×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Imaginaire exposure PTSS..3e keer

Imaginaire exposure PTSS..3e keer


https://yoo.rs/karin.van.der.straaten/blog/stress-en-afvallen-of-extreem-vermageren-door-angst-1508531209.html?Ysid=33508

Imaginaire exposure is een vorm van therapie waarin ik onder begeleiding van een hulpverlener wordt blootgesteld aan nare herinneringen en zo de traumatische gebeurtenis verwerk. In mijn geval is dit G. voor dit gebied en voor de EMDR staat L. mij naast en die weer onder begeleiding van M.

EMDR en Imaginaire exposure sluiten mooi op elkaar aan.

Beide zijn voor cliënten met een posttraumatische stressstoornis.

Die had ik 24 jaar geleden chronisch en dacht er vanaf te zijn omdat ik vele alternatieve wegen koos om ze op te lossen, zoals vele vormen hypnose, cranio sacraal, acupunctuur,reiki-,EFT,en klassieke homeopathie.

Na 6  hartoperaties bleek niets minder waar, alle spieren  stonden nog op scherp en het revalideren mislukte.

Tijdens de sessies stimuleert G. om nare herinneringen aan de schokkende gebeurtenis(sen) herhaald en langdurig te laten herbeleven. Het doel is dat ik herinneringen minder ga vermijden, zodat ik de gebeurtenis kan gaan verwerken. k Had niet eens door dat ik ze vermeed. Merkte wel op dat ik nooit huilde of boos werd.

Er blijkt dus een sterk deel van mij onbewust de moeilijke momenten over te nemen.

We nemen van iedere bijeenkomst een geluidsopname die ik meerdere keren per week (thuis) dien te beluisteren. Er wordt ook gewerkt met foto’s. filmpjes etc. k Had even een aanloopje nodig en vermeed  de eerste week dit.

Vandaag was ik er dus weer en de situatie welke ik dit keer ging bekijken was er eentje van toen ik 42 jaar was.

Jarenlang van minuut tot minuut was het heftig leven naast een ziek mens die extreem sadistisch is en dus lastig kiezen welk moment aan te kijken. We kozen er toch een paar en dus vandaag weer een nieuwe gedaan en daar ga k volgende week mee door met EMDR. Vandaag hoe het ongeveer gebeurde en in de plaats van mijzelf toen gaan zitten herbeleven. In eerste instantie denk ik steeds, is dit nu wel nodig... k heb nergens last van..maar gaande  t proces  staat mijn spanningsmeter innerlijk   extreem hoog en denk dus nu ..hier mag wel een herhaling volgen en k had bijna thuiskomende  de recorder weer afgeluisterd en huppah..er was van alles belangrijker dan dat ..lekker dat vermijden zeg. Heerlijk senang in je bol zitten en  oweeh, daar gaat t knopje om en rollen er tranen over mijn wangen ...wat een goed gevoel blijkt te zijn en verre van iets wat  weggedrukt moet worden..het lucht op!

Natuurlijk knijpt de keel ineens  dicht en natuurlijk wil je dit niet voelen..desondanks ben ik daar niet voor niets en kijk de angsten rustig aan...laat maar komen. t Is veilig daar in het hier en nu..ook al voel je haast t zelfde als toen even. k Zie de huiskamer dit keer  precies zo voor mij als hij toen was ingericht..met diezelfde bruine vloertegels waar ik tegenaan was gekwakt en in shock lag ..ze liggen er nog steeds en wellicht dat door deze sessies over dit onderwerp ze mij niet meer zullen storen..dat zou mooi zijn zeg..k ga lekker door. Morgen weer de recorder afluisteren met de koptelefoon op en foto s voor mijn neus.afgelopen week  luisterde ik  de band wel meermalen af, maar deed ondertussen een spelletje op de pc en dus..achteraf bekeken besef ik dat ik dus weer aan het vermijden was er contact mee te maken..wat is een mens he..leuke uitdaging .

