×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Het witboek(je)

Het witboek(je)


” There are so many beautiful reasons to be happy about” 

Therapie; ook wel depressie-groep genoemd. De eerste keer toen ik de naam depressie-groep hoorde dacht ik: serieus? Een naam van zo’n soort groep met het woord depressie erin, terwijl je al hartstikke depressief ben? Wil je me nog depressiever krijgen? Vanaf dat ik die gedachte had, noem ik de groep simpel weg therapie.  Ik besef me nu dat ik dit nooit heb gezegd tegen degene die de groep leiden, de volgende keer maar even op tafel gooien. Gisteren begonnen we een nieuw onderwerp: ons zelfbeeld. Jippie jee! Niet bepaald, we hebben allemaal heel veel gedeeld over onze zelfbeeld-problemen. Ik geef toe, deprimeerdend was dat wel.

Maar…

Gelukkige wij, we kregen een nieuwe opdracht mee. Houd een witboek bij. Dat betekend dat we elke dag positieve dingen die er gebeurt zijn bijhouden: dus opschrijven. Fijne, leuke, grappige en mooie dingen, of dingen die we gedaan hebben waar we super trots op zijn; alles van maar een beetje positief tot mega erg positief, komt erin te staan. Als ik een printer had, zou ik deze foto in mijn boekje geplakt hebben; was nogal een lollig moment, gekke foto’s maken met de  door mij net ontdekte timer op mijn nieuwe Ipad.


Vandaag ben ik er gelijk mee begonnen. Allereerst ben ik op jacht gegaan naar een klein notitie boekje. Bij de Action gescoord voor 0.80 cent, bij de echte boekenwinkel waren zulke boekjes boven de 12 euro! Dus de Action, hoppa! Nu mijn voornemen dat op mijn lijstje stond aan het uitvoeren in de bieb in mijn favoriete stad Utrecht, een nieuwe blogbericht schrijven.

Net nog heb ik 6 dingen ingevuld in mijn kleine witboekje. Ik moet toegeven dat mijn sombere gevoel dat ik eigenlijk net had compleet verdwenen is. Zou dit boekje me zo goed gaan helpen? Dan zou dit best wel een uitvinding zijn, dacht ik zo.

Wat vinden jullie hiervan? Zou dit jou ook helpen? Of ben je hier al mee bekend? Het is voor mij nu al een grote aanrader, voor mensen die niet zo grappig denken over zichzelf, of gewoon wat positiviteit nodig hebben.

Dit wilde ik even met jullie delen vandaag.  Ik ben van plan om een planning te gaan maken, zodat jullie twee keer in de week wat kunnen komen lezen hier.

Be happy,

Ine-Maartje


Tussenvandaagenmorgen
Een tijdje geleden begon ik met zo een boekje. Heerlijk! En leuk om later nog eens terug te lezen. Of wanneer je een moeilijk moment hebt, even wegdromen bij fijne herinneringen uit je boekje.
21-04-2017 00:59
21-04-2017 00:59 • Reageer
LWAlmanak
Dus morgen sta ik in dat boekje, als ik niet oppas met de meest grappige uitspatting die ik nu hier neerkrabbel op yoors, als reactie om je te zeggen: Ik vind je GEWELDIG! Van de foto af te zien dan ;-)
20-04-2017 17:06
20-04-2017 17:06 • Reageer
_PetitCorbeau_
Dat lijkt me een goed idee, zo kan je beter focussen op de leuke dingen
20-04-2017 11:32
20-04-2017 11:32 • Reageer
Hpj Goossens
Wat helpt, dat helpt! Mooi zo'n boekje. Als je gaat terug lezen, word je er volgens mij ook vrolijk van! Leuke blog ook!
20-04-2017 02:44
20-04-2017 02:44 • Reageer