Vergeetachtig? Hier zijn 5 handige tips!

Vergeetachtig? Hier zijn 5 handige tips!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

We hebben er allemaal wel last van. Vergeten waar je sleutels lagen, je pinpas, haar elastiekjes of een pen... En ook ik ben soms een vreselijk vergeetachtig persoon haha! Ik heb wat leuke tips gelezen en samen gesteld. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

1. Maak een volgorde in je hoofd. Door telkens te herhalen wat je mee moet nemen... sleutel,pinpas,ovkaart,idkaart,telefoon bijv. Blijf dit herhalen tot je het makkelijker kan onthouden. Bekijk het als leren, vanzelf blijft het in je hoofd hangen, blijven oefenen!

2. Rust genoeg uit. Deze regel moet eigenlijk op 1. Maar omdat dit een lijstje met tips is wil ik hem alsnog benoemen. Een uitgerust lichaam is fitter, en de hersenen kunnen beter functioneren. 1 + 1 = 2 toch?

3. Er is genoeg voedsel te vinden dat je geheugen verbetert, dankzij antioxidanten en vitaminen. Denk aan groene thee, bosbessen, zalm, kool, bloemkool en donkere chocolade. Een glas rode wijn per dag schijnt ook te helpen. Een glas dus. Met te veel hiervan, weet je de volgende dag juist helemaal niets meer.

4. Hang een briefje op. Als je er vaak genoeg naar kijkt, onthoud je het sneller.

5. Hou een agenda bij, of zet desnoods een wekker. Zo heb ik een melding aanstaan bij mijn agenda punten. Helaas gaan deze alarmen pas af als ik al bij mijn afspraak ben geweest. Maar ik blijf tussendoor even in de agenda kijken of ik niks vergeet. 

Ik deel hieronder nog wat artikelen en tips van andere Yoors leden. Wie weet heb je er wat aan!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ja soms wel handig
| 16:58 |
Heb het met iemand gedeeld die dit wel kan gebruiken, haha :p
| 20:58 |
Bedankt voor de tips!
Voorlopig lukt het nog, maar wie weet heb ik ze later nodig!
| 20:48 |
Mijn hoofd is een ware ramp, wanneer ik erg moe ben dan onthoud ik niets. De weg, gesprek dat ik voer, wat ik aan het typen ben, ...

Of ik nu veel of weinig slaap, maakt niet uit. Heb soms zo van die lyme dagen. Dan loopt alles mis
| 20:09 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen