(On)afhankelijk

(On)afhankelijk


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Een jaar geleden was ik druk bezig met mijn rijlessen. Mijn instructeur heeft meerdere malen tegen mij gezegd: 'Als je straks een auto hebt, zal dat ervoor zorgen dat je alleen nog maar de auto pakt.' Ik lachte erom, want tot dan toe was ik gewend met het OV te reizen. Als student was dat natuurlijk ook voordeliger, want het was gratis. 

In april haalde ik mijn rijbewijs, na een keer eerder helaas gezakt te zijn. Ik was blij, maar kon nog steeds gratis met de trein en de bus, dus een auto had ik nog niet echt nodig. Mijn stiefvader ging met pensioen, waardoor er toch een auto voor mij beschikbaar werd. De reizen van mijn studentenwoning naar het ouderlijk huis, werden er wel makkelijker van. 

Nu ben ik geen student meer en het gratis reizen is daarmee ook voorbij. De auto heeft inmiddels een plekje voor de deur veroverd en elke dag is dit mijn vervoersmiddel naar het werk. Ik ben verhuisd en heb hier nog geen fiets staan. Tevens ben ik dagen aan medicijnen waarmee ik niet mag rijden. Pas nu merk ik hoe afhankelijk ik ben van de auto. Vanmorgen werd mij namelijk gevraagd of ik zin had te gaan zwemmen. Natuurlijk! Maar ik kon er niet komen. Het voelt alsof je opgesloten zit in huis.

Ik besef me dat het eigenlijk te gek voor woorden is dat ik overal de auto voor pak. Misschien moet ik toch maar zorgen dat ik hier een fiets krijg of dat ik vaker de deur uitga voor een wandeling. Niet alleen ben ik dan minder afhankelijk van de auto, maar het is ook nog eens gezond voor me. 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Of je echt afhankelijk bent van je auto, wordt grotendeels bepaald door je woon-werk situatie.
Mijn man en ik hebben auto gereden van ons 18e tot ons 62e. Toen we na ons afstuderen begonnen te werken, direct 2 auto's; toen de kinderen voor studie naar NL vertrokken (en dus niet meer overal naar toe gereden moesten worden) zijn we overgeschakeld op 1 auto. Die hebben we op de dag van onze pensionering ook de deur uit gedaan.
| 15:32 |
Wat slik je dat je niet mag rijden dan? Vast geen pilletjes tegen wagenziekte!
| 12:58 |
Haha, ik heb nog geen eens een rijbewijs..
| 03:48 |
Heerlijk he dat onafhankelijke gevoel
| 21:14 |
Dat moet ik ook zeker vaker doen
| 21:11 |
Ik herken dit heel erg
| 20:58 |
Ja heel herkenbaar
| 20:33 |
Mooi verhaal, leuk te lezen en beweging is goed voor een mens
| 20:30 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen