Pa vouwt de was.


Kleine wasjes, grote wasjes. "Dit van jou" .."en dut en datte" Ja hoor, allemaal van mijn meissie. "Wasdut nou weer"? Ik hou een lappie stof omhoog met aan weerskanten een bandje. "Een 'zie poes net niet ding" ? Het deed me denken aan een zonneklep voor om je hoofd, maar dan een slappe variant. En die onderbroeken...man man...als je nog eens onderbroek zegt waaien ze weg! Nadat ik dat slappe 'zonnekleppie' om mijn hoofd had geprobeerd te passen, hetgeen niet lukte zat ik mezelf te bedenken wat er mis is gegaan in de kleding zooi van mijn dochters. Een miniscuul lappie stof met twee bandjes aan weerszijde, daar breek je je als Pa de hersens over. Bleek het achteraf een bikini bandje te zijn die de tiet van voren door verlenging van een vreemdsoortig lappie stof naar de rugzijde, op zijn plek moet houden. Was vouwen in een meidengezin ..het is een blijft een ontdekkingsreis op zich!
#wasjes