En wat helemaal mooi is.. dat ik de spirits van Gene Zijde  weer heb mogen ervaren en  weet er nooit alleen voor te staan

Vandaag was ik tevens naar de oorarts

 

ook leuke samenloop van omstandigheden

Mijn hoorapparaten werden aan gruzelementen getrapt die dag dat ik hier een sessie over deed net en elke keer stress zorgde voor steeds minder kunnen horen vanwege de ziekte van Ménière die ik nu alweer 38 jaar heb. Door de schade  ben ik al vaker geopereerd en 1 oor was zo goed als totaal doof. Juist vandaag deden ze metingen en krijg nou alles, dat oor hoorde ineens alle test piepjes  in lichte mate...eerder hoorde ik ze niet.. ja wonderen bestaan echt.

wat wilden mijn oren niet meer horen en waar is er nu weer ruimte voor

dankbaar dus en zal meer en meer helen door dit allemaal aan te kijken en k overleeft prima, top

t Is niet leuk om dingen te herleven die  verre van fijn waren en toch he

k Zit weer heerlijk thuis en t leven van alledag gaat rustig door

Heerlijk weer

 moet wel eerlijk bekennen dat ik juist na deze sessie flink aan t waterijs ben gegaan en een hele doos leeg at

na alles wil ik mijzelf plezieren door eens flink af te gaan vallen..maar stap voor stap 

en komt uiteindelijk alles altijd goed 

Sta op!

Je bent geen slachtoffer! 
Wie zichzelf slachtoffer voelt, 
vervalt vaak tot zelfbeklag. 
Neem daarom het heft in eigen hand 
en sta op! 
Je bent zoveel sterker 
dan je zelf vaak denkt!

Hans Stolp

Toekomst gloort voor wie niet vlucht

Zoek de troost niet in veel eten.
Zoek het niet in een overmaat aan werk.
Zoek het niet in drank die verdooft.
Durf de pijn te voelen, verdraag het
en ontdek hoe juist daarin het begin 
van een nieuwe hoop ontwaakt.
Toekomst gloort voor wie niet vlucht.

Hans Stolp

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Ricardo van Dijk
`Durf de pijn te voelen, verdraag het en ontdek hoe juist daarin het begin van een nieuwe hoop ontwaakt.` Dit vind ik een mooie helpende zin in dit verhaal👍
09-06-2018 14:36
09-06-2018 14:36 • 1 reactie • Reageer
Karin van der Straaten
een hele mooie zelfs en ja ...die verdraag ik en zie het als een cadeau aan mijzelf om vrij te worden..k dacht eerst alleen van fysieke pijn ( die nu even nog erger is) maar  ook de muur schuift langzaam weg en k blij desondanks toch mijzelf te blijven ..de pijn psychische pijn is heel tijdens de therapie..maar t meer dan waard nadien, dank je
09-06-2018 14:59
09-06-2018 14:59 • Reageer
marijke
nou die hele doos peren ijs is je gegund hoor. Ik neem tenminste aan dat het weer die peren was😉 Hans Stolp zegt het ook heel mooi hé.
08-06-2018 23:18
08-06-2018 23:18 • 1 reactie • Reageer
Karin van der Straaten
ja grandioos he, en t klopt ook naar mijn beleven zoals hij t zegt en nee..de laatste tijd is het raketjes waterijs of die van de lidl die jezelf meot in vriezen, exitic  smaak..erreg hoor..  blijkbaar   roept  t lijf ff  
08-06-2018 23:20
08-06-2018 23:20 • 1 reactie • Reageer
Flying Eagle
Weer een echte VanDerStraaten...
08-06-2018 18:13
08-06-2018 18:13 • 1 reactie • Reageer
Karin van der Straaten
haahah waar zie je dat aan?
08-06-2018 19:43
08-06-2018 19:43 • Reageer
Encaustichris
Ik vind je hoe langer hoe stoerder!!
08-06-2018 16:33
08-06-2018 16:33 • 1 reactie • Reageer
Karin van der Straaten
haaaaaa jij bent leukkkkkkkkkk.. was ik ook, veel te stoer ja..dank
08-06-2018 17:07
08-06-2018 17:07 • Reageer
Roodkapje
Wonderlijke gebeurtenissen, ze bestaan!
08-06-2018 14:35
08-06-2018 14:35 • 1 reactie • Reageer
Karin van der Straaten
JUist daarom ben ik  blij hieraan te zijn begonnen, t ene is nooit zonder t andere,dank ❤️
08-06-2018 15:33
08-06-2018 15:33 • Reageer
HeArt&SoulConnection
een liefdevolle en warme knuffel voor JOU , dappere vrouw !!  helen mag op alle lagen gebeuren. en alle sop jouw tijd en tempo . Heb je een andere naam (aan)genomen???
08-06-2018 12:42
08-06-2018 12:42 • 1 reactie • Reageer
Karin van der Straaten
verbastering wat franserig.. was mijn kunstenaarsnaam.. dader  kan mee lezen ..vandaar hele dikke  knuffel terug voor jou even zo krachtige vrouw en met brede glimlach natuurlijk
08-06-2018 13:29
08-06-2018 13:29 • 2 reacties • Reageer