Imaginaire exposure PTSS..3e keer

Imaginaire exposure PTSS..3e keer


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

https://yoo.rs/karin.van.der.straaten/blog/stress-en-afvallen-of-extreem-vermageren-door-angst-1508531209.html?Ysid=33508

Imaginaire exposure is een vorm van therapie waarin ik onder begeleiding van een hulpverlener wordt blootgesteld aan nare herinneringen en zo de traumatische gebeurtenis verwerk. In mijn geval is dit G. voor dit gebied en voor de EMDR staat L. mij naast en die weer onder begeleiding van M.

EMDR en Imaginaire exposure sluiten mooi op elkaar aan.

Beide zijn voor cliënten met een posttraumatische stressstoornis.

Die had ik 24 jaar geleden chronisch en dacht er vanaf te zijn omdat ik vele alternatieve wegen koos om ze op te lossen, zoals vele vormen hypnose, cranio sacraal, acupunctuur,reiki-,EFT,en klassieke homeopathie.

Na 6  hartoperaties bleek niets minder waar, alle spieren  stonden nog op scherp en het revalideren mislukte.

Tijdens de sessies stimuleert G. om nare herinneringen aan de schokkende gebeurtenis(sen) herhaald en langdurig te laten herbeleven. Het doel is dat ik herinneringen minder ga vermijden, zodat ik de gebeurtenis kan gaan verwerken. k Had niet eens door dat ik ze vermeed. Merkte wel op dat ik nooit huilde of boos werd.

Er blijkt dus een sterk deel van mij onbewust de moeilijke momenten over te nemen.

We nemen van iedere bijeenkomst een geluidsopname die ik meerdere keren per week (thuis) dien te beluisteren. Er wordt ook gewerkt met foto’s. filmpjes etc. k Had even een aanloopje nodig en vermeed  de eerste week dit.

Vandaag was ik er dus weer en de situatie welke ik dit keer ging bekijken was er eentje van toen ik 42 jaar was.

Jarenlang van minuut tot minuut was het heftig leven naast een ziek mens die extreem sadistisch is en dus lastig kiezen welk moment aan te kijken. We kozen er toch een paar en dus vandaag weer een nieuwe gedaan en daar ga k volgende week mee door met EMDR. Vandaag hoe het ongeveer gebeurde en in de plaats van mijzelf toen gaan zitten herbeleven. In eerste instantie denk ik steeds, is dit nu wel nodig... k heb nergens last van..maar gaande  t proces  staat mijn spanningsmeter innerlijk   extreem hoog en denk dus nu ..hier mag wel een herhaling volgen en k had bijna thuiskomende  de recorder weer afgeluisterd en huppah..er was van alles belangrijker dan dat ..lekker dat vermijden zeg. Heerlijk senang in je bol zitten en  oweeh, daar gaat t knopje om en rollen er tranen over mijn wangen ...wat een goed gevoel blijkt te zijn en verre van iets wat  weggedrukt moet worden..het lucht op!

Natuurlijk knijpt de keel ineens  dicht en natuurlijk wil je dit niet voelen..desondanks ben ik daar niet voor niets en kijk de angsten rustig aan...laat maar komen. t Is veilig daar in het hier en nu..ook al voel je haast t zelfde als toen even. k Zie de huiskamer dit keer  precies zo voor mij als hij toen was ingericht..met diezelfde bruine vloertegels waar ik tegenaan was gekwakt en in shock lag ..ze liggen er nog steeds en wellicht dat door deze sessies over dit onderwerp ze mij niet meer zullen storen..dat zou mooi zijn zeg..k ga lekker door. Morgen weer de recorder afluisteren met de koptelefoon op en foto s voor mijn neus.afgelopen week  luisterde ik  de band wel meermalen af, maar deed ondertussen een spelletje op de pc en dus..achteraf bekeken besef ik dat ik dus weer aan het vermijden was er contact mee te maken..wat is een mens he..leuke uitdaging .

En wat helemaal mooi is.. dat ik de spirits van Gene Zijde  weer heb mogen ervaren en  weet er nooit alleen voor te staan

Vandaag was ik tevens naar de oorarts

 

ook leuke samenloop van omstandigheden

Mijn hoorapparaten werden aan gruzelementen getrapt die dag dat ik hier een sessie over deed net en elke keer stress zorgde voor steeds minder kunnen horen vanwege de ziekte van Ménière die ik nu alweer 38 jaar heb. Door de schade  ben ik al vaker geopereerd en 1 oor was zo goed als totaal doof. Juist vandaag deden ze metingen en krijg nou alles, dat oor hoorde ineens alle test piepjes  in lichte mate...eerder hoorde ik ze niet.. ja wonderen bestaan echt.

wat wilden mijn oren niet meer horen en waar is er nu weer ruimte voor

dankbaar dus en zal meer en meer helen door dit allemaal aan te kijken en k overleeft prima, top

t Is niet leuk om dingen te herleven die  verre van fijn waren en toch he

k Zit weer heerlijk thuis en t leven van alledag gaat rustig door

Heerlijk weer

 moet wel eerlijk bekennen dat ik juist na deze sessie flink aan t waterijs ben gegaan en een hele doos leeg at

na alles wil ik mijzelf plezieren door eens flink af te gaan vallen..maar stap voor stap 

en komt uiteindelijk alles altijd goed 

Sta op!

Je bent geen slachtoffer! 
Wie zichzelf slachtoffer voelt, 
vervalt vaak tot zelfbeklag. 
Neem daarom het heft in eigen hand 
en sta op! 
Je bent zoveel sterker 
dan je zelf vaak denkt!

