×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Bijna de diepte in.. traumatherapie-1

Bijna de diepte in.. traumatherapie-1


De afgelopen twee weken hebben we allerlei levensmomenten van mij in kaart gebracht

Dan kom je uit op een fractie van die momenten  die tja..niet om over naar huis te schrijven zijn geweest en in de spelonken van mijn ziel zijn verstopt en waar weer anderen in lades op zolder  terecht zijn gekomen..

Er is een plan opgesteld waar te beginnen en hoe door te krijgen wanneer ze niet al te ver gaan duikelen

hoe moeten ze ingrijpen en wat geef ik aan, hoe doe ik dat   etc.

Tja, als je altijd alles zelf oploste, weet ik dit nu niet te benoemen en  mogen we dat gaandeweg ontdekken

t Grappige is... mijn onderbewuste is  zomaar op hol geslagen en in rep n roer geraakt.

s Nachts wordt ik dus  geregeld wakker en is het net of iemand mij dicteert over  wat er was en hoe het was

Mijn geest zette het dus al spontaan in kaart en al denk ik er verder niet aan..zodra ik die kamer binnen ga, 

voel ik  in de onderste lagen  een flink gespartel..  de juiste tijd om het allemaal eens aan te kijken dus.

Wie had dat een jaar geleden kunnen denken, k zou gaan revalideren om weer meer te kunnen gaan bewegen en ach stel je toch eens voor dat de revalidatie sportarts gelijk zal krijgen en de spieren die op scherp staan hierdoor weer vrolijk  fris en dartel  worden, geen neuropathie en geen polypathie meer  en ook fijn als de hersenen door krijgen dat mijn openhartoperatie en de omleidingen al achter de rug is. 

Fysio heeft er wekelijks een hele kluif aan om de boel losser te krijgen, haha en dan die loopband..wauw

Eerlijk gezegd, vind ik mijzelf wel een verwend nest hoor.

Ook een uitdagende tijd waarin ik nu ben beland, spannend zelfs

Wat toen te erg was om  aan te kijken  en achter slot ging, mag nu veilig naar buiten komen.

Het was en leeft niet meer, toch zit er heel veel pijn en angst verstoppertje te spelen 

en omdat  het  wel handig is als voorbeeld voor anderen, zal ik trachten er lichtelijk over te delen.

Angsten zijn er  om aan te kijken en niet om van weg te lopen als t leed toch al is geschied.

Kom maar op ..denk ik nu...laat maar eens zien Kaa'tje.. waar jouw kracht zit

Heb jij ook al eens een soortgelijke ervaring mogen meemaken en wil je die met mij/ons hier delen?

Lonneke zal er een rechterhand bij gaan krijgen, mooi!

                       en zo maak ik de borst wel weer nat!


brugnaarverbinding
Wat goed dat je dit aangaat, Het heeft mij ook heel veel opgebracht om mijn trauma's aan te gaan en om ze te verwerken. Zit momenteel nog middenin in het proces maar ik merk nu al verschil met toen ik helemaal aan het begin van mijn proces stond. Ik wens je alle moed toe die je nodig hebt.
24-03-2018 10:35
24-03-2018 10:35
Sonja
Ook ik heb mijn spelonken en lades, ik ben een van mijn grootste trauma's te lijf gegaan met EMDR en ik moet zeggen dat heeft geholpen. De rest is werk in uitvoering! Ik ben het wel met je eens je moet ze aankijken wegstoppen helpt niet! En de vertaling naar lichamelijke klachten is ook herkenbaar. Heel veel licht en kracht gewenst op je weg!
23-03-2018 09:20
23-03-2018 09:20
Encaustichris
Ik vind je nog steeds stoer, en ga eens snuffelen naar dat boek (ik denk maar zo dat ik er wat aan kan hebben)....
22-03-2018 14:09
22-03-2018 14:09
Schorelaar
Mooi dat het onderbewuste al mee werkt. Worden de spelonken misschien wat minder diep. Heel goed dat je dit doet.
22-03-2018 06:51
22-03-2018 06:51
Albert van den Berg
Dus je gaat de spelonken bekijken, hopelijk vind je je rust. Ik heb een paar jaar niet kunnen accepteren dat mijn lichamelijke kracht zo verminderd is door een enkele verkeerde celdeling en dat zo´n klein verminkt celletje uit kan groeien tot een tumor.
21-03-2018 22:50
21-03-2018 22:50
marijke
zet jij jouw op hol geslagen onderbewustzijn op papier voor je volgende sessie?? Fijn dat het al wat met je doet. Ik heb zelf nooit iets meegemaakt en daar ben ik heel blij om.
21-03-2018 22:44
21-03-2018 22:44
DiaantjesLife
Ik heb ook heel veel meegemaakt en daar ook al wel één of meerdere blogs over geschreven, maar ik ben zeker sterker uit de strijd gekomen. Ik heb bewondering voor je kracht en dat laat je zien door dit met ons te delen. Heel goed dat je deze stap genomen hebt lieverd xxx
21-03-2018 22:24
21-03-2018 22:24
Catrine-DeMew
Nee zoiets nog niet. Knap dat je het schrijft
21-03-2018 19:35
21-03-2018 19:35
HeArt&SoulConnection
Je hebt genoeg meegemaakt lievdr . Ik ook zo mijn pakketje .. maar we staan en blijven staan VROUWENPOWER!!
21-03-2018 19:34
21-03-2018 19:34