Bedonderd waar ik bij stond en Bolle Bets was de dupe


Vanaf maart vorig jaar was Bolle Bets aan de dunne. Alles was onderzocht, enorm veel dingen geprobeerd, maar niets hielp. Via Facebook kwam ik in contact met een zogenaamd natuurgeneeskundige.

Zij raadde me aan om colloïdaal zilverwater en propolis-capsules bij haar te kopen. Ik moest dan ook minimaal 3 weken lam/aardappelbrokken geven, die alleen bij haar te koop waren. Totale kosten 136 euro, want de brokken kosten maar liefst 100 euro voor 20 kilo, en Bets eet bijna een kilo per dag. Na die 3 weken zou ze terug kunnen op haar normale brokken, als ik dat nog zou willen, want haar brokken waren superieur.

Bets haar ontlasting verbeterde al snel, dus ik was blij, maar zodra de brokken op waren ging het langzaam slechter, de druppels en capsules deden niets. Nu had ik een probleem, want we hebben nu eenmaal 5 honden, en 100 euro per maand aan voer voor 1 hond is gewoon niet haalbaar.

Vorige week was ik aan het neuzen op de site van mijn vast voer leverancier en verbaasd zag ik dat hij exact dezelfde lam/aardappel brokken verkocht, maar dan voor de helft. De foto van de brokken was zelfs exact hetzelfde, en ook de samenstelling was gelijk. Nu zag ik dat deze leverancier aan dropshipping deed. Je kunt dus een webshop beginnen en bij hem bestellen. Hij levert het vervolgens met je eigen etiket. Zo kwam deze natuurgeneeskundige dus aan haar brokken, alleen maakte zij ze 2x zo duur, want geld is tenslotte belangrijker dan honden helpen.

Natuurlijk vroeg ik haar meteen waarom dezelfde brokken bij haar zoveel duurder waren. Dropshipping kost immers niets. Zij bleef bij hoog en laag volhouden dat haar brokken superieur waren en dat ik dat wel zou merken als ik de andere brokken aan Betsie gaf. Daarna werd ik geblokkeerd. Geen zuivere koffie dus.

Ik heb meteen 40 kilo besteld en sinds gisteren eet Bolle Bets weer lam/aardappel. Raad eens? Vanmorgen produceerde ze meteen een vaste drol, de eerste in weken. Ook de leverancier zegt dat hij aan haar levert, maar mevrouw bleef volhouden dat het niet dezelfde brokken waren. Ik voel me dan ook flink bedonderd.

Omdat colloïdaal zilverwater toch wel goed spul schijnt te zijn, wilde ik dat ook opnieuw bestellen. Waar ik bij mevrouw 15 euro betaalde voor 100ml, heb ik nu een fles van 1 liter voor 19 euro. Ook een heel verschil dus.

Zo jammer dat sommige mensen rijk willen worden over de rug van onschuldige dieren en hun baasjes. Ja, de brokken zijn goed, maar een winstmarge van 100% is oplichting, zeker als je erover liegt en vol blijft houden dat jij de enige bent met deze brokken. Alle brokken die zij verkoopt zijn de helft goedkoper te krijgen. Als je bij de leverancier meerdere zakken besteld, krijg je ook nog korting, die flink oploopt, dus haar winst is zelfs veel meer dan 100%.

Ik weet uit ervaring hoe wanhopig je als baasje wordt als je hond ziek blijft en het is heel jammer dat mensen daarvan profiteren, want als speciaal voer onbetaalbaar is, is de hond de dupe.