30 dagen zonder te klagen - Hart van Yoors (09/01/2018)

30 dagen zonder te klagen - Hart van Yoors (09/01/2018)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik had eerder deze avond reeds een artikel uit de fysieke krant geselecteerd voor 'Hart van Yoors' tot mijn oog op een nieuwsbrief viel waar een ander gegeven mijn aandacht trok. Het was niet mijn dagje vandaag, dus werd er flink wat gevloekt, gezeurd en geklaagd.

Het volledige artikel lees je hier.

We hebben al heel wat uitdagingen ondertussen, maar misschien moeten we deze ook eens proberen. Het is eenvoudig: vanaf maandag 15 januari tot en met 14 februari niet meer zeuren. Deze campagne start niet toevallig op 15 januari. Dit is de meest depressieve dag van het jaar.
Tijd om vanaf dan een beetje positiever in het leven te staan. Dat is goed voor je eigen humeur, maar heeft uiteraard ook een invloed op de mensen rondom jou.

Durf jij het aan?

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Bij ons op het werk komt er een streepje bij je naam als je in die periode gaat klagen. De persoon met het meeste streepjes moet de anderen trakteren na die maand. :-)
| 17:42 |
Dat is wel een heel leuk idee... probleem is dat zowat iedereen van mijn afdeling momenteel heel veel reden heeft tot klagen... er zou dus veel getrakteerd worden :D
| 17:57 |
Niet dat ik graag zeur, maar ventileren is goed. Opkroppen niet. Wat voor de een zeuren is, weegt voor een ander heel zwaar. Soms een samenloop van omstandigheden. Iemand uit zich over iets wat onbenullig klinkt maar net de druppel kan zijn.
| 19:10 |
Ja natuurlijk! Je kan je druk maken over iets wat heel erg klein lijkt, maar voor jou de spreekwoordelijke druppel is. Of je overdrijft in je reacties omdat je het al zo vaak hebt opgekropt en dan barst de bom bij iets kleins.
| 20:27 |
Precies. Dus ik ga niet beloven dat ik dat gedurende dat tijdsbestek niet zal doen ;)
| 20:29 |
Kan ik volgen :-)
| 20:31 |
Misschien lukt het ook wel, maar zal er niet bewust aan meedoen. Ben wel elke dag ergens dankbaar voor.
| 20:40 |
Ik probeer dat al veel langer te doen.
De ene dag lukt dat al beter dan de andere.
Dankbaar zijn voor wat we wel allemaal hebben.
Iedereen vindt het veel te vanzelfsprekend dat er stromend water is, dat we een huis hebben, een toilet en toiletpapier, schoenen en kleren, eten, warmte, een bed om in te slapen, lucht oom te ademen, een kopje koffie of thee, ...
ER IS ALTIJD IETS OM DANKBAAR VOOR TE ZIJN !!!
| 09:53 |
Ja dat is waar. Ik heb een vriendin die het moeilijk had eens aangeraden om iedereen dag te noteren waar ze blij van werd. Kleine dingen: iemand die je geholpen heeft, een stukje chocolade, een lieve sms...
| 10:33 |
Dat is ook zo.
| 19:09 |
Het is een mooie stukje bewustwording. Dat stukje bewustzijn heb ik meestal wel, ik ben positief ingesteld. Je gevoel delen mag van en bij mij , maar klagen om te klagen is wat anders (al zit daar OOK een boodschap achter ;-) . Dus JA een goede uitdaging voor velen, en toch ook een uitdaging te kunnne /willen zien wat dat 'klaag/zeurgedrag' dan wel is /betekend/brengt voor betrokkene ? ;-)
| 08:52 |
Jij komt toch over als iemand die enorm positief is ingesteld, dus ik heb me daar niet in vergist.
Soms doet een keertje klagen toch deugd :)
| 09:35 |
ja, en het heeft ook zeker 'nut'.... je onderliggende behoefte gaan zien en DAAR wat mee gaan DOEN (hoef je niet meer te klagen/zeuren ;-) Nee lieverd, je hebt je niet in mij vergist !
| 12:46 |
Oei, wist niet dat de meest depressieve dag van het jaar bestond............ maar lijkt me een hele mooie uitdaging. We gaan niet meer zeuren! Ik ga er zeker eens op letten, want volgens mij zeuren we vaak zonder het zelf te beseffen haha
| 06:49 |
Ja, we kunnen het proberen. Dat lijkt me al een mooi begin, niet?
| 09:35 |
Ik zal dit maar niet aan mijn zoon vertellen. 15 januari is zijn geboorte dag haha.
| 23:32 |
O nee, dat vertel je hem dan beter niet :-)
| 09:36 |
mijn vader had een lijfspreuk : Klagers hebben geen nood en snoevers hebben geen brood!
Klagen doet iedereen wel eens maar positief heeft toch echt mijn voorkeur!
| 23:20 |
Ja, dat is fijner, uiteraard!
| 09:36 |
Ik zal mijn best doen. Niet in een challenge van 30 dagen, gewoon in het algemeen :-)
| 23:15 |
Dat komt helemaal goed, Hans, ik voel het!
| 09:36 |
Heel graag en ik stuur hem door aan mijn vriend.
Want hij kan er wat van.
Maar nu moet ik erbij zeggen dat hij een vitamine D tekort had.
En daar schijn je ook depri van te worden.
Nu slikt hij extra vitamine D en zijn humeur is een stuk beter.
Dus wie weet gaat het ons samen lukken.
| 22:48 |
O ja, vitamine D is heel eeg belangrijk. Ik merk bij mezelf dat het in de winter allemaal wat zwaarder aanvoelt.
| 22:50 |
Ik ben ook enorm positief.Zal ook mee doen,of alleszins proberen
| 22:26 |
Proberen kan alvast geen kwaad!
| 22:48 |
Nu ben ik wel een positief mens, maar of dit me gaat lukken? Ik ga hem aan!
| 22:08 |
Makkelijk zal het niet worden!
| 22:49 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen