×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Zwaarden Ridder


Element: Lucht.

Kernwoorden: bekwaamheid, moed, onverwachte doorbraak, hulp.

Zwaarden Ridder kan voor een sfeer van onenigheid zorgen, maar de daarop volgende afkoeling kan ons helderheid verschaffen. Meestal ervaren we Zwaarden Ridder als koele distantie, scherpe confrontaties en/of bijtende ironie.


Een beetje afkoeling, kan in mijn geval geen kwaad. 

Mijn pen is krachtiger dan mijn zwaard. 

Dat komt er dan in mij op, als ik deze kaart zie en lees over scherp bijtende kille reacties. 


Globale betekenis: Gaat moedig het onbekende in. Grote geestelijke groei, door durf en moed. Dapper, slim en eerzuchtig, popelt van ongeduld. Onbezonnen gedrag: eerst doen, dan denken.

Nou, nou, daar herken ik mij  wel in, en aan de andere kant ook weer helemaal niet. Ik heb, beide kanten, volgens mij en denk ook, dat ik nu steeds meer de behoefte krijg aan een overzicht van alle kaarten, die ik de afgelopen dagen heb getrokken. Geloof dat deze kaart wel erg goed past bij de Zegewagen van gisteren en de Toren van een paar dagen geleden. 

 

Zwaarden Ridder is het type dat nogal hard van stapel loopt. Soms ontbreekt het aan een goed plan of goede voorbereiding, waardoor hij halverwege in de moeilijkheden komt. 

(Klopt als een bus, ik kan het ineens op mijn heupen krijgen, dan is er een stemmetje in mij die zegt dat ik iets moet doen en dat doe ik dan, terwijl het zeker niet verstandig is)

Je wilt je ergens, een relatie bijvoorbeeld, helemaal instorten. Liever vandaag dan morgen. Wachten valt je zwaar.

Het is mogelijk dat deze kaart het advies geeft: ga ervoor! Maar het is ook mogelijk dat deze kaart er voor waarschuwt juist niet te hard van stapel te lopen. Veel vrouwen hebben nogal de neiging om zichzelf al voor het altaar te zien, terwijl hun partner daar nog lang niet aan toe is. Die houding heeft menige relatie de das omgedaan.

 

Oeps. Dit is niet de eerste waarschuwing, die ik van de kaarten krijg, dat ik het rustig aan moet doen. Het valt mij niet mee, maar ik denk dat het wel belangrijk is om wat voorzichtiger te werk te gaan. Ik heb het mij ook nog zo voorgenomen. Ben er wel vrij zeker van dat ook dit weer dubbel is, natuurlijk mag ik ervoor gaan, maar wel in een slakkentempo.

 
Betekenis: Een dapper en kundig strijder, in staat om tegenstand het hoofd te bieden.

Omgekeerd: Overdrijving veroorzaakt ondergang en vernietiging.

 

Ik ben ervan overtuigt dat hij niet omgekeerd lag. Vandaag had ik mij bedacht, de kaart eens op het eind van de dag te trekken, waardoor het meer een terugblik is. Geloof dat mij dat ook wel bevalt. Meer als een soort overdenking. Weet niet precies waarom, maar vind dit wel een hele leuke kaart.

 
 expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts