×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Houden van jezelf, wat is dat en hoe doe je dat ?

Houden van jezelf, wat is dat en hoe doe je dat ?


Zoals ik beloofd had in de blog "help me" ga ik hier schrijven over houden van jezelf. Ik heb er 2 uur aan geschreven dus ik hoop dat jullie er wat aan hebben! 


Wat is eigenliefde eigenlijk ? 


Is het dat ene leuke truitje voor jezelf kopen die je zo graag wilt hebben of is Het dat kopje warme chocolade melk met lekker veel slagroom als het koud is ? Na veel lezen denk ik niet dat het anders is als jezelf behandelen zoals (liefdevolle) ouders dat zouden doen. We worden volwassen maar onze emotie blijft hetzelfde oftewel ons "innerlijke kind" je hebt terwijl je volwassen werd geleerd om gevoelens van anderen te respecteren en geleerd hoe je je emoties moet uiten, het is belangrijk dat het leerproces van volwassen worden en je innerlijke kind niet door elkaar haalt. Als jij je niet bewust van je innerlijke kind (en jij je emoties eigenlijk negeert)ga je (over)leven als een kind in een volwassen wereld, je doet alles voor iedereen en probeert al je zaken op orde te krijgen maar je vergeet je innerlijke kind. 


Wat is het gevolg van je innerlijke kind vergeten?


Je raakt uitgeput, slecht gehumeurd en woede uitbarstingen (zonder reden), depressie, zelfhaat, huilbuien en nog een hele hoop andere negatieve emoties waarvan je niet begrijpt waar die nou vandaan komen en jou geluk saboteren en daarnaast ook nog negatieve mensen aantrekt.


MAAR...al die onbegrijpelijke gevoelens zijn juist heel erg begrijpelijk! Visualiseer jezelf eens toen je ongeveer een jaar of 4 was en thuis heeft niemand tijd voor je, iedereen is bezig met het huishouden, werk, vrienden en zijn of haar partner (je zaken op orde stellen) je wil als 4 jarige dat iemand even naar je luistert maar als jij even om aandacht vraagt wordt je afgesnauwd "ik heb nu geen tijd voor jou! Ik moet nu eerst dit afmaken" hoe zou jij je dan voelen ? En wat doet een 4 jarige vaak in dat soort situaties ?  Het gaat aandacht vragen door een driftbui te krijgen en/of te huilen. Zie je de connectie al? Dat wat deze 4 jarige doet doe jij nu in je dagelijkse leven (want we worden volwassen maar ons innerlijke kind blijft) je negeert dat kind en doet alsof deze niet bestaat.  Ik denk dat sommige mensen zouden schrikken als ze de dialoog met het innerlijke kind zouden terug luisteren. 


Hoe vaak negeer jij hoe je je voelt om juist een ander te helpen? Soms is dat niet erg maar als iedere keer gebeurd en het innerlijke kind altijd de mond snoert zal het uiteindelijk geen moeite meer doen gehoord te worden want het heeft toch geen zin en niemand houd van me en je wordt depressief.


Hoe voorkom je erger en ga je van zelf houden?


Ga je innerlijke kind aandacht geven! Je moet je verzorgende kant gaan ontwikkelen. Steeds als jij een emotie voelt, vraag je je innerlijke kind wat er aan de hand is, welke emotie je ook ervaart zeg tegen jezelf dat je dit goed is om te voelen en dat het begrijpelijk is. Laat die gedachte even goed tot je doordringen. En laat een 4 jarige (je innerlijke kind) geen volwassen problemen oplossen (zoals ruzie's oplossen) ik vind het handig om mijn innerlijke kind (mezelf toen in klein was) te visualiseren in een kleine veilige en leuke ruimte waar de volwassen ik (moeder) aangeeft zo terug te zijn. 

Ik merk dat ik ook in ruzie's beter kan reageren op de ander. 


Buiten dit om is mediteren heel goed om mentaal tot rust te komen, ik zelf luister het liefst naar begeleide meditatie (met stem die je mee op "reis" neemt)

En Yoga... fysiek is dit goed maar ook zeker mentaal na een reeks oefeningen ga je liggen met eventueel een dekentje er bij zet een rustige muziek op met geluiden uit de natuur, sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling en de geluiden van de natuur. 


Heel veel succes en liefde toegewenst❤️❤️❤️


Mayke Muller
Je raakt mij ontzettend met dit stuk en je legt de vinger op de zere plek. Lang geleden ben ik mijn innerlijke kind kwijtgeraakt. Ik was dus vanaf dat ik klein was al bezig om de problemen van volwassenen op te lossen. Dat heeft voortgeduurd in mijn relaties tot mijn 27e. Pas toen ik moeder werd durfde ik in de spiegels te kijken en werd ik keihard met mijzelf geconfronteerd.
08-05-2017 22:11
08-05-2017 22:11 • 1 reactie • Reageer
Jill Blogt
Dankjewel
09-05-2017 08:40
09-05-2017 08:40 • Reageer
Gertiena
Dankjewel voor deze mooie blog, ik heb hier wel wat aan en kan er ook wel wat mee. Ik ga werken aan mijn kind in mij. liefs Gertiena,
23-04-2017 20:16
23-04-2017 20:16 • 1 reactie • Reageer
Jill Blogt
Fijn dat je er wat aan hebt! Leuk om te horen dat mijn schrijven nut heeft, dankjewel
23-04-2017 20:54
23-04-2017 20:54 • Reageer
Sonjaas
Hele mooie blog, heel herkenbaar. Sluit mooi aan op mijn blog 'lief klein meisje'
23-04-2017 09:35
23-04-2017 09:35 • 1 reactie • Reageer
Jill Blogt
Dankjewel!!
23-04-2017 10:05
23-04-2017 10:05 • Reageer
Candy
Heel mooie blog
22-04-2017 19:48
22-04-2017 19:48 • 1 reactie • Reageer
Jill Blogt
Dankjewel
22-04-2017 19:54
22-04-2017 19:54 • Reageer
Annelies Wetzelaer
Heel mooi blog, dankjewel!
22-04-2017 19:21
22-04-2017 19:21 • 1 reactie • Reageer
Jill Blogt
Dankjewel & heel graag gedaan
22-04-2017 19:24
22-04-2017 19:24 • Reageer