×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
5:2 vastendieet

5:2 vastendieet


Het is februari 2015 als ik me het 5:2 vastendieet start. Het gaat wisselend. De ene dag kan ik bijna zonder eten, de andere vastendag zit ik al vroeg te snacken naar.. tja.. naar wat eigenlijk. Ik ben blij met de besloten facebookgroep en de steun en de tips die ik daar krijg. Het 5:2 vastendieet is eigenlijk een gezondheidsdieet. Door regelmatig langere tijd te vasten verandert je stofwisseling. Vrije radicale krijgen dan minder kans. Kans op kanker wordt kleiner en er zijn meer gezondheidsvoordelen in onderzoek gevonden. Afvallen is eigenlijk een bijproduct. Voor de gezondheid probeer ik dan ook in zo min mogelijk eetmomenten mijn eten binnen te krijgen. 

Twee dagen in de week vasten. Voor mij iets van 500kcal, waar ik me niet helemaal aan houd. Ik heb namelijk van mijn osteopaat een recept gekregen voor een of ander mixje.. kwark, lijnzaadolie en lijnzaad. Die olie en dat lijnzaad zijn heel gezond, maar caloriebommen. Ik heb dus besloten dat gezonde dingen die wel veel calorieën bevatten gewoon 'mogen'. Ik lunch op de v-dagen niet en het avondeten is vaak iets van sla... maar dat ontbijt met  bijna alle dagcalorieën blijft. Het lukt me aardig om op de v-dagen ook niet te snoepen. En dat is lastig, want ik ben een ontzettende snoeper. En ik ben niet echt een beweger. Hoewel net weer begonnen met hardlopen is het lastig. Mijn kuiten verkrampen, alles doet zeer en ik heb een conditie van 0. Ik ren met Evy die me in het vlaams vriendelijk blijft aanmoedigen. Maar voor mijn gevoel moet er meer gebeuren. Twee dagen vasten is niet voldoende. Die overige 5 dagen zit vol met valkuilen. Tijd voor meer veranderingen....

Christophe
Helaas totaal geen fan van deze nieuwe hype.. Vasten heeft geen enkele wetenschappelijk bewezen effecten, wat ze je ook proberen wijs te maken. Je lichaam kan niet alle stoffen wat het nodig heeft opslaan. Eiwitten bvb is daar 1 voorbeeld van.. In onze huidige voedingsgewoonten is het al moeilijk om elke dag je nodige eiwitten uit voeding te halen, Omdat we teveel kiezen voor kh rijke en eiwitarme maaltijden. Ook voor vitaminen geld ditzelfde probleem. Regelmatig nog minder gaan eten, gaat ons helaas met alleen nog meer gezondheidsproblemen opzadelen.. Beter is gewoon je eetpatroon verbeteren, gezonder maken. Kiezen voor meer eiwitten, meer onverzadigde vetten, meervoudige kh, vitamines, ... En minder verzadigde vetten, enkelvoudige kh, .. En meer variatie in je maaltijden door tussendoortjes te nuttigen en hoofdmaaltijden zo te verkleinen. Dat is de enige bewezen gezonde manier om gezonder te leven, af te slanken, gezondheidsrisicos Te laten dalen,... Ik zou er nog een keertje over nadenken
24-08-2017 14:13
24-08-2017 14:13 • 1 reactie • Reageer
Katootje
Dit is de start van mijn afvalverhaal. Het startte in 2015, ik probeer elke keer een stuk te vertellen en dan kom ik ook bij gezonder eten.. want inderdaad.. snelle koolhydraten winnen het bij de meeste van de eiwitten en gezonde vetten. Voor vanavond staat er dus hier verse warm gerookte zalm op het menu, met groente en mijn favo tussendoortje is ondertussen een handje ongebrande walnoten. Maar daarover later meer in het vervolgverhaal. Toch heb ik ook artikelen gelezen over wetenschappelijk onderzoek naar de gevolgen van vasten. En dan 5:2 vasten of 16:8 vasten. Dus niet dagen achtereen, maar met regelmaat een eetpauze om de stofwisseling tot rust te brengen.
24-08-2017 16:47
24-08-2017 16:47 • 1 reactie • Reageer
frieke
hoe dan ook het is een kwestie va volhouden dus succes
23-08-2017 21:08
23-08-2017 21:08 • Reageer