×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Lastige zondag..


Mijn schrijfzin komt terug. Ook mijn opwinding over het gedrag van mensen in de maatschappij en de media en de indoctrinatie van politiek, bedrijven, en weer de media. Goed. Dat de “media” ook gewoon maar mensen zijn vanuit die indoctrinatie en zichzelf te pas en onpas onderzoekend noemen weten we ondertussen wel. Nu ik dit schrijf denk ik: het heeft ook geen zin om je hier over op te winden. Het is te massaal, deze onwetendheid en niet zelf na-denkend, -en schaap zijn mentaliteit. Man wat een ellende in deze wereld. Moet ik mij daar over opwinden? Liever niet. Ik negeer het graag. Alleen door de huidige wereld is dat vaker wat moeilijk. Mijn motivaties op Social Media bijvoorbeeld zijn het contact onderhouden met mensen die ik niet dagelijks kan zien in lijve. Of om mijn blijdschap te uiten, of mijn onvrede of verdriet. Ook vaak verpakt in iets absurds. Ik zie het als een dag of logboek. Van hoe ik mij toen voelde of hoe ik toen de zaken zag in het leven. Of wat ik toen deed en of meemaakte. Vaak vergeet ik dat mensen meelezen. Dus ook mensen die helemaal niet nadenkend zijn en of niet het beste met een ander voor hebben.


Buiten dit feit, - wordt ik ook dagelijks geconfronteerd met menselijk gedrag op dit medium. Het is een grote onzinnige en domme oorlog met debatten die iedere dag langskomen. Het is goed mis met de wereld. Het is goed mis met de gedachtengang en de behoeftes van de mens. Wanneer ik me zo voel zoek ik afleiding. Ga ik gamen. Of een serie kijken, of schrijven zoals nu. Ik ben nu tijdens Black Mirror aan het kijken. Super-vette serie. Deze serie laat zien hoe gestoord de wereld is. En hoe niemand echt nadenkt en de kern wil aanpakken. Geconditioneerd zijn is een bitch.  Ze reageren liever en makkelijker uit emotie,- of een mening en dus ego. Ook die mensen die zichzelf van "dierenvrienden" noemen.  En dat enorm uiten met het vechten tegen dit onrecht. Ze doen alsof ze liefde zijn en het beste voor hebben met..

Tegelijkertijd wensen ze mensen de dood in. Dan ben je net zo slecht.  Vind ik dan. Of van die dierenvrienden die andere mensen veroordelen omdat zij de kat naar bijvoorbeeld naar buiten laten. Het is zo zielig zeggen ze dan. De eigen kat mag vaak niet eens echt daglicht zien. Die wordt binnen opgesloten op een kamertje. This maar wat je liefde noemt denk ik dan…


Bah wat een opwinding deze zondag. Ik voel me weer beter merk ik van de griep en verkoudheid. En dan krijg ik ruimte voor deze onzin. Mijzelf opwinden over iets waar je niets aan kunt veranderen. De kern van mij is dat ik wil dat ieder mens zich fijn voelt. Elk dier ook. Dat is mijn uitgangspunt. Wanneer ik mijzelf laat meeslepen in de gedragingen van andere en mee ga doen. Doe ik precies hetzelfde. En verander ik mijzelf.  Dus, is het voor mij belangrijk om gewoon niet mee te doen en mijzelf te distantiëren van de waanzin in de wereld. Mijn probleem is ook dat ik de dingen niet van dichtbij kan bekijken maar altijd van bovenaf. Het grotere plaatje bekijken. Dat neemt niet weg dat ik niet zie wat er voor mijn voeten gebeurd. Ik ga daar alleen wat minder op in omdat dit alles gevolgen zijn van. Na een paar observaties weet je die wel. Door mij daar op te focussen verander ik de kern van het probleem niet. Daarmee maak je het beeld alleen maar nog meer troebel. Helaas ziet maar een klein percentage dit.  En dus niet al die schapen waar ik het over heb als ik mij opwindt.

Daarnaast weet ik ook niet alles en is dit maar mijn visie, mening.... Lastig deze zondag.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts