Elke dag een vraag

Elke dag een vraag


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vrienden en collega's hebben het steeds vaker over boeken als 'een vraag per dag', 'een dagboek voor vijf jaar'. Het intrigeert me. Het lijkt me boeiend om te ontdekken hoe je verandert in de loop der jaren.

Een echt dagboek bijhouden is geleden van in mijn tienerjaren. Het is geen haalbare kaart meer om elke dag te gaan zitten pennen, ik weet dat het er vaak zou aan inschieten qua tijd, goesting of wat dan ook.
Echter, elke dag drie of vier lijntjes tekst schrijven in een dagboek, dat moet te doen zijn. En dan het jaar daarop dezelfde vraag voorgeschoteld krijgen en denken: tiens, dat is nu helemaal anders!

Wie er me al over vertelde, is nog niet lang bezig met schrijven. Dus ik vroeg me af: zijn er hier mensen die het boek hebben liggen op hun nachtkastje? Is het leuk om te doen? Zitten jullie al in jaar 2 (of 3, 4...)?
Ik ben benieuwd naar jullie reacties! Voorlopig laat ik het nog op mijn verlanglijstje staan :)

UPDATE!
Ik heb het boek ondertussen, ben van plan om er op 1 januari mee te beginnen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik ken het boek niet.
Toen ik dertien was, heb ik eens heel kort een dagboek bjjgehouden, zo eentje dat op slot kon.
Als volwassene kreeg ik dat nog eens in handen, grappig om terug te lezen over de avonturen met schoolvriendinnen.
Tijdens mijn zwangerschap hield ik opnieuw een dagboek bij. Bedoeling was het ooit te schenken aan mijn kindje ter vervanging van het zwangerschapsboek dat anderen bijhouden. Ik woonde samen met een narcist en mocht dus zo geen boek kopen, te duur.
Mijn zwangerschapsdagboek is de basis van mijn huidige schrijven geworden, want ik ga het ooit publiceren met wetenschappelijke uitleg bij. Ik wist toen nog niet dat ik een lief dagboek schreef voor de dader zelf lijdende aan het Stockholmsyndroom. Meerdere keren belandde ik wegens partnergeweld in het ziekenhuis en daar typte ik mijn memoires uit. In december 2015 schreef ik een verslag voor de adviserend geneesheer en sinds oktober 2016 schrijf ik zeer veel in een typdagboek. Vandaag werk ik daarmee. Engelenkaarten lieten me weten dat ik mijn verhaal moet delen en dat doe ik nu. Die stukjes verslagen dagboeksgewijs gemaakt de afgelopen 10 jaar hebben het pseudoniem Mieke Van Liefde gecreëerd. Het Universum doet de rest. Mijn beschermengel en gids geven mij elke nacht inspiratie. bijna elke dag typ ik iets uit. ik ben hiermee nu boeken in alle mogelijke genres aan het vullen, van erotiek naar zielsverwantschap, van spiritueel naar destructieve relaties. Ik hou dag en nacht een soort van dagboek bij, zeg maar.
| 09:42 |
Ik heb als tiener ook nog een dagboek bijgehouden, het is helaas nu niet meer mogelijk omdat het uitwerken van dagelijkse verslagen van je leven veel te veel tijd zou vragen en daar kom ik gewoon niet aan toe. Vandaar dat dit boekje wel te doen is, elke dag een vraag te beantwoorden in een paar lijntjes. Dat is wel haalbaar.
Jij bent wel een drukke schrijfster, waar vind je al die tijd om dit te doen? Worden deze boeken allemaal gepubliceerd?
| 11:37 |
Het is de bedoeling om ooit mijn boeken te gaan herschrijven en stuk voor stuk in publicatie te gaan brengen, ja.
Ik ben door intra familiaal geweld langdurig arbeidsongeschikt geraakt.
Constant in het ziekenhuis, constant in revalidatie.
Dan heb je veel tijd om te schrijven.
| 15:08 |
Dat is natuurlijk vreselijk in al zijn facetten, maar het geeft je inderdaad veel tijd om te schrijven.
| 15:14 |
Ik heb net al mijn oude dagboeken (schriften) vernietigd, dus ik begon niet aan een nieuw. Maar ik wens jou veel plezier!
