Nog nooit van gehoord.....Natuurlijk wist ik niet, hoe Yoorsianen zouden reageren op enkele van Joop's liederen. Ontsteld moet ik constateren dat er een braakliggend terrein is, aangaande de kennis van ons cultureel erfgoed, waartoe ik Joop (Jaap) toch wel mag rekenen. Het duo heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt.

Aan de andere kant van het spectrum tref je dan dit. Zo breed is Nederland dan dus wel en persoonlijk wil ik ook België daarbij betrekken. Ook ik had waarschijnlijk nooit van hem gehoord, als mijn partner, een ouwe linkse dwarse, hem niet aan mij had geïntroduceerd, dan natuurlijk wel als Jaap Fischer.

Zijn werk is eigenlijk ongeëvenaard en hoort in het rijtje van Robert Long, Boudewijn de Groot (met als tekstschrijver Lennaert Nijgh) Drs. P. en ga zo maar door........

Daarom even deze link.

http://www.schrijversinfo.nl/visserjoop.html

Sluit ik af met een pracht lied van Jaap Fischer, een persoonlijk favoriet van mijn overleden vriend.