×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Chronisch ziek

Chronisch ziek


Het is en blijft een strijd, die je de rest van je leven houdt. Dat is al een grote overwinning als dat lukt. 

Het heeft mij getroffen toen ik 52 jaar oud was. Ik werkte fulltime maar ben parttime gaan werken, ik kon niet meer. Totdat je je echt niet goed voelt en de huisarts denkt. Hmmm dit klopt niet. Oke de uitslag Multiple Sclerose.


Dan komt het proces van accpeteren, begrijpen en mee om gaan. Eigenlijk is dat wat ik belangrijk vind. 

Ik heb 1 geluk, ik ben van nature een positieve vrouw en zal altijd vechten voor mijn eigen geluk. Maar daar moet je dus heel dankbaar voor zijn. Vooral als je een ziekte te hebt die men niet ziet. 


Dit is het onderwerp waar ik graag over wil schrijven. Ik maak zoveel mee qua reactie van de mensheid om je heen. Je beste vrienden, je liefste zus, je maatje/partner. Zij kunnen dit gewoon niet bevatten. Dit vind ik erg moeilijk.


Is er iemand die dit ook zo ervaart?
Darvina
Ik ben zelf ook chronisch ziek en schrijf erover in mijn blog. Het was een strijd met vele artsen om te weten te komen wat ik had en het heeft jaren geduurd. Mijn grootste angst was dat ik zou moeten aanvaarden dat het "tussen mijn oren" zat Maar toen ik uiteindelijk de diagnose kreeg was ik enerzijds opgelucht, anderzijds was het ook waar "ernstiger" dan ik had verwacht. Het feit dat het met de jaren invalideren kan worden en ik nog jong ben, vond ik gewoon angstaanjagend. Sterkte
05-04-2017 10:40
05-04-2017 10:40 • Reageer
biancasponselee
Ik heb er zelf geen ervaring mee. Maar zie wel bij mensen in mijn omgeving dat acceptatie een moeilijk punt is. Jij kunt het wel accepteren maar de mensen om jou heen zie het vaak niet. Met bepaalde voedingssuplementen waar ik mee werk kan ik mensen gelukkig bij dit proces ondersteunen. Zou je meer willen weten? Dan kun je me het altijd vragen.
21-03-2017 12:48
21-03-2017 12:48 • Reageer
rosalindekuypers
Wat erg dat je chronisch ziek bent. Veel sterkte ermee.
21-03-2017 12:24
21-03-2017 12:24 • Reageer
Creatief met Gea
Ik ben ook chronisch ziek, mijn longen zijn niet zo sterk meer, ik heb suiker, zwaar hooikoorts, veel tekorten en spierreuma. Het is nu bij mij niet te zien en als ik zeg dat ik minimaal 12 uur in bed lig vind de buitenwereld mij lui. Gelukkig zijn er mensen waaronder mijn man die het wel begrijpen. Voor jou heel veel sterkte en probeer te genieten van wat je nog wel kunt!
21-03-2017 11:44
21-03-2017 11:44 • Reageer