| 18:15 |
Dank je wel :)
| 19:06 |
Ik ken het boek niet. Ik heb wel een mooie bak waar ik gekleurde briefjes ingooi die voorzie van datum en die op 1 januari ga lezen. Zo kom je dan leuke, verdrietige of humor stukjes tegen van het jaar ervoor. Soms komen er 4 per week in en soms ook maar 1. Net wat ik beleef en voel. Leuk om te doen, dat wel ;)
| 11:43 |
dat vind ik anders ook een schitterend idee!
| 13:08 |
Is het ook ;)
| 18:19 |
Het geeft je op die manier ook een serieuze kijk op het afgelopen jaar.
Al je ups en downs, als je het maar vaak genoeg in de bak gooit, natuurlijk.
| 18:41 |
Ja dat is waar! Klinkt wel leuk ook ;))
| 20:22 |
Wow, tof idee. Maar ik zou het dan uittypen of in een boekje klasseren, want anders zit je met heel veel briefjes na enkele jaren, niet? Hou je dat allemaal bij dan?
| 09:29 |
Briefjes? Nee, het is een boek hé. Je schrijft het antwoord op de vraag in het boek.
| 11:38 |
Ik ken het boek niet
| 13:43 |
Ik ken het alleen van horen zeggen
| 13:50 |
Ik ken dit boek niet, lijkt me best leuk.
Zelf ben ik bezig om vanaf 1 januari een wekelijks positief briefje te schrijven en dit in een mooie pot te bewaren.
Op 31 december lees ik alle briefjes hardop en zie ik deze 52 prachtige momenten weer terug. Je eindigt het jaar met heel veel positiviteit.
| 11:00 |
Wat een geweldig idee is dit!
| 11:51 |
Ik ken het boek niet, maar het klinkt wel heel leuk!
| 17:40 |
Ik ben zo gek op zulke boeken. Ik heb 999 vragen over jezelf en een 5 jaren boekje in het engels. Ben in jaar 3. Erg leuk als je van zulke dingen houdt.
| 17:25 |
999 vragen over jezelf. Dat klinkt ook wel als een interessant boek om in te vullen.
| 18:27 |
Is het ook zekers! Maar goed, dat zijn ze wel allemaal haha
| 20:50 |
Deze lijkt me super leuk! Ik heb hem ook al even in mijn achterhoofd zitten..
| 13:13 |
Lijkt me erg leuk
| 22:18 |
Ik heb het boek! Ik heb er nu wel even niet meer in geschreven omdat het bij het verhuizen in een doos is beland... Nu staat hij wel weer in mijn boekenkast, maar ik heb hem niet meer terug gepakt. Na dit artikel te lezen, ben ik het zeker weer van plan :)
| 21:57 |
Waar mijn stukje al niet goed voor is, veel plezier!
| 22:09 |
Ik heb hem! Heel erg leuk. Vragen om over na te denken. Ik vind het mooi dat je er bewust van gaat worden van wat je voelt en denkt.
| 18:50 |
Ja dat lijkt me wel zo, je staat meer stil bij de gewone dingen, niet? Is het je eerste jaar?
| 21:38 |
Lijkt me grappig om te zien, het verschil na 5 jaar! Maar weet niet of ik het vijf jaar vol hou... ;)
| 12:26 |
Leuk, ik hoorde er ook laatst van. Ik denk niet dat ik echt elke dag zou schrijven. Ik doe wel een 30 of 14 dagen challenge op Yoors, maar 5 jaar lang... ik weet het niet :)
| 22:27 |
Ik ken het niet maar lijkt me erg leuk
| 16:35 |
Het nadeel van het nachtkastje: donker 's nachts. En het licht dat ik dan voor schrijven nodig hebt wordt niet op prijs gesteld.
Dus bedenk ik 's nachts héle verhalen en prachtige volzinnen. En hoop dat ik er 's morgens nog net genoeg van onthouden heb.....
| 14:52 |
Op vakantie houd ik wel een reisverslag bij.
| 11:49 |
Ik heb een klein schriftje waar ik veel in op schrijf maar ben ook wel schuldig dat ik af en toe eens vergeet een paar dagen te schrijven
ik gebruik het vooral voor hoogte en laagtepunten op te schrijven en de omstandigheden er rond
altijd handig om er dan eens later in terug te bladeren
het is veel werk maar het beloont wel
| 11:40 |
Knap dat je dat kan volhouden. Ik denk dat ik soms te snel leef om dat allemaal vol te houden. Kan inderdaad wel handig zijn als je het vaak invult. Bedankt voor je reactie.
| 11:47 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen