Kinderen moeten in de gordels

Kinderen moeten in de gordels


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Na heerlijk getraind te hebben rijd ik zojuist om mijn gemakje naar huis. Het is een ritje van ongeveer 20 minuten. Niet heel erg lang dus, maar wel heb ik een stukje dorp, stukje snelweg en stuk stad met 50 kilometer zone, maar ook een zone waar je 70 kilometer per uur mag rijden. En dat is het stukje weg als je van de snelweg afslaat de stad in.

Wat ik daar voor me zag kon ik echt niet geloven. Als je de snelweg afslaat en richting stad rijdt, rijd je op een 70 kilometer weg. Aan het einde van deze weg zijn stoplichten. Bij die stoplichten sta ik achter een auto waarin twee volwassenen zitten en een klein kind. Ik schat ongeveer 3 jaar. Het kind staat letterlijk in de auto. Hij hangt tussen de stoelen van de volwassenen in. Als het stoplicht op groen springt en de auto optrekt zie ik het kind naar achteren vallen. Vervolgens rijden we verder op de 70 kilometer weg en ik zie het kind weer staan. Lekker hangend tussen de stoelen in. Niet veel later klimt hij tussen de stoelen door naar voren om bij de bijrijder een knuffel te halen en op schoot te gaan zitten. Op dat moment wil ik ze alleen maar inhalen, en dat kan gelukkig op deze tweebaansweg waar we rijden.

Ik moet er niet aan denken dat er wat gebeurt met dat kind. Voor hetzelfde geld knalt er iemand achter op de auto bij het stoplicht. Het kind vliegt dan letterlijk door de auto, als het al in de auto blijft. Laat staan als de bestuurder niet goed oplet (afgeleid wordt) en ergens achterop knalt. Ik moet er niet aan denken. Hoe onverantwoord kun je zijn?!?!

Mijn kinderen mogen echt nooit los in de auto zitten, zelfs niet al moeten we de hoek om rijden. Het is een kleine moeite om even de gordel aan te doen. Kleine vent moet zelfs altijd van mijn in zijn autostoeltje, daar had dit kind ook moeten zitten.

Ben ik de enige die hier zo streng over denkt?
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.7 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Het is inderdaad soms te gek voor woorden als je als ouder dit toelaat
| 18:25 |
Ja echt te gek!
| 22:17 |
nee ,maar schijnbaar die mensen niet, triest.
| 15:26 |
Miet echt niet kunnen dat ze gaan staan!!! Stel dat je ineens plotseling moet remmen.. vliegt je kind door de raam naar buiten.. vergeef je jezelf nooit!! Kleine moeite .. even de gordel vast.. wel zo veilig.. ook al is t maar een klein stukje!
| 14:12 |
Inderdaad!
| 19:54 |
Veiligeheid is zeker belangrijk
| 09:27 |
Absoluut!
| 15:49 |
nee hoor, als ik kinderen had zou ik ook zo reageren. Ik laat de hond zelfs niet zonder gordel of zonder dat iemand hem vasthoudt meerijden.
| 20:43 |
Voor dieren geldt inderdaad hetzelfde.
| 21:04 |
Nee je bent absoluut niet de enige. Veiligheid vóór alles, je kind is veel en veel te kostbaar!
| 18:53 |
Absoluut, maar sommige zien dat blijkbaar niet in.
| 21:04 |
Nee hoor, je bent zeker niet de enige. Doodeng! Gordels zijn zoo belangrijk. Niet alleen voor kinderen.
Maar in de tijd dat ik nog piepklein was (begin jaren '70), zaten er nog geen (verplichte) gordels in auto's en was het vrij normaal als een wieg los op de achterbank stond... ook kindjes die los achterop zaten, zonder fietsstoeltje, voetbeschermers etc. Brr... het verkeer van toen was dan ook lang niet zo druk als tegenwoordig.
| 10:06 |
Inderdaad brrr.. zo heb ik vroeger (zoals zo vele) mijn voet een keer tussen de spaken gehad. Pijnlijk!!
| 20:58 |
Ouch!
| 08:44 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen