Breek die muur af en kom naar buiten!

Breek die muur af en kom naar buiten!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Mijn vorige blog ging over de energie van de ander terugsturen of loslaten. Ik ga hier even op een andere manier op door want uiteindelijk is het de bedoeling dat jij je bewust bent van wie je bent en wat je doet met jezelf. Als je vaak bezig bent met de gedachte dat anderen misschien "iets" van je vinden betekent het ook dat jij van jezelf nooit helemaal JIJ kan zijn. Dat is vermoeiend, hard werken vooral en ik vind dat niet nodig. Ik schreef ooit een blog aan "die lieve, stoere, sterke vrouw (man) met dat kleine hartje", die wil ik graag nog eens publiceren, omdat ik in de praktijk zoveel mensen tegenkom waar dit voor geldt.

VOOR DIE LIEVE, STOERE, STERKE JIJ!

Dat we allemaal iets om ons heen bouwen als we onze veilige zone verlaten is oké, niet iedereen hoeft de mooie diamant te zien die je van binnen bent, maar zodra het schilletje vanwege pijnvermijding inmiddels een 3 laags stenen muur is geworden gaat het enorm tegen je werken. Dat weet je natuurlijk zelf ook wel, maar de angst is te groot om die muur af te breken. Al die rotzooi die er dan uit gaat komen is té veel! té Donker, té diep! Ga ik niet aan beginnen hoor, dit vechten achter mijn veilige muur is beter dan volledig in elkaar storten :-) “ Ik red het wel, ben het gewend”.

Onzin!
Weet je hoe hard je eigenlijk werkt om dat ding als een schijnveiligheid om je heen te vervoeren? Weet je hoeveel energie je kwijtraakt? (nee niet de opgeslagen vetcellen, die houden de muur mede omhoog, die raak je helaas niet kwijt, die helpen je alleen maar groeien) Weet je hoeveel lichter het kan zijn? Nee, dat weet je niet anders had je het allang gedaan. Hoe dikker de muren, hoe zwaarder je leven…je buitenwereld weerspiegeld je binnenwereld. Het gevecht om jezelf zo weg te cijferen om overeind te blijven brengt je alleen maar dieper in de ellende. (en dat weet je zelf als geen ander)
Je bent vergeten hoe het is om naar jezelf te luisteren, dat is eigenlijk alles. Het is vertroebeld, je hoort het niet meer, je voelt jezelf niet meer, je negeert jezelf.

Niet gezien, niet gehoord en niet erkend!

Stel dat je dat ziet bij het kindje van de buren? Je zou je zorgen maken, in protest komen, gaan alle alarmbellen bij je af, je belt de kinderbescherming om het kind te helpen dat geestelijk verwaarloosd wordt. En wat doe je zelf? Spiegeltje, spiegeltje… :-)
Hoe lang kun je leven zonder jezelf? Om te leven heb je toch juist jezelf het hardste nodig! Zonder jezelf red je het echt niet…denk daar eens aan.
En de angst voor de afgrond is echt een illusie, die zit in je hoofd, die stem houdt je muur dik en omhoog, die schreeuwt “dit is veilig”….
Wat je aandacht geeft groeit…dus een muur opbouwen is hard werken, is focus op de angst en de overleving. Probeer eens je focus te verleggen om een keer ,misschien, heel misschien jezelf best aardig te vinden en als het verdriet dan omhoog komt vind dat dan even oké, als je het even laat krijgt het ruimte, het stroomt en jij hebt de kracht (jij zeker) om het kraantje weer even dicht te doen. Ontluchten, net als bij een verwarming, jij hebt de sleutel!! Tuurlijk lijkt het eng, maar ergens diep in jezelf weet je dat dit je enige redding is, weer een beetje lucht en licht in je leven, dat verdien jij ook! Nou lieve stoere, sterke JIJ….begin! Je bent het waard!

Liefs, Hellen www.innerzicht.nl


 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.6 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
heb je heel mooi geschreven
| 11:33 |
dank je wel :-)
| 16:57 |
Verbijsterend hoeveel mensen in de westerse wereld onder bovenomschreven verschijnselen schijnen te lijden. Muren bouwen, om ze later weer af te moeten breken.
Is dat de prijs die 'aan jullie kant van de wereld' wordt betaald voor het ophemelen van egocentrische individualiteit en de afbraak, tot op afgrondelijke diepte, van saamhorigheid?
En àls er dan wordt opgemerkt dat er, bij voorbeeld bij de buren, huiselijke problemen zijn, dan bestaat de 'hulp' uit aangifte bij de kinderbescherming!
Triest, uiterst triest! :(
Het aantal sterren dat ik geef is een gemiddelde tussen de duidelijkheid waarmee jij e.e.a. weergeeft (5) en mijn waardering voor de maatschappij die jij beschrijft (1)
| 18:15 |
ja inderdaad...zo kun je het ook stellen. Veroordeling is makkelijker dan je eigen sores aanpakken. Dank voor je waardevolle reactie.
| 17:01 |
Beste Hellen,
Graag wil ik op mijn beurt jou danken voor je leerzame repliek op mijn 1e reactie.
Ik ga er van uit dat je mijn oordeel over de heersende mentaliteit in de westerse wereld, in het bijzonder in Nederland, niet hebt opgevat als kritiek op jouw werk en de methoden die je daarbij hanteert.

