Van Jonge Denker naar Slightly Different


Jaja, weer een nieuwe naam! Voor de mensen die mij al een tijdje volgen is het geen nieuws meer. Ik weet ook niet wat het is, maar ik heb altijd wel een reden om mijn gebruikersnaam te veranderen.

Ook dit keer heb ik weer een goed excuus. Ik ben nu 18 en niet jong meer. Hahaha, daar zullen heel veel mensen het niet mee eens zijn en dat begrijp ik maar voor mij is het heel simpel. Toen ik deze naam bedacht zag ik het als een project dat ik zou doen totdat ik 18 jaar werd. Ik ben nu al een tijdje 18 en ga beginnen aan een nieuw project, ook op Yoors.

Iets waar ik heel veel zin in heb. Het is een project voor onbepaalde tijd en heeft niks te maken met de naamsverandering. Slightly different betekent vertaald naar het Nederlands, een beetje anders en het is puur een nieuw pseudoniem, maar dan eentje die iedereen begrijpt. Zelfs mensen die geen Nederlands spreken.

Het verhaal achter de naam is dat ik mij altijd al een beetje anders heb gevoeld dan de rest. Ik denk dat heel veel mensen dit gevoel wel eens hebben gehad, maar ik weet niet precies waar het vandaan komt. Vroeger had ik er wel eens moeite mee dat ik niet bij een groepje hoorde en altijd overal tussenin zat. Maar nu streef ik het na. Ik wil juist anders zijn.

Anders zijn is ook een heel abstract en subjectief begrip. Want wanneer ben je anders? Daar heeft iedereen zijn eigen opvattingen over. Meestal refereren mensen naar dat wat sociaal geaccepteerd wordt binnen de cultuur of groep waarvan zij deel uitmaken. Als je ernaar streeft om normaal te zijn zal je nooit je doel behalen want er zal altijd wel iemand zijn voor wie dat wat jij doet niet normaal is, dus anders is.

Daarnaast kan je je afvragen of het wel wenselijk is om altijd maar hetzelfde te zijn en hetzelfde te doen als de anderen. Je leeft immers maar één keer, tenzij je in reïncarnatie gelooft maar ook dan zal je waarschijnlijk maar één keer precies dit leven leiden. Mijn punt is dat je enkel en alleen leeft voor jezelf, niet voor iemand anders en dat wanneer jij iets wilt doen waarvan sommige mensen denken dat het raar of anders is, je daar het best niks om kan geven. Wie zijn zij om te oordelen over jou gedrag?

Natuurlijk zijn er grenzen. Ik vind dat je zelf mag bepalen wat je wilt doen in je leven zolang het niet bij wet verboden is en je er anderen geen pijn mee doet. Ook wil ik duidelijk maken dit ik geen enkel probleem heb mensen die met de flow meegaan en inderdaad doen wat iedereen doet. Dat hebben mensen altijd al gedaan en dit is geen enkel probleem. Maar als je toch graag iets wilt doen dat “anders” is en het enige wat jou daarvan weerhoudt de reactie van andere mensen is, probeer ik te zeggen dat je gewoon schijt moet hebben.

Dit alles is wat de naam Slightly Different uitstraalt en waarover het mensen mee aan denken moet zetten. De oplettende lezer heeft gezien dat ik wat bloot heb gegeven over het nieuwe project dat ik ga doen. Daarover in mijn volgende post meer.