A girl like her

A girl like her


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Naar aanleiding van dit blog, ben ik met mijn mentorleerlingen 'A girl like her' gaan kijken. Een film die me aangreep toen ik hem zelf zat te kijken, thuis op de bank. De tranen liepen over mijn wangen.

Mijn mentorleerlingen zijn normaal gesproken nergens in geïnteresseerd, dus ik had gehoopt dat deze film ze zou raken. Helaas, ze vonden het een stomme film. En dat terwijl het binnen elke school zo speelt. Natuurlijk zit hier een enorm Amerikaans tintje aan, maar toch. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje teleurgesteld was in de houding van deze leerlingen.

Helaas had ik geen tijd voor een nabespreking, want het examen rekenen stond voor ze klaar. Morgen gaan we het erover hebben, maar ik weet niet zo goed hoe ik het gesprek met hen moet starten. Ik ga er nog even een tijdje over nadenken.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.4 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Zoals ik bij een eerdere reactie op jouw andere blog over dit onderwerp al opmerkte: Volgens mij is de houding van jouw leerlingen een van de uitwassen van de westerse samenleving. Verregaande infantilisering en als gevolg daarvan een egocentrisme dat 'normaal' is bij peuters; dit zet zich voort tot ver in de tienerjaren.

Kijk ter lering (en helaas weinig vermaak) maar eens naar de blogs en reacties van sommige 17 a 18 jarigen hier op Yoors.
Je ziet dan een zelfde patroon als bij jouw leerlingen:
Nooit reageren op reageren op artikelen waarin maatschappelijke issues aan de orde komen, daarentegen uitvergroting van hun eigen onbenulligheden (ik ga mijn bureau opruimen, heeft er iemand nog goede tips, etc.) en vervolgens verongelijkt pruilen over 'minder lieve/leuke reacties'.
Ze worden soms zelfs gefiatteerd door 'volwassenen'.
Ik heb de indruk dat er in westerse samenlevingen hele generaties aso-kleuters in volwassen lijven worden gekweekt en dat jij een roepende in de woestijn bent, die vergeefs probeert het tij te keren.
| 14:39 |
Daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben. Ik kom met enige regelmaat thuis zonder voldaan gevoel van een dag werken. Puur en alleen omdat ik daar voor de klas sta om een en ander uit te leggen, zonder dat er naar me geluisterd wordt. Welke manieren ik ook toepas, ik krijg het er niet in dat het respectloos is als je niet naar een ander luistert. En daar begint het nog maar mee.

Vorig jaar kon ik bijdragen aan de bewustwording van de leerlingen en dat namen ze mee naar huis. Ik zag het gedrag veranderen naar mate het jaar vorderde. Hier zie ik het alleen verergeren.
| 14:57 |
Werk je nu bij een andere school dan vorig jaar, of is de mentorklas van dit jaar anders dan die van vorig jaar?
Waardeloos om na een dag van hard werken, thuis te komen zonder het voldane gevoel dat je daar eigenlijk bij zou moeten hebben.
Ik wil je niet bang maken, maar als je hun gedrag ziet verergeren, kijk dan uit: 1 van mijn inmiddels volwassen kleinzoons heeft 7 jaar geleden een lerares moeten verdedigen tegen een fysieke aanval door een klasgenoot.
N.B.: dit vond niet plaats op een vmbo in een saneringswijk, maar op een gerenommeerd gymnasium!
| 15:27 |
Vorig jaar werkte ik op het mbo in het midden van het land. Dit jaar werk ik op het vmbo in het noorden. Fysiek geweld is hier nog niet aan de orde geweest richting mij en de school treedt steeds strenger op. Desalniettemin komen sommige leerlingen best dreigend over.

Bijzonder dat ook op het gymnasium dit soort dingen voorvallen. Daar hoor je erg weinig over!
| 15:30 |
Dus toch een andere school dan vorig jaar.
Op gymnasia is de kans op verbale stekeligheden door leerlingen idd groter en de kans op fysiek geweld kleiner, maar het komt dus wel voor.
Ik leef met je mee in je kruistocht tegen aso-gedrag.
| 16:05 |
Ik heb ook vaak het idee dat kinderen niet meer geraakt worden door de zaken die bij ons het wel doen, is er iets verkeerd met empathie heden ten dage of ligt het bij de maatschappij vraag ik me soms af :-)
| 16:59 |
Janken , ik moest zo hard huilen bij de film. De realiteit is gewoon ook zo hard, dat de kinderen dat niet snappen. Misschien vinden ze het daarom zo moeilijk om te zeggen dat ze het geen stomme film vonden? Succes !
| 16:04 |
Misschien denken ze er toch nog over na...het is natuurlijk niet cool om je emoties in de klas te laten zien.
| 15:47 |
Ja kinderen intereseert het pas als het hen overkomt. Helaas.
| 15:05 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen