Stefan, mijn vriendje met autistisme

Stefan, mijn vriendje met autistisme


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Stefan, een geweldige knul met autisme en nog zo t ene en ander

In het begeleidend wonen ging ik wekelijks op zijn kamer met hem samen werken en via het samen tekenen konden wij meer praten en delen vanuit de ziel dan simpele gesprekken kunnen doen

Wat mij opviel, hij kopieerde graag wat ik deed en dus  kon ik stapsgewijs grote dingen laten maken, t was een grandiose ervaring..uiteindelijk deed hij mee op de catwalk met zijn schilderijen

we noemden elkaar Pipo en Mamaloe...Hij was nl eerst erg bang voor al die kleurtjes op zijn vingers, tot ik verzon van mijn neus op de zijne te klodderen en hij er erg blij van werd.

Met mijn kleine Arola  reed ik steeds naar hem toe

Tot hij ging verhuizen, t was wel een gemis

alles heeft zo zijn eigen tijd

Op zijn agaponies of hoe ze heten mogen was hij knetter gek

wilde ze ook steeds schilderen

samen handen wassen was ook erg belangrijk na afloopBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Super leuk!! Het geeft zoveel voldoening om manieren te vinden om mensen ,met welke beperking dan ook, te laten ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze denken
| 12:57 |
dat zie je heel erg goed ja..in dit geval Stefan tekende hij al jaren t zelfde plaatje..wit papier, zwarte pen en n zwart kooitje.. k leerde hem dat anders om eerst.. rood papier en wit krijt en kooitje met deurtje open.. de volgende stap werd een bakje voer en eentje met water, nadien lieten we de vogel vliegen en ga zo maar door, geweldig, dank je
| 13:09 |
Wat een mooie blog en super hoe jij iemand met autisme aanvoelt. Mijn zoon heeft ook autisme en je moest steeds blijven zoeken. Moeite wordt wel beloond en wat gaaf dat hij zo kan tekenen nu. Top hoor!
| 11:53 |
Ja dat is echt fijn, maar werkt op elk mens, vanuit ej hart liefde delen en hup t werkt goed...dank je
Mijn zonen hebben beide ook iets uit het spectrum, d ene add en andere autistiform
| 11:56 |
Dan spreek jij dus ook als ervaring deskundige. Mijn zoon heeft pdd-nos en adhd
| 12:00 |
pdd-nos ja...dat heeft Stefan dus deels ook, t isw at ..komt tegenwoordig zo vaak voor.
Achteraf egzien blijkt de vader van de jongens t dus ook te hebben, vroeger geen kijk daar op gehad. Al gaande leer je veel ook, net als jij. k Vind bij velen ook bijzondere gaves.. zoals mijn jongste heel krachtig in het nu staat bv
| 12:11 |
Mijn zoon staat ook wel krachtig in het leven. Hij is inmiddels getrouwd en ik ben enorm trots hoe hij samen met zijn vrouw hun leventje op orde hebben. Een leuke baan en hij weet heel goed wat hij wil en niet wil. Ben echt trots op hem. Zelf denk ik soms ook wel dat ik iets van autisme heb, dus van een vreemde heeft hij het zeker niet ;)
| 12:20 |
geweldig toch.. ja ik ook op mijne... heerlijk zulke mooie mannen te mogen koesteren
| 12:24 |
dat heb jij prachtig gebracht, zalig om met zo'n kerel bevriend te zijn toch
| 11:53 |
echt gaaf ja, zielskontact dus
| 11:56 |
Heel mooie blog!
| 11:26 |
dank je, dat is deze knul waard, fijn
| 11:32 |
Mensen met autisme mogen vaker in de bloemetjes gezet worden :D
| 11:33 |
ze hebben bijzondere andere gaves vaak ja
In het geval Stefan had ik t gevoel dat hij nog met 1 been in de andere wereld leefde en eentje hier
als je in contact met zijn diepste voelen kon komen,was t raak wauw
| 11:36 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen