hoog sensitief wat nu?

hoog sensitief wat nu?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

hoog sensitief :

wat houd het in en waarom blog ik hier over..

zelf neig ik wat kenmerken te hebben : die overeenkomen met hoogsensitief zijn..

het is niet heel hinderlijk, maar juist verhelderend dat er dus een oorzaak is.

helemaal niks mis mee!

In de dagelijkse leven ben ik gevoelig, en leef ik ontzettend met andere mensen mee, soms kan ik wat te emotioneel reageren op dingen,maar in het algemeen is het met perioden, en komt het weinig voor.

bij dit blog heb ik ook een video gevonden ook interessant om te bekijken!


meer mensen die zich hier in herkennen in de diagnose Hoogsensitief?
Wat is hoogsensitiviteit : De Amerikaanse psychologe Elaine Aron introduceerde eind vorige eeuw de begrippen "hoogsensitiviteit" en "highly sensitive people (hsp). Bij hoogsensitieve mensen zijn de zintuigen relatief sterk gevoelig voor prikkels en is de verwerking van de prikkels in lichaam en geest gevoeliger, heftiger en gedetailleerder. Door deze “gave om op te merken” komt er veel van de buitenwereld naar binnen. De buitenwereld trekt aandacht, dringt binnen en beïnvloedt.Dat kan in twee opzichten lastig zijn. Het kost tijd en energie om al die prikkels en indrukken te verwerken. Tegelijkertijd vraagt het meer moeite om toe te komen aan jezelf, je eigen mening, gevoelens, gedachten: je eigen "binnenwereld”.

Eigenschappen van hooggevoeligheid Een kleine greep van eigenschappen waarin hoogsensitieve mensen zich kunnen herkennen: je leeft je gemakkelijk in, bent gevoelig voor sferen, je voelt je prettig bij een adviserende rol. Je houdt van schoonheid en subtiliteit, geeft graag liefde en zorg aan anderen, stelt jezelf niet centraal, je bent meegaand. Je hebt interesse in alles wat je vrijmaakt van de prikkels: stilte, ruimte, natuur, spiritualiteit. Je kunt goed verbinden.De andere kant kan zijn: je houdt niet van geluiden en fel licht, je voelt je onbegrepen omdat anderen niet hetzelfde zien/horen/voelen, je kijkt de kat uit de boom. Je bent gemakkelijk te beïnvloeden, je begrijpt (te?) veel. Je voorkeur voor kwaliteit kan leiden tot perfectionisme, traagheid of instabiliteit.Je kan van slag raken van kantoortuinen, nachtdiensten of tijdsverschillen. Je bent niet op je best als je wordt getest of beoordeeld. Het is lastig om een structuur te maken en je daaraan te houden en last but not least: je hebt moeite met afscheid nemen, loslaten.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik ben een hsper :-) mooie kwaliteiten.. fijn gevoelig noemen ze ook, vind ik ook een mooie benaming! :-)
| 14:55 |
Ellis is heel hooggevoelig. Voelt heel veel aan. Ook vaak van te voren. Via gevoel of dromen. Het is zeker voor de persoon niet altijd gemakkelijk. Wij hebben 3 boeken in onze boekenkast staan die hier over gaan.
| 18:45 |
heel herkenbaar voor mij het zelfde
| 22:09 |
Ik ben ook hoogsensitief! Ik kwam toevallig dat tegen toen ik op zoek was naar leer- en gedragsstoornissen omdat mij dat allemaal interesseerd,ben heel leergierig.
Toen ik dan het boek las van die vrouw (naam ontgaat me) was dat als thuis komen! Eindelijk ontdekte ik dat ik niet gek ben dat ik alles anders beleef ,voel,proef,ruik enz dan de meeste mensen.
Ben nu op pensioen gezet omdat ik sinds mijn kleine beroerte twee jaar geleden nog minder tegen lawaai en drukte kan,ik werkte in een kleuterschool. De beroerte heeft mijn hoogsensitiviteit vergroot
| 20:31 |
Ook ik heb last van HSP, als ik 't eigenlijk wel last mag noemen. Soms kan 't erg verhelderend en krachtig zijn.. zolang je er maar een weg in weet te vinden komt 't goed
| 19:19 |
het was voor mij echt een eye opener want ik liep er mee rond, en toen kwam ik het online tegen en dacht dit is wat ik heb. ook soms heel vervelend dat sensitieve maar er zijn ergere dingen in de wereld dus ik ga er niet te veel aan denken, ik ben gewoon hoe ik ben, en dat moet men maar accepteren, dankjewel voor je reactie, en goed om te weten dat er meer mensen zijn die dit hebben HSP.
| 23:06 |
Ik ben ook HSP :) En als je ermee overweg kunt is het een cadeautje!
| 18:27 |
het was puzzelen maar nu is de puzzel compleet dus dan aanvaard ik het beter :) het heeft ook zijn voordelen het sensitief zijn
| 23:04 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen