×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
over schrijven schrijven

over schrijven schrijven


Het is lastig om over schrijven te praten, want wat weet ik nou eigenlijk?

Laat ik beginnen met zeggen dat iedereen die schrijft een schrijver is. En dan niet alleen maar omdat het werkwoord gewoon zo werkt. Laten we wel wezen, een groot deel van de schrijvers schrijft geen moer. Men typt. Maar daar gaat het niet om.
Als je op de één of andere manier schrijfsels op schrift zet, fysiek dan wel digitaal, dan ben je schrijver. We kunnen nog twisten over het soort schrijver dat je bent. Misschien ben je een hobbyist, misschien ben je gepubliceerd, misschien haal je honderden of duizende views op wattpad of fanfiction... Je bent schrijver. Net als ik.

Ik ben gepubliceerd schrijver. Ik ben geen bestseller auteur, maar ik heb al een aantal hele mooie recensies ontvangen. Misschien is dit geen echt relevante informatie, maar nu weet je in ieder geval waar dit stuk vandaan komt.
Want wat weet ik nou eigenlijk?

Nee, ik ga niet zeggen dat ik op de één of andere manier een expert ben op het gebied van schrijven. Zelfs niet op het gebied van creatief schrijven of op het gebied van fantasy schrijven. Maar dat wil niet zeggen dat ik niets heb geleerd in de afgelopen paar jaar. En zo kan ik wel een aantal wijsheden delen:

  1. Er is geen goede manier. Men kan beargumenteren dat er foute manieren zijn, maar als niemand kan zeggen dat er een goede manier is om te schrijven. Of misschien wel. Jouw manier is de goede.
  2. Ik ben geen expert. Volgend jaar ben ik hier beter in dan vandaag en ben ik nog geen expert, want ik hoop over twee jaar nog beter te zijn.

Met deze 'wijsheden' in mijn achterhoofd durf ik toch te zeggen dat ik best wel wat van schrijven af weet. Dit is kennis die ik graag met mensen deel zodat die mensen er weer hun voordeel mee kunnen doen. Ik wil graag toffe verhalen lezen en als mijn tips er toe leiden dat die verhalen naar buiten komen dan heb ik alvast een deel van mijn doel bereikt. (Dat andere deel is natuurlijk die bestseller schrijven.)
Dus ik schrijf over schrijven.

 Josma
Leuk geschreven een bestseller wil ik ook ooit gaan schrijven of het me lukt geen idee maar nooit geschoten is altijd mis
18-03-2016 10:10
18-03-2016 10:10 • Reageer
AltaC
Helemaal mee eens, goed geschreven.
17-03-2016 12:21
17-03-2016 12:21 • Reageer
Soberana
Met je eens. Ik ga hetgeen jij op yoors schrijft, beslist lezen.
16-03-2016 23:40
16-03-2016 23:40 • Reageer
Petrage
ja helemaal mee eens, iedereen kan schrijven
15-03-2016 23:09
15-03-2016 23:09 • Reageer
Grezhel
Helemaal eens. Zolang je blijft schrijven zal je morgen altijd beter zijn dan vandaag. Maar wanneer ben je dan expert? Tja. Pas als andere mensen je zo gaan zien denk ik. Dan maakt het niet uit of je 1.000 of 10.000 uur hebt geschreven.
15-03-2016 14:42
15-03-2016 14:42 • Reageer