Geleefd worden

Geleefd worden


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Daar gaan we weer, het zat er al aan te komen, maar vandaag ben ik geen mens, doch mijn ziekte. De psoriasis is doorgebroken. Onwillekeurig pikt het een moment uit en typisch vaak als ik mij geestelijk ook al niet honderd procent voel. Nou heb ik meerdere vormen en wie echt meer wil weten, klikt maar op het linkje hierboven, maar die hoeven heus niet allemaal tegelijkertijd, in alle hevigheid, de kop op te steken. Meestal heb ik vooral van een enkele last, maar het kan zijn, dat alle vier besluiten mijn leventje in de war te komen sturen.

Nergens kan ik mij ervoor verstoppen, een spoor van schilfers loopt door het huis, dus wil ik maar al te graag aan de desktop zitten voor wat afleiding. Typen en reageren gaat niet makkelijk, met vette handen en om het half uur poets ik mijn apparatuur weer schoon, smeer mijzelf in, of zet sommige delen van mij even in de week. Kortom het leidt nogal af, ook de jeuk is niet bevorderlijk voor mijn concentratie. De lucht die ik verspreid ontneemt mij zelfs de zin in koffie en dat wil wat zeggen.

Ik heb dit al vanaf mijn jeugd en jullie zullen begrijpen dat de pesterijen soms niet mals waren. Daarom praat ik er eigenlijk maar nooit over en ben ik blij, dat mensen mij niet kunnen zien. Er wordt dan vaak nog een blik van afschuw geworpen als ik sommige besmette plekken laat zien. Nog steeds, door de zorg bijvoorbeeld. Ook dat wil ik nog wel eens niet met mijn eeuwige harde pantser en/of humor kunnen bestrijden. 

Vandaag is zo'n dag. Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ach meis toch dit is niet bepaald fijn dat snap ik. Ik heb ff geklikt en de foto's gezien dus heb nu een beeld. Je zegt vandaag is zo'n dag maar dat is morgen toch niet weg??
| 22:37 |
Nee dat is niet de volgende dag weg. Maar meestal kan ik er de volgende dag wel beter mee omgaan.
| 07:46 |
aha zo bedoel je. 
| 23:11 |
Heel vervelend voor je....die jeuk is vreselijk..ik heb zelf ook psoriasis maar in mindere mate en dat vind ik al lastig, maar wat jij beschrijft is veel vervelender. Sterkte!! 
| 08:05 |
Dit was gelukkig maar een momentopname, vandaag is al een veel betere dag. Heb er mij ook meer op ingesteld, dank je. 
| 09:18 |
Fijn dat het vandaag al veel beter met je gaat!😊👍
| 09:23 |
Ahhhh, ook een echte rot dag dus! Lijkt me zeker vreselijk om te hebben en dat je gepest bent, geloof ik goed. Take care en je weet zelf gelukkig wat je er op dit moment aan kunt doen, maar het helemaal verhelpen gaat beslist niet lukken. Je bent wie je bent lieverd, met of zonder psoriasis en ik vind je een geweldig persoontje met een warm hart! ❤️ 
| 19:08 |
Dank je, maar een beetje meer proberen te slapen. Nu gaat het wel weer. De dag is gelukkig om. Morgen een frisse start.
| 19:17 |
Vervelend, jeuk is ook erger dan pijn. Mijn lief heeft ook psoriasis. Dat gaat ook op en af, maar het is er altijd.
| 17:15 |
Dan weet je het wel....
| 18:58 |
Of jij het kan helpen dat je het hebt!
Sterktexx
| 16:17 |
Dank je. Vanmorgen zat ik er echt ff doorheen en dan heb ik op niemand gereageerd....daar baal ik dan van en nog niks geblogd. Nu gaat het wel weer een beetje.
| 16:21 |
Ken het van dichtbij, Sterkte , rot dag, hopelijk snel even wat minder. 🌻
Je zou die blikken zo willen terugsturen met een spiegeltje...
| 16:10 |
Inderdaad....da's een goeie
| 16:20 |
Zo jammer die blikken. Goed dat je het van je af schrijft. Sterkte! 
| 13:50 |
Ja....wordt het ook wel eens moe om altijd keurig ruim te waarschuwen van te voren. Wat ook nog wel eens wil gebeuren is het overdreven uitgebreid aantrekken van de welbekende latex handschoentjes. Ik heb wel eens met tranen in mijn ogen de behandelkamer uit willen stormen. Er zijn zelfs mensen geweest die overduidelijk om die reden niets te drinken van mij aannamen als ik ze thuis wat aanbood. Dat ging dan om mensen van de gemeente ivm WMO of indicatie stelling voor zorg. Dank je voor je medeleven.
| 14:19 |
Domme mensen die bij je thuiskwamen van de gemeente. Duidelijk geen lui uit de verzorging. Bah. 
| 14:19 |
wat afschuwelijk dat er zo op je gereageerd wordt. Ik zie toch echt eerst altijd mijn man, en natuurlijk weet ik dat hij psoriasis heeft. 
| 17:21 |
Juist vanwege de reacties die je soms krijgt is het zo goed om erover te praten. Ik praat niks goed (zeker niet! daarvoor ben ik zelf - weliswaar om andere redenen - teveel gepest), maar als mensen snappen wat er aan de hand is, reageren ze vaak al heel anders.
| 13:46 |
Klopt, tegenwoordig kan ik het uitleggen, vroeger als kind, wist ik niet eens dat het psoriasis heette. Het is die eerste reactie, dat heel even van je schrikken, soms kwetst dat toch nog, al zeg ik daar dus niets over tegen de persoon in kwestie. Gelukkig is dat alleen maar de eerste keer. Maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik nooit met blote benen of armen te zien ben, al is het nog zo warm. 
| 14:15 |
Wat goed dat je je toch hier uit! Jij bent meer dan je huid, ook al is het je grootste orgaan... Ik wens je sterkte!!
| 13:41 |
Dank je wel voor je lieve reactie.
| 14:11 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen