Het zal je maar gebeuren...

Het zal je maar gebeuren...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ongeveer twee maanden geleden veranderde ik van poetsdienst. De vorige firma communiceerde amper en dat vond ik allesbehalve prettig. Op aanraden van een vriendin stapte ik over naar een ander bedrijf, eentje waar veel mensen zeer tevreden over waren. Dus waarom niet eens proberen? Het kon niet veel slechter, dacht ik.

De eerste kennismaking was super! Ik kreeg een vlotte dame aan de lijn die heel veel tijd nam om veel vragen te stellen en ook daarna was er veel mailverkeer om me goed op de hoogte te houden van de verwachtingen van beide partijen. Ik stond versteld, dat was zo heel anders dan bij dat ander bedrijf. Dus was ik aangenaam verrast.
De poetshulp die ik in huis kreeg, was een toffe vrouw die van aanpakken wist. Ze kreeg veel (en als ik zeg veel, dan bedoel ik VEEL) werk gedaan in de paar uurtjes die ze bij ons spendeerde. Resultaat: ik was blij met de omschakeling en zeer tevreden over het geleverde werk.

Vandaag kreeg ik een telefoontje van het hoofdkantoor. 'Ik wil u melden dat het ziekteverlof van uw poetshulp opnieuw verlengd werd.'
'Opnieuw? Ik heb iedere week hulp gekregen, ze is steeds geweest en was nooit ziek.'
'Dan heeft u geluk gehad. Maar ik wil u meteen ook melden dat we hebben besloten om de samenwerking met uw poetshulp stop te zetten. Ze is te vaak afwezig en we kunnen geen continuïteit garanderen. Dat werkt niet prettig voor onze planning en naar onze klanten toe.'
Uiteraard stonden ze meteen klaar om me een vervangster voor te stellen die vanaf volgende week kon langskomen en zouden ze verder de praktische kant voor zich nemen. Ik vond het heel erg jammer want ik had een heel tof contact met die vrouw die bij ons kwam poetsen, we werden ondertussen zelfs Facebook-vrienden. Daarom besloot ik om haar een berichtje te sturen om haar te bedanken voor al het geleverde werk, dat ik ook aan de telefoon had gezegd dat ik zeer tevreden was en dat ik hoopte dat ze snel weer ergens anders aan de slag kon.
En toen gebeurde er iets want ik niet had zien aankomen... mijn poetshulp wist nog niet dat ze haar zouden bedanken voor bewezen diensten! Ze was dus - terecht - ook helemaal van de kaart... ik heb dan met haar gebeld, niet dat ik haar kon helpen, maar ze kon dan tenminste haar hart eens luchten. Vreselijk gewoon, hoe is zoiets mogelijk?

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Nou, dat is wel heel apart ja. Misschien had ze een plek waar ze om wat voor reden dan ook niet heen wou en zich dan ziek melde?
Wel raar allemaal...
| 22:57 |
heb het haar gevraagd en ze was in 2 maanden slechts 1 vrijdag afwezig. Tot ze die bewuste maandag 2 weken ziek belde omdat ze met haar voet in het gips zat.
| 08:06 |
Dan is de firma waarschijnlijk niet eerlijk geweest tegen jou en tegen haar. Maar daar waren jullie zelf natuurlijk ook al achter.
| 22:49 |
Ja helaas wel. :'(
| 11:39 |
:-(
| 01:29 |
In en in triest!
| 11:54 |
Als je dat maar weet!
| 12:37 |
Precies!
| 12:41 |
Ja, dat is triest!
| 19:45 |
Heel erg triest.
| 20:16 |
Dat is wel heel genant!
| 18:47 |
Inderdaad, akward.
| 20:17 |
Wat een ongewenste situatie ik zou haar zelf in dienst nemen
| 18:21 |
Dat wordt dan wel een heel duur grapje.
| 20:17 |
Als deze dame zo bevalt zou ik haar zelf aannemen. Daar hoeft toch geen bedrijf tussen te zitten?
| 10:56 |
ja toch wel. Als je haar zelf in dienst zou nemen (zonder een bedrijf, dus ook zonder dienstencheques) is dat een pak duurder (dus niet meer haalbaar).
| 10:58 |
Raar, naar en ontzettend vervelend! Een vette 'min' voor dat bedrijf!
| 23:46 |
Absoluut!
| 08:53 |
Wat een rare situatie
| 22:48 |
Echt heel erg raar!
| 23:10 |
Wat raar vindt ik dat.
| 21:25 |
Dat is het ook.
| 21:34 |
Is er geen vergissing gemaakt bij het bedrijf dat ze een andere poetshulp bedoelen en jouw nummer in een verkeerde lijst terecht is gekomen?
| 20:46 |
Nee, helaas niet. De dame in kwestie heeft daarna contact opgenomen met haar werkgever...
| 20:47 |
Triest! Heel erg triest ... Dat men zo met werknemers om durft te gaan. Ik had even hoop op een vergissing aan de bedrijfskant.
| 21:40 |
Nee, het ging helaas niet om een vergissing. Het is de trieste waarheid.
| 21:48 |
Dat is echt een verschrikking ja ... en idd, het zal je maar gebeuren! Sterkte voor jullie allebei gewenst. Jij met je nieuwe hulp en zij met een nieuwe baan zoeken.
| 21:59 |
Dank je wel!
| 22:03 |
wat idioot , zo ga je toch niet met mensen om die voor je werken ! Raar bedrijf zeg !
| 20:34 |
Nee, dat vond ik echt vreselijk erg voor die vrouw. Ik leef zo met haar mee...
| 20:35 |
Nou dat snap ik !
| 20:38 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen