×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Wat mij nog altijd overvalt.

Wat mij nog altijd overvalt.


Aanleiding (intro) 

In mijn kennissenkring wordt een echtpaar opgepakt en verhoort vanwege een ontvoering van een kind. Dat kind moet eigenlijk in een instelling van jeugdzorg, maar is daar erg slecht behandeld en uiteindelijk terug naar zijn moeder gevlucht. Er ontwikkeld zich een strijd tussen alle mensen die deze moeder ondersteunen en onze overheid. Iemand immers heeft dat kind verstopt. Het wordt voor jeugdzorg een imago kwestie. Mensen, die contact onderhielden met deze moeder, via facebook, worden afgeluisterd, geschaduwd en in onze facebookgroepen geïnfiltreerd. Een vriendin van mij, ook met zo'n groep, neemt duidelijk stelling. Zij woont niet in Nederland, maar wordt door de politie in het desbetreffende land, namens de Nederlandse autoriteiten opgepakt, samen met haar echtgenoot. Men dacht, juist vanwege het buitenland, en haar mening dat dit kind bij zijn moeder hoorde, dat zij het kind wel verstopt hield. De vrouw trekt zich terug, ook om de zaak geen kwaad te doen. 

 

November 2014 schrijf ik het volgende;

Afschuwelijk, mijn maag draait om.  Mijn keel knijpt zich samen en ik word terug geslingerd naar mijn jeugd. 

Alle beelden komen weer naar boven. Hoe ik heb weten te vluchten en ondergedoken heb gezeten op een geheim adres van het AID te Nijmegen. 

Dat ik, vanwege onderhandelingen toch weer terug moest naar dezelfde instelling om opnieuw verkracht en mishandeld te worden en weer wist te ontsnappen. 

Het is dat mijn zaak bij de kinderbescherming nog niet helemaal rond was dat ik de tweede maal ontsnappen ondergedoken kon blijven bij een vrouw, die werkelijk mijn leven heeft gered. 

Alternatieve hulpverlening (JAC) heeft toen een plek voor mij geregeld bij jeugd-therapeutisch centrum de Viersprong. 

Deze mensen hebben hard gevochten tegen jeugdzorg (toen nog kinderbescherming) om mij daar te houden en dat is gelukt. Zij hadden het voordeel zeer professioneel te zijn. Ook deze mensen ben ik nog steeds dankbaar. 

 Uiteindelijk, nadat ik keurig mijn behandeling had afgerond, heeft de sociale dienst mij op mijn 15e jaar (terwijl daar geen regeling of wet voor bestond) een uitkering gegeven en kon ik op kamers wonen en heb mijn Havo afgemaakt. 

De kinderbescherming had mij echter thuis willen onderbrengen waar ik door mijn stiefvader werd misbruikt. 

Gelukkig is DE man van de instelling uiteindelijk, na honderden slachtoffers te hebben gemaakt, veroordeeld: Finkensieper. Maar laat mij u vertellen, dat vele groepsleiding er ook niet vies van waren om kinderen te vernederen, misbruiken en te kwellen. 

Dat het bestuur, na tientallen (waarschijnlijk eerder in de honderd) verhalen en protesten van alternatieve hulpverlening, en zelfs een bezetting op het instellingenterrein, die psychiater, zo bekend staand om zijn 'werken' met incestslachtoffers, na een schorsing van een jaar, bevorderd  tot algemeen directeur. 

Er ging een zucht van verlichting door mijn lijf, omdat hij eindelijk gestopt was.....maar triest dat alleen hij gestopt was. Al jaren heb ik nu PTSS en al jaren zet ik mij in voor lotgenoten. Mijn breekpunt, als wij nu wederom, lastig gevallen en geïntimideerd worden, omdat wij met onze verhalen naar buiten komen en anderen in dezelfde situatie een spreekbuis willen geven. Het is nou precies de reden waarom ik mij gemeld heb bij commissie Samson en mee heb gewerkt aan diverse vragen van journalisten. Dat, wat mij is overkomen, niet ook anderen overkomt.

 

Zal hier zeker nog eens zaken aan toevoegen, maar op het moment is het even welletjes. Dank jullie wel voor het willen lezen en de aandacht. 
Karin van der Straaten
Het werd tijd dat er eens iets gelooft ging worden ja, wat een hel en eenzaamheid 
was de directeur van de Heldringa st. niet ook die van de Ederhorst..  k ben trots op je
02-11-2018 17:04
02-11-2018 17:04 • Reageer
Mieke Van Liefde
Steeds opnieuw sta ik verbijsterd van de steken die jeugdzorg, de zogenaamde kinderbescherming steeds opnieuw en opnieuw laat vallen. Het was toen erg en de situatie is nog steeds niet verbeterd. Wat ben jij een moedige vrouw.  
24-09-2018 10:24
24-09-2018 10:24 • Reageer
marijke
heel moedig van je om je aan te melden bij de commissie Samson. Ik ben alleen bang dat dit nooit zal stoppen. Ik word er altijd weer verdrietig van als er weer iets in de krant staat het zoveelste geval. In en in triest. Dikke knuf💋
05-09-2018 23:33
05-09-2018 23:33 • 1 reactie • Reageer
Miranda Tabor
Dank je, dat doet mij echt goed. Ik weet dat het nooit zal stoppen, maar de opvang en dat mensen het nu, wel geloven, dat is al heel erg, ten positieve veranderd. 🌻🌸
05-09-2018 23:53
05-09-2018 23:53 • 1 reactie • Reageer
wakeupkitty
Ik hoop dat het ooit zover zal zijn dat het anderen niet overkomt, maar ik betwijdel het. Het zal alleen maar erger worden.
05-09-2018 21:11
05-09-2018 21:11 • 1 reactie • Reageer
Miranda Tabor
Dat denk ik, inmiddels ook. 
05-09-2018 22:59
05-09-2018 22:59 • 1 reactie • Reageer
FrutselenindeMarge
Even geen woorden vinden om te tikken stuur je digi knuf
05-09-2018 19:48
05-09-2018 19:48 • 1 reactie • Reageer
Miranda Tabor
Dank je wel, schat....lekkere knuffel. 
05-09-2018 19:53
05-09-2018 19:53 • Reageer
Filosoofje
Als alle misstanden naar buiten komen (en dat gebeurt al in wijde kring momenteel) wordt het meer zoeken naar een instelling , die zonder deze feiten gefunctioneerd heeft. Dan zijn ze helaas sneller klaar. Het Jac is me bekend. Mijn oom heeft zich daar de benen onder het lijf uit gewerkt voor zijn "pupillen". Ben mijn hoed kwijt omtrent Kinderbescherming en jeugd"zorg" en dat was al geen hoge..
05-09-2018 18:50
05-09-2018 18:50 • Reageer
Hans van Gemert
Vreselijke situatie, dat is wel duidelijk. Mensen die zich schuldig maken (of hebben gemaakt) aan mishandeling en misbruik moeten worden opgepakt en berecht. Voor de slachtoffers is er inderdaad vaak een meervoudig trauma. Niet alleen tijdens het misbruik zelf, maar ook door alle daaruit voortvloeiende confrontaties ermee - ook jaren later dus.
05-09-2018 18:48
05-09-2018 18:48 • Reageer