×

Yoors


Inloggen
×

YoorsVandaag ben ik een stuiterbal

Vandaag ben ik een stuiterbal


Haast, er komt ineens iets tussen door. Kom voor het eerst weer echt buiten, in een auto van de thuiszorg. We rekenen uit dat het bijna twee jaar geleden is. Draai mijn hoofd, vandaag wil ik geen tranen, het is een mooie dag. De zon schijnt. Woon hier heel mooi, in een klein dorpje. Mijn kerk, we zijn er snel voorbij. Ooit stond ik daar, met saxofoon en achter het orgel de dirigent van ons koor. Zijn de boerderijen al voorbij. Het groen, de polders, onder de tunnel door. 

Achterin de rollator, nog aangeschaft voor hem. Ik kan erop zitten en zij duwt. Ben eigenwijs, wil zelf lopen, al is het achter zo'n karretje. De counter van het postkantoor is vlakbij. Nu plof ik neer, de balie veel te hoog. Mijn handen trillen, mijn ogen prikken. Gelukkig is de vrouw nog bezig met een telefoongesprek. O....eindelijk weer eens dat Zeeuws accent, ik wist niet dat ik dat zo miste. 

Papiertjes vallen uit mijn portemonnee, het kan mij niet schelen. Het kan niet lang genoeg duren. Gelukkig hebben ze hier alle tijd. De spullen uiteindelijk netjes op de toonbank. De juffrouw nog steeds druk, probeert te multi-tasken.

In een ooghoek zie ik het, een stelling met planten. "Ik wil een plant, die achterste witte", zeg ik resoluut en mijn lieve thuiszorg wandelt naar de plant, de naam al noemend, die ik nu alweer vergeten ben. Het maakt mij niet uit wat hij kost, ik wil een herinnering aan mijn eerste keer weer naar een winkel. 

"Nog speciale wensen?" Ik schud mijn hoofd. Het is genoeg, bijna teveel. Voor mij om te verwerken. Thuis plaagt mijn zoon mij en stap ik over op mijn scootmobiel en daarna snel vertrouwt weer op de bank. Heel lief maakt hij een kopje koffie en doet broodjes in de oven. "Wat ben je toch een schat." Hij haalt zijn schouders op. De hulp verteld dat alles goed is gegaan en leidt ons beide af. Eigenlijk moet hij nog....en ik nog.....

Niets gebeurd er, doodop. Hij slaapt, denk ik, nog steeds. Ik zit hier, achter mijn desktop de dag wat te verwerken.                                                                                                Het is avond, negen uur.

                                                                                                     Balletje is uit.

                                                                                                       Gestuiterd. 


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!