×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Mijn ervaringen als directiechauffeur.


Voorstaan bij de directeur (jouw klant)

Als je dit werk wilt doen dan moet je in het bezit zijn van een rijpopleiding voor VIP personen. Dit is het Certificaat Directiechauffeur (CCV-D1) Deze had ik niet nodig omdat ik alle rijopleidingen had gevolgd bij de politie. In de laatste jaren, voordat ik met eervol ontslag ging, reed ik op de videoauto.
In het taxibedrijf waar ik werkte, kreeg ik in het begin de rit door van mijn leidinggevende. Je zorgde er dan voor dat je met je eigen auto naar het adres reed van de klant. Je zorgde ervoor dat je ook hier gekleed was in kostuum, zoals je op de foto hierboven kan zien. Mijn papieren documenten etc. had ik altijd in mijn cache koffer. Zo zorgde ik er voor dat ik in de pas liep. Ik reed vele directeuren van verschillende zorgverzekeraars en uit de raad van commissarissen. Zo bevond ik mij bij de aller grootsten onder de directie-chauffeurs.

Als ik mij meldde bij de voordeur kreeg ik alvast de autosleutel van de klant, om de auto in orde te maken. Een enkele keer liet hij je ook wel binnen, als hij iets aan de late kant was. Ook kon het zijn dat hij vroeg om zijn auto af te tanken.
Als je dan in zijn auto stond te wachten, dan zorg je er altijd voor dat het rechter achter portier aan die kant van zijn woning bevond. Als de klant er aan kwam, dan stapte jij uit om voor de klant de deur open te houden. Dit doe je ook als de klant weer uitstapt.

Het kwam wel voor dat de klant je liet weten dat dit niet bij zijn eigen huis hoefde. Maar bij zijn klanten en of bedrijven, stonden ze er zeker op. Dat zijn de etiquetes van het bedrijfsleven. Trouwens dat deed ik ook op de straattaxi. Ik was zelfs in het bezit van een paraplu. Dat werd zeker gewaardeerd.

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts