×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Yes we can!

Yes we can!


Huis(houden?)

Heb je ooit wel eens op het punt gezeten dat je het niet meer zag zitten? Vast wel. Ik denk dat iedereen het zogenaamde punt wel kent. Ook ik ben hier wel eens beland. Door mijn werk, het leven thuis met de kids en het feit dat het huishouden nou eenmaal niet vanzelf gaat, is het soms gewoon ontzettend moeilijk om alles rond te krijgen. Nouja, naar werk gaan, gaat prima natuurlijk. Het thuis zijn met de kids gaat ook prima. Maar dan komt het huis. Of het huishouden. Wat een drama. De was is nooit klaar, er ligt altijd wel troep op de grond en ook de keuken lijkt nooit opgeruimd. Ik wil ook wel eens een keer echt KLAAR zijn. Maar hoe dan???


Notities

Ik was altijd iemand die alles op briefjes schreef. De boodschappen, to-do lijstjes, dingen die ik niet mocht vergeten, afspraken, huishoudelijke taken. Maar ik met mijn chaotische brein raakte uiteraard die briefjes weer kwijt. Tot ik via Google stuitte op een prachtig concept. De Bullet Journal.

Een Bullet Journal is een organiser die je zelf eenvoudig kan samenstellen. Alle to-do lijstjes, afspraken en taken heb je op 1 plek. En het mooie ervan is, er is geen goed of fout, je stelt hem volledig zelf samen en kan hem helemaal personaliseren. Sinds November hou ik er 1 bij en het werkt echt. Ik ben een stuk rustiger, heb alles overzichtelijk en ik verspil veel minder tijd op een dag naar het zoeken van briefjes waardoor ik weer tijd over hou om het huis bij te houden. Ideaal dus!


Ik heb even een voorbeeld toegevoegd. Zoals je kan zien op de foto gebruik ik een weekly-layout waarin ik mijn diensten op schrijf en al mijn to-do's en verdere afspraken opschrijf. Ook schrijf ik iedere dag wat belangrijk was voor die dag. Daarnaast hou ik een schema bij waarin ik precies kan zien wanneer ik wat heb schoongemaakt zodat ik niet iedere keer hetzelfde doe, maar ook toe kom aan andere dingen. Zo heb ik verder nog lijstjes zoals welke boeken ik heb gelezen, een verjaardagskalender, de leesvoortgangen van de kids, ik hou mijn uitgaves bij en zo kan ik nog wel even doorgaan.Kortom, het is ideaal en ik raad het echt iedereen aan. Daarnaast is het ook gewoon erg leuk om te doen.


Wie is er nog meer bekend met de Bullet Journal? Als je nog iets wil weten, hoor ik het graag..


Liefs, Mireille
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties