×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


My little best friend :) Jappe (vogel, valkparkiet)

My little best friend :) Jappe (vogel, valkparkiet)


Een drietal jaren geleden kwam Jappe in mijn leven. Hij was de valkparkiet van een collega. Aangezien hij niet goed kon opschieten met de hond(hij maakte de hond gek door hem uit te dagen), werd er voor hem een nieuwe thuis gezocht. Doordat ik een grote vogelvriend ben was de oplossing dus niet ver te zoeken en nam ik Jappe in huis. Samen brachten we zeer veel tijd door, altijd fijn thuis komen als er niemand is, maar je wel tegen Jappe kan praten. Het mooiste is dat hij gezellig terugfluit. Je voelt je dus nooit alleen!

Door de jaren heen hebben we onze weg wel gevonden. Hij weet perfect wanneer ik 's morgens op sta en is een grote voorstander van lekker chillen op de zetel of op zijn speeltuin. Net zoals mij dus! ;) 

Zijn favoriete eten is, buiten zaadjes, ook brood en spaghetti. En als de zak chips open gaat wordt ie al enthousiast. Hij weet dus wat hij wil! :) Wel krijgt hij hier niet al te veel van, want zijn ogen zijn altijd groter dan zijn honger! Meestal gaat het hem ook vooral om het stuk bijten van al dat lekkers! (Al ooit een vogel gezien met een spaghettimond...euhm... spaghettibek? Hilarisch!)

En helpen teksten schrijven daar is hij een krak in(lees: 'ik trek heel graag de toetsen van het toetsenbord', 'het toetsenbord is van Jappe en niemand anders, dus afblijven' of 'ik zit graag bovenop het scherm en kak waar ik wil').  Niet gemakkelijk werken dus met Jappe bij de hand, maar eens zo vrolijk! Moet ik een liedje dat ik zing en op gitaar speel even opnemen, zal hij steevast meedoen. En zeker als Johnny Cash ter sprake komt is hij niet te houden! :D

Helaas heb ik hem wel moeten achterlaten bij mijn mama toen ik bij mijn vriend ging wonen. Een zeer moeilijke keuze. Gelukkig is hij heel erg gehecht aan mijn mama en weet ik dat hij in goede handen is. Maar toch mis ik het vaak om te praten tegen Jappe zodra ik alleen thuis ben of onze chillmomenten. Gelukkig komt hij af en toe logeren zodat we onze band wat kunnen onderhouden! :D

My little best friend!

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties