Chocolade festival Hattem 2019.


Het festival voor chocoholics!

Het is dit jaar al de 11de keer dat het Chocoladefestival in Hattem plaatsvond. En toch had ik er nog nooit van gehoord. Maar al scrollend in de Klup app kwam ik het tegen. Gezellig om er met een groepje van te gaan genieten. 

Het was een beetje lastig om er te komen. Door wegwerkzaamheden kwam ik bij de afslag van de snelweg al in zeer langzaam rijdend verkeer terecht. Gelukkig was ik ruim op tijd vertrokken en had ik mijn vouwfiets meegenomen. Dus heb ik auto maar op het carpool terrein gezet en kon ik de rij auto's voorbij fietsen. Helaas wel in de stromende regen, maar met een regencape om werd alleen mijn broek nat.

chocoladefestival

de ridderhof

In het restaurant waar we hebben afgesproken kom ik wat te vroeg aan, dus kan ik mooi opdrogen. En gelukkig geeft buienradar aan dat het ook weer droog wordt. Dus deze foto heb later op de dag genomen, vond het zo'n mooi pand. 

Na wat gedronken te hebben splitsen we ons in wat kleinere groepjes op. En gaan op verkenning. 

chocoladefestival

Gezonde chocolade!

Ja dat kan volgens Marjoleine. Ze heeft haar kraampje ingericht met pure rauwe chocoliefjes. Ze verwerkt er kokosbloemsuiker in en versiert ze met moerbeien, allerlei zaadjes en heel verrassend korenbloem bloemblaadjes.

chocoladefestival
chocoladefestival

Lakritz chocolade

Een heel aparte gewaarwording, je proeft chocolade en opeens drop en dan weer chocolade! Ik kon me er niets bij voorstellen, maar Love in a box heeft met hun lakritz chocolade een heel nieuwe dimensie aan mijn chocolade verslaving toegevoegd.

chocoladefestival

Nog meer 'gezonde 'chocolade.

Een kraam vol fruit!

chocoladefestival

Altijd leuk om je uit te leven met chocola!

De kok van grand café Banka had gevaarlijk lekkere desserts gemaakt.

chocoladefestival

Bonbon atelier A3

De organisator van het festival stond met een vrolijk versierde kar. Het kunstwerk in de header is ook in de loop van de dag door het bonbon atelier met chocola geschilderd. In onderstaand filmpje kun je de medewerkers aan het werk zien, alsook van andere chocolatiers. Het was zo druk dat filmen een flinke uitdaging was, vooral omdat ik er niet teveel mensen herkenbaar op wilde zetten. Dus de stukjes die ik gefilmd heb heb ik maar achter elkaar gezet. Op YouTube zijn nog meer filmpjes te vinden, want er liepen ook wat professionals te filmen. 

chocoladefestival

dat is andere koek.

Lekker hoor de koek van Nouk store!

chocoladefestival

chocolade kapsels

Heel logisch om met chocolade je hanenkam rechtop te zetten.

chocoladefestival
chocoladefestival

een chocolade belevenis

Dat kan met de bikkels van de Bikkelcompany.

Toen ik opmerkte dat ik gelukkig geen koffie drink werd ik meteen gestrikt er een te proeven met thee.

Help, er zijn zoveel smaken, wat moeilijk om te kiezen!

De warrige whiskey dan maar. 

Inderdaad erg lekker! 

chocoladefestival
chocoladefestival

Prachtige kunstwerkjes

Ze zijn gewoon te mooi om op te eten de kunstwerkjes van Grand Pasteur

chocoladefestival
chocoladefestival

Spacy bollen!

We mogen er een stukje van proeven. Een smaakexplosie kan ik je zeggen.

chocoladefestival

Met goed gereedschap is iedere klus zo geklaard

Je zou er zo mee aan het werk gaan, Chocing Good zijn ze!

chocoladefestival

Lekker letters puzzelen

Een leuke puzzel om te geven van Locoletter. Ook heel handig voor Sinterklaas, heeft hij voor de kinderen met zeldzame letters ook de goede letter om in de schoen te doen.

chocoladefestival

Lekker is maar een vinger lang!

De chocolatier van de Berekuil spuit razendsnel en neemt ook de uitgestoken vingers mee. Zie het filmpje.

De kraam is gevuld met heerlijke herfstchocolade.