd. Welcome To My Nightmare wil ik trouwens ergens in een tattoo verwerken.

Ik heb in een heel diep dal gezeten en zat op het randje van een depressie. Huilen deed ik alleen als ik echt in m’n eentje was en niemand het kon horen. Ik was bang om de volgende ochtend weer naar school te gaan. En dit jarenlang. Dit had ook effect op mijn schoolresultaten. Ik heb 3x gedubbeld, mede door de pesterijen. Ik ben nu gelukkig afgestudeerd, ookal kan ik wegens medische redenen mijn beroep niet meer uitoefenen (misschien leg ik dit wel eens in een ander artikel uit).

Ook mijn rijbewijs halen viel niet mee. Ik zat met zoveel onrust in mijn hoofd dat ik me niet kon concentreren. Daarnaast had ik ook pas bij mijn laatste stage mijn pols geforceerd (pezen ontstoken) en moest eigenlijk voor de rest van het schooljaar ingepakt zitten in verband, van vingers tot elleboog. Dus ik heb met heel veel pijn aan die pols na 4x examen doen mijn rijbewijs gehaald. Na 3x falen dacht ik echt, ik ga het nooit halen. Wéér die onzekerheid. Maar ik heb het uiteindelijk behaald en dat pakken ze me nooit meer af.

Maar om even verder te gaan op onzekerheid; toen ik in de puberteit zat, had ik de meest egale huid die ik me kon wensen. Nergens onzuiverheden of puistjes. Nu ben ik 22 en heb ik zoveel aan mijn hoofd dat mijn huid (en de rest van mijn lichaam ook) hier sterk op reageert. Ook dit maakt me dus onzeker. Ook het feit dat ik een paar jaar hele erge last heb gehad van eczeem. In de plooi van mijn arm, in mijn gezicht, mijn kuiten, onder mijn haar (op mijn hoofdhuid dus) en doordat ik me dus onzeker voel, ga ik me erin opjagen en wordt het nog erger.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat iedereen tegen zijn/haar eigen demonen vecht (zoals men dat wel zegt) en dat je niet mag oordelen op hoe iemand zich voelt. Je weet niet altijd wat er in het hoofd van die persoon omgaat, en als je niks positiefs kan zeggen is zwijgen de beste optie.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.Simple YulEnTintje OYV
Het kan gewoon zo zijn dat de andere kinderen op jou jaloers waren wat betreft lange haren, figuur enz. En dan als je erbij nog kan dansen, zwemmen, tekenen...ja, want de meeste mensen en vooral kinderen kunnen niet met jaloezie omgaan. En heel knap van jouw dat jij ermee kan delen!
25-10-2017 13:22
25-10-2017 13:22 • 1 reactie • Reageer
homemade.beauty
Ik heb het hier jaren heel moeilijk mee gehad. En doordat mensen mijn werken altijd afkraakten was ik helemaal niet meer gemotiveerd om mijn best te doen.
25-10-2017 14:30
25-10-2017 14:30 • 1 reactie • Reageer
Marilyn - Beauty by Lynn
Vind het heel knap van je dat je het deelt.. ik vind je een hartstikke leuke meid & laat die andere mensen maar praten. ♥️
13-10-2017 15:33
13-10-2017 15:33 • 1 reactie • Reageer
homemade.beauty
Nu ik wat ouder ben raakt het me minder wat andere mensen van me denken. Nu gaan de opmerkingen meestal over mijn tattoos of over mijn vriend. Als er nu 1 ding is waar ik niet tegen kan, is het kritiek op mijn vriend want hij doet keihard zijn best om mij gelukkig te maken. ❤
13-10-2017 16:19
13-10-2017 16:19 • Reageer