×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Mijn Loop Avontuur | 3

Mijn Loop Avontuur | 3


Mijn Loop Avontuur : adem in en (eh) uit

Vandaag ben ik weer gaan lopen, voor de tweede keer. Voorlopig lukt het me nog niet om meerdere keren per week te gaan lopen, maar daar ga ik aan werken. (Heb er momenteel de tijd niet voor) 

Maar, helaas, scheen de zon vandaag. Dat is toch net fijn? denk je vast, maar nee. Voor mij niet. 

Ademhaling

Vandaag heb ik geprobeerd om er op mijn ademhaling te letten. Ik merkte dat ik vorige keer erg snel best wel uitgeput was. Ik herinnerde me nog vaak een 'trucje' dat een oude turnlerares me heeft gezegd. 'Adem in via je neus, en uit via je mond.' Dit heb ik dan ook heel de tijd volgehouden. 

Jammer genoeg ging het ademen niet zo vlot, en dit door mijn allergie. Ik ben namelijk allergisch voor beuk, eik en berk én voor een groot aantal grassen. En als de zon schijnt, dan is deze allergie vaak erger. 

Het ademhalen ging dus prima, maar alleen heb ik het niet zo lang kunnen volhouden. Al gauw stond ik vol met rode plekken en moest ik de strijd opgeven. 

Loopschoenen

Ook heb ik nog steeds niet de kans gehad om mij een goed paar loopschoenen aan te schaffen. Helaas moest ik dus weer op mijn All Stars gaan lopen, wat ook niet een al te best idee was. 

Al gauw kreeg ik enorme pijn in mijn voeten en onderbenen, zo erg dat ik weer naar huis moest toekeren. En ook word het dringend tijd dat ik op zoek ga naar een nieuwe route, want dat bos is echt niet ideaal ... 

Dus weer niet een al te groot succes, maar deze keer vooral door omgevingsfactoren. Toch blijf ik het volhouden, want ondanks dat ik niet al te lang heb gelopen, voel ik me er na wel beter. Ik slaap ook veel beter, wat erg mooi is meegenomen. 

Volgende keer maar een allergie pilletje meer in nemen! 
Bonjour
Ja!! Die ademhaling zorgt ook voor een sneller herstel, dus als het tijdens het rennen niet lukt, probeer het dan vlak erna! En loopschoenen is wel erg belangrijk... Beter voor je voeten en je spieren en je hele loopervaring! Maar in ieder geval heel tof dat jij jezelf niet zomaar laat tegenhouden. Ga zo door!!
21-04-2017 18:30
21-04-2017 18:30 • Reageer
Bodycoach
Op de ademhaling letten kan veel verschil maken. In decatlon kan je je voeten laten uitmeten en schoenen speciaal voor jouw voeten kopen. Een goede schoen is zeer belangrijk om blessures te vermijden.
20-04-2017 19:53
20-04-2017 19:53 • 1 reactie • Reageer
Bodycoach
Succes verder
20-04-2017 19:54
20-04-2017 19:54 • Reageer
_PetitCorbeau_
Goed loopschoenen zijn inderdaad heel belangrijk
20-04-2017 16:18
20-04-2017 16:18 • Reageer
Kimberly Derksen
heel plezier! heel erg leuk
20-04-2017 15:52
20-04-2017 15:52 • Reageer
Annelies Wetzelaer
Veel plezier op je volgende loopavontuur! Best inderdaad in betere schoenen investeren, mijn eerste loopschoenen heb ik gekocht in de Aldi (spotgoedkoop) en die waren ook niet lief voor mijn voetjes en knieën. Ik ben dan naar een speciaalzaak voor lopers gegaan en daar op een loopband een voettest gedaan. Aan de hand daarvan bepalen zij voor jou welke schoenen voor jou het beste geschikt zijn. Zo heb ik nu bijvoorbeeld flashy roze en gele schoenen. Ik zou ze nooit zelf gekozen hebben, maar mijn knieën en voeten zijn me wel enorm dankbaar voor die aankoop.
20-04-2017 15:35
20-04-2017 15:35 • Reageer