Hans Stolp

Toekomst gloort voor wie niet vlucht

Zoek de troost niet in veel eten.
Zoek het niet in een overmaat aan werk.
Zoek het niet in drank die verdooft.
Durf de pijn te voelen, verdraag het
en ontdek hoe juist daarin het begin 
van een nieuwe hoop ontwaakt.
Toekomst gloort voor wie niet vlucht.

Hans Stolp

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
`Durf de pijn te voelen, verdraag het
en ontdek hoe juist daarin het begin
van een nieuwe hoop ontwaakt.`

Dit vind ik een mooie helpende zin in dit verhaal👍
| 14:36 |
een hele mooie zelfs en ja ...die verdraag ik en zie het als een cadeau aan mijzelf om vrij te worden..k dacht eerst alleen van fysieke pijn ( die nu even nog erger is) maar  ook de muur schuift langzaam weg en k blij desondanks toch mijzelf te blijven ..de pijn psychische pijn is heel tijdens de therapie..maar t meer dan waard nadien, dank je
| 14:59 |
nou die hele doos peren ijs is je gegund hoor. Ik neem tenminste aan dat het weer die peren was😉
Hans Stolp zegt het ook heel mooi hé.
| 23:18 |
ja grandioos he, en t klopt ook naar mijn beleven zoals hij t zegt
en nee..de laatste tijd is het raketjes waterijs of die van de lidl die jezelf meot in vriezen, exitic  smaak..erreg hoor..  blijkbaar   roept  t lijf ff  
| 23:20 |
waterijsjes zitten denk ik amper kalorietjes in. Ik heb heerlijke ijsjes ontdekt bij AH cornetto's zeg maar maar dan met pistaches. Elke dag 1 hoor ik hou me keurig in.☺️
| 01:06 |
een  mooi besluit.. die  mag ik eerdaags volgen na dit gedoe.. 
1 er dag is n feestje, geniet lekker eh
| 11:14 |
ik geniet er zeker van ja. Je mag wel iets om je zelf te verwennen toch😜
| 23:33 |
zeker weten en zo duik ik elke avond wat uur in een kokend heet bad, zalig
| 00:11 |
oh ja dat is weer jouw ding.hihi
| 00:49 |
❤️ anders houd ik de lange avond niet vol door de pijn en ja, met een heerlijk boek besef ik hoe blij ik mag zijn
| 10:31 |
zo ist gewoon dan lekker genieten.
| 17:13 |
Weer een echte VanDerStraaten...
| 18:13 |
haahah waar zie je dat aan?
| 19:43 |
Ik vind je hoe langer hoe stoerder!!
| 16:33 |
haaaaaa jij bent leukkkkkkkkkk.. was ik ook, veel te stoer ja..dank
| 17:07 |
Wonderlijke gebeurtenissen, ze bestaan!
| 14:35 |
JUist daarom ben ik  blij hieraan te zijn begonnen, t ene is nooit zonder t andere,dank ❤️
| 15:33 |
een liefdevolle en warme knuffel voor JOU , dappere vrouw !!  helen mag op alle lagen gebeuren. en alle sop jouw tijd en tempo . Heb je een andere naam (aan)genomen???
| 12:42 |
verbastering wat franserig.. was mijn kunstenaarsnaam.. dader  kan mee lezen ..vandaar
hele dikke  knuffel terug voor jou even zo krachtige vrouw en met brede glimlach natuurlijk
| 13:29 |
ahaha , het viel me even op. !    Ja wij lachen ook gewoon door ! KNuff
| 15:33 |
ps als dader mee kan lezen , kan deze ook mee-kijken. denk je niet dat je dan ook de foto weg zou moeten laten ?  dan ben je 'anoniem' lieverd
| 15:41 |
Al die jaren gedaan ja.. Ben niet meer bang.. dat was ik al veel te lang..dan zou ik  ontzettend veel moeten weghalen en minimaal mogen verhuizen.. t komt wel goed
| 16:07 |
nou ja ..je kaartte het zelf aan immers .. voor MIJ had je je naam ook niet hoeven veranderen vanwege je ex(dat was je motivatie als ik je goed begrepen heb) ;-) 
| 20:19 |
Je hebt verdorie gelijk ..wat maakt t ook uit..die mogen ze goed beschermen voor zichzel
| 21:15 |
dat zou zeker een GOED punt zij ja ....die lui tegen zichzelf en ZEKER niet/nooit meer loslaten in de 'buitenwereld' tegen zichzelf en anderen beschermen
| 12:58 |
Daar heb ik 24 jaar terug voor gevochten en hij kan nu in alle rust genieten in de TBS kliniek..alle aandacht die er nodig is en ik de tijd om te herstellen in vrede ja. Het mag  geen mens ooit nog worden aangedaan wat hier is gebeurd 
| 13:08 |
NEE zo is dat ... ik heb iets minder geluk gehad, een deel loopt nog rond ..(maar oud ..de andere is overleden. Maar goed ik was nog kind en waar ik er wat mee kon was de boel  'verjaard'. gelukkig wel een commissie Samson ...dus niet  'vergeten'!
| 13:45 |
Oorzaak vaak van dat wat er later volgt .. erkennen is al heel wat-respect
| 13:50 |
Daar heb ik zelf wel voor gezorgd toen ik eenmaal in/aan de 'verwerk' toe was.
| 14:33 |
fijn, dat herkennen we bij elkaar ❤️
| 15:21 |
zo is dat lieverd
| 13:10 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen