Zorgen in de zorg deel 2


Een dag met een gaatje...alhoewel.. krater is meer van toepassing. Heb je net je luiken open een tig aantal uur geleden, stap je met nog slapende hersens de slaapkamer uit... "Pap, wil jij mij straks asjeblieft, asjeblieft, asjeblieft weg brengen naar N Scharwoude". Ik reageer niet, wakker worden bij mij is alsof je vanuit een ondergrondse kerker bajes ineens in het dag licht komt. (Die hadden ze in de Middenbeemster nog haha) ...Kreeg je ook geen koffie als je weer kon vertrekken na een ondeugende stunt. Vandaar...s 'morgens voor de koffie niet zeuren! Dochterlief chanteert mij gelijk na dat mijn zwijgen haar vraag niet beantwoorde. "krijg je van mij een treintje"! De eigenlijke reden...de bus was al weg, en mevrouw was simpel te laat, en zoals het een echt dorp betaamd, bussen in het weekend zijn er dan mondjesmaat! "Eerst koffie,pillenfabriek en een broodje" mopper ik terug. Verdomme, ik zou even naar mijn Moedertje, dat kwam nu in het gedrang, want je weet nooit hoe het hier verloopt. Onder het genot van een bakkie krijg mijn Meissie weer een koliek aanval, de spuit moest er weer in. Fluitje van een cent, alhoewel een fluitje van een cent niet meer te verkrijgen zijn in deze huidige tijden! De spuit in het uiteinde gezet van de aangekoppelde vlindernaald, kreeg ik de stamper niet naar beneden! WTF is dit nu weer? Beetje extra druk zetten, komt die morfine zooi met een kolere gang uit het inspuitstuk, recht in mijn gezicht! Aaaaarghhhhh fuck zooi, die zit verstopt! Wijkverpleging gebeld...want daar heb ik als leek geen verstand van, misschien hoopt men dat wel, maar na zelf injecties zetten, al dan niet met naald, open wonden spoelen, kont afvegen, psyghiater spelen en meer van dat soort grappen, weiger ik om verder te leren! Straks vragen ze me nog of ik mijn vrouw zelf wil opereren ook! Rutte neemt het niet zo nauw met zijn bescherming van zijn burgers toch? Hoe meer hij kan bezuinigen (stelen) hoe liever! De zuster kwam, mocht de vlindernaald niet vervangen, had ze geen bevoegdheid voor.
Dus op de ouderwetse manier, morfine met een naald.
Ondertussen is mijn Vrouw een speldenkussen geworden door grove nalatigheid van een onkundige dokter in opleiding, want de klus had allang geklaard kunnen zijn!
Ze wacht nu op een oproep om die ellendige galblaas vol met bouwafval te laten verwijderen.
Even later kwam de zuster die wel bevoegd was om de vlindernaald te zetten.
Dat was ampul 3 in en uur tijd, een die min of meer 'ontplofte recht in mijn bakkes, daarna de pijnstillende toegediend, en daarna weer een om het slangetje van de vlindernaald te vullen, de rest word weggegooid!
Kort rekensommetje leert dat we dan te kort komen, terwijl ik alles zo goed had geregeld voor het weekend....dacht ik.
Maar weer naar de HAP bellen...ken je het verhaal 3 keer uitleggen wat er is gebeurd, man o man, sommigen zijn ze echt vergeten af te schieten richting maan,aan een vuurpijl een paar dagen terug.
Deze jongen gaat dus straks maar weer even naar Hoorn, voorraad bijvullen, wel 3 hele ampullen halen, mag wel uitkijken dat de auto van mijn meissie niet door zijn vering zakt met zo'n 'vracht'! Dat is dus mijn zaterdag, hoe een dochter, en een verstopte vlindernaald je hele planning om kan gooien...en of het nieuwe locomotiefje stand houd bij de belofte, valt nog te bezien. Rutte beloofd immers ook van alles, maar komt het ook niet na!
I rest my case