×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Het zal je maar gebeuren...


Ongeveer twee maanden geleden veranderde ik van poetsdienst. De vorige firma communiceerde amper en dat vond ik allesbehalve prettig. Op aanraden van een vriendin stapte ik over naar een ander bedrijf, eentje waar veel mensen zeer tevreden over waren. Dus waarom niet eens proberen? Het kon niet veel slechter, dacht ik.

De eerste kennismaking was super! Ik kreeg een vlotte dame aan de lijn die heel veel tijd nam om veel vragen te stellen en ook daarna was er veel mailverkeer om me goed op de hoogte te houden van de verwachtingen van beide partijen. Ik stond versteld, dat was zo heel anders dan bij dat ander bedrijf. Dus was ik aangenaam verrast.
De poetshulp die ik in huis kreeg, was een toffe vrouw die van aanpakken wist. Ze kreeg veel (en als ik zeg veel, dan bedoel ik VEEL) werk gedaan in de paar uurtjes die ze bij ons spendeerde. Resultaat: ik was blij met de omschakeling en zeer tevreden over het geleverde werk.

Vandaag kreeg ik een telefoontje van het hoofdkantoor. 'Ik wil u melden dat het ziekteverlof van uw poetshulp opnieuw verlengd werd.'
'Opnieuw? Ik heb iedere week hulp gekregen, ze is steeds geweest en was nooit ziek.'
'Dan heeft u geluk gehad. Maar ik wil u meteen ook melden dat we hebben besloten om de samenwerking met uw poetshulp stop te zetten. Ze is te vaak afwezig en we kunnen geen continuïteit garanderen. Dat werkt niet prettig voor onze planning en naar onze klanten toe.'
Uiteraard stonden ze meteen klaar om me een vervangster voor te stellen die vanaf volgende week kon langskomen en zouden ze verder de praktische kant voor zich nemen. Ik vond het heel erg jammer want ik had een heel tof contact met die vrouw die bij ons kwam poetsen, we werden ondertussen zelfs Facebook-vrienden. Daarom besloot ik om haar een berichtje te sturen om haar te bedanken voor al het geleverde werk, dat ik ook aan de telefoon had gezegd dat ik zeer tevreden was en dat ik hoopte dat ze snel weer ergens anders aan de slag kon.
En toen gebeurde er iets want ik niet had zien aankomen... mijn poetshulp wist nog niet dat ze haar zouden bedanken voor bewezen diensten! Ze was dus - terecht - ook helemaal van de kaart... ik heb dan met haar gebeld, niet dat ik haar kon helpen, maar ze kon dan tenminste haar hart eens luchten. Vreselijk gewoon, hoe is zoiets mogelijk?

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts