Review spruitjes met linzen.


Eens iets nieuws uitproberen, ik hou ervan. Mijn oog was gevallen op een recept van @ElisabethsKitchen . 

Spruitjes met linzen. Linzen had ik nog in huis en de spruitjes waren in de aanbieding. 

En ik had nog een gelukje, de kruiden van Jonnie Boer waren die week ook de tweede voor de halve prijs. 

In het recept worden stooflapjes gebruikt, maar ik liep tegen hacheevlees aan en dat leek me net zo lekker.

Het enige wat ik niet in huis had was appelstroop. En eerlijk gezegd heb ik dat ook maar niet speciaal gekocht voor dit gerecht. (Was niet erg, want het werd toch wel verrukkelijk.)

Om het vlees te stoven moet je wel even flink tijd uittrekken. Maar nu heb ik het geluk dat ik een snelkookpan heb, dan kan het heel wat sneller klaar zijn. De geur van de Zwolse stoof was al verrukkelijk toen ik het potje openmaakte. 

Ik heb 2 flinke eetlepels gebruikt en het geheel afgeblust met een klein flesje rode wijn. (Geen idee of het een geschikte wijn was voor het koken.)

En ik heb een klein stukje van een bouillonblokje erbij gedaan. Het werd heerlijk.

De linzen heb ik niet in blik gekocht. Ik had nog een zakje berglinzen liggen. Deze heb ik eerst even in de week gezet. Niet een hele nacht, een uurtje was ook al voldoende om ze wat sneller gaar te krijgen. Het zijn maar kleintjes. Ik was heel benieuwd hoe het zou smaken met dat snufje kaneel.

De spruitjes waren ook zo klaar omdat ze doormidden gesneden waren. En ik vind het altijd veel lekkerder om ze in zo min mogelijk water te garen. Even opletten dat je ze niet laat aanbranden. Er mag wel een kleurtje aan komen. 

 En dit was het resultaat!

We hebben weer zitten smullen. 

Het vlees was voor twee maaltijden. Nou we hebben met veel moeite iets over kunnen laten voor de volgende dag.

De combinatie spruitjes, linzen was ook verrassend lekker.

Dus wij kunnen dit recept van harte aanbevelen.

#spruitjes #linzen #stoofvlees #zwolschestoof #recept #datwassmullen    #yoorskookstudio #foodlovers #watetenwevandaag

Spruitjes met linzen

Zie hier het volledige recept!

Spruitjesrecept nr.1

Een dagje zonder vlees is geen straf met dit lekkere recept!

Spruitjesrecept nr.2

Een heel kindvriendelijk recept met spruitjes!

Spruitjesrecept nr. 3

Een pan vol balletjes, wie wil dat nou niet?


Hou je van koken en zoek je ook recepten om uit te proberen? Of vind je het leuk je eigen recepten te delen? Dan val je bij Yoors met je neus in de boter. Een gratis account kun gratis aanmaken via onderstaande link.

Aanmelden.