×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Mijn kijk op het leven :Kunnen we vrienden blijven

Mijn kijk op het leven :Kunnen we vrienden blijven


Awel er gebeurde nu net iets wat mij deed lachen. Je weet wel, je hebt soms van die mensen die zogezegd je vriend zijn. Wat zijn vrienden eigenlijk. Voor mij zijn vrienden mensen die je hoort als ze iets van je nodig hebben of iets hen van het hart moet. Als ze zich eenzaam voelen ben je plots hun vriend. Ik heb geen echte vrienden denk ik, ik kan ook nooit lang vriendschappen onderhouden, meestal is het mijn schuld hoor, ik ben moeilijk in contact blijven houden. Dan werk je soms met iemand samen en klikt het heel goed, of iemand waar je mee een opleiding volgt, en dan beloof je aan elkaar dat je zeker contact zal blijven houden, maar in de kortste tijd hoor je niks meer van die persoon en dan durf je op den duur zelf ook niets meer te laten weten omdat je te lang gewacht hebt, das ik.Een tijdje geleden zat ik heel erg diep in de problemen op financieel vlak, ik was zo diep gezonken dat ik iedereen die ik kende of kon bedenken vroeg om me alstublieft een lening te geven, het ging om een 2000 euro, die had ik dringend nodig om rekeningen te betalen, ik beloofde om terug te betalen, wou zelfs iets meer teruggeven dan moest. Niemand reageerde, en diegenen die het konden beloofden vanalles waardoor ik even weer moed had, maar daarna zagen ze het toch niet zitten, leuk hé. Ik heb er wel iets uit geleerd, je vrienden zijn er als jij iets voor hen kan doen, niet omgekeerd. Ik kreeg net de vraag van een zogenaamde vriend of ik hem 300 euro kan lenen. Het was er eentje van, eentje die toen ik de lening vroeg nog zei dat hij net een ontslagpremie gekregen had, zo'n 7000 euro en dat zeker geen probleem kon zijn, dat hij me graag wou helpen.Ik was zo blij, ik zag het al voor me dat ik effen was met mijn schuld en ik wat ademruimte had om hem netjes per maand terug te betalen. Kort erna kreeg ik te horen dat hij het toch niet zag zitten, ik moest het maar begrijpen.Wel die lieve vriend weet nu eens hoe het voelt, echt in nood zitten en op niemand kunnen rekenen. Het is niet mooi van me maar heb er een beetje mijn deugd in. Dat zijn geen vrienden in mijn ogen. Je kan al raden wat mijn antwoord op zijn vraag was, een dikke neen.
frieke
echte vrienden ze zijn zeldzaam en je leert ze pas kennen in moeilijke tijden
07-05-2017 17:10
07-05-2017 17:10 • Reageer