- Het feit alleen al dat er bureau's als het jouwe in zo groten getale over NL verspreid zijn (zelfs hier op yoors heb ik er in de gauwigheid al 3 gesignaleerd) en blijkbaar floreren, is toch een indicatie dat jouw land vergeven is van de ongelukkige mensen die 'muren optrekken' die jij e.a. hen leren te slopen en anderen die 'rugzakjes vol onverwerkte problemen' meetorsen (deze metafoor ook hier op yoors voorbij zien komen) die zij op aanwijzing van jou en je collega's/vakgenoten leren 'leeghalen/lichter maken'? etc.

-Een aantal Nederlandse kranten online lezend, kom ik wel schrikbarend veel berichten tegen over mensen die, vervuild en vereenzaamd door instanties uit hun huizen moeten worden gehaald, of (nog erger) weken, maanden, soms zelfs jaren dood in hun huizen hebben gelegen.
-Tel daarbij op: de berichten over bewoners van verpleeg- en bejaardenhuizen die zelden of nooit bezoek krijgen, suïcides onder jongeren etc. etc. en ik kan me moeilijk onttrekken aan de stellige indruk dat de maatschappij waarin jij woont en werkt, ten onder dreigt te gaan aan extreem individualisme, egoïsme en gebrek aan saamhorigheid.

Op grond waarvan concludeer jij trouwens dat ik niet mijn bijdrage zou hebben geleverd aan de aanpak van de problemen in mijn land? (Ik citeer 'Veroordeling is makkelijker dan je eigen sores aanpakken')
| 17:38 |
Ik snap je verbazing en ben het ook met je eens, zoals jij ernaar kijkt van buitenaf is het je reactie waardevol om te lezen. Jammer dat je mijn reactie persoonlijk neemt, ik concludeer nl niets over jou maar de algemene mens (vaak) in Nederland, Nederlanders zijn meesters in oordelen en veroordelen. (ik betrap mijzelf er ook wel eens op). Ik doelde dus niet op jou. Sterker nog ik weet niet eens uit welk land je komt. Ik vond je reactie treffend en waardevol. Fijne avond :-) Hellen
| 23:34 |
Wederom dank voor jouw reactie in dupliek. Het spijt mij oprecht als ik je repliek anders heb opgevat dan jij hem kennelijk bedoelde. Ik volg jouw blogs met grote belangstelling en ben blij dat jij en je collega's/vakgenoten hulp kunnen bieden aan jullie (in mijn ogen, ondanks hun materiële welvaart) beklagenswaardige landgenoten. Naar wat ik in Nederlandse kranten en op diverse fora lees, hebben veel mensen die hulp heel hard nodig.
Overigens: ik ben Antilliaanse (oorspronkelijk uit Aruba, wonend op Curaçao), heb in de jaren 1968-1972 in Nederland gestudeerd en ben er in de periode 1989-2013 regelmatig op familiebezoek geweest.
Bij jou is het inmiddels in de kleine uurtjes, dus ik wens je alvast een fijne dag en heel fijne Paasdagen :-) Soberana
| 01:57 |
Ach het zijn woorden hé en zonder een goede intonatie makkelijk anders te lezen. Geniet van je dag! En leuk dat je me volgt en blijf vooral je visie erop geven, altijd goed! :-)
| 11:21 |
Mooie blog. Het beste zou zijn dat je als kind niet hoeft te gaan stapelen. Dat stapelen kost geen moeite inderdaad, maar het voortdurend scheurtjes dichtmetselen wel.
| 12:07 |
precies....zwaar ook ;-)
| 23:31 |
Mooi artikel! Van mezelf houden kost me moeite... maar lukt me steeds beter. Lees: veel beter sinds mijn veertigste. Alsof ik toen op een keerpunt belandde. Muur om me heen heb ik echter niet. Ben een heel open boek.
| 00:00 |
gelukkig maar ;-)
| 08:44 |
Mooie blog, ja proberen van jezelf te houden en goed voor jezelf zorgen
| 23:34 |
dank je..
| 08:44 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen