×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Van wens naar werkelijkheid: 3 maanden zeilen

Van wens naar werkelijkheid: 3 maanden zeilen


       

Joepie. Met behulp van mijn blog/vlog en droommaatje Chantal ben ik vandaag blogklaar. Ik schrijf me mijn hele leven al suf, speel graag met woorden, tref graag zeker en krijg er ook nog enthousiaste feedback op. Nu wil ik met regelmaat schrijven en als het even kan: mensen hiermee raken. Iets moois aanraken. Ik ben oud  en bang met knopjes enzo. Chantal jong en handig. En ik help haar weer netwerken voor vrijheid. En zo zette ik door.

Sinds november 2016 woon ik in Zierikzee. Wat een plaatje van een stad. Gezien de leeftijd van de stad en de piepkleine huisjes noemde ik het aanvankelijk een dorp maar dat zal niet meer gebeuren. De Zierikken, Zierikzeeërs of Zierikkenaren (ha ha) tikten me op de vingers. 'Dat gaan we niet meer doen, mevrouw uit Den Haag'. Zierikzee is dus een STAD, maar wat veel belangrijker is: er zijn boten en een haven. En dat is geluk voor mij.

Vlak na mijn scheiding stapte ik voor het eerst op een catamaran in Portugal. Een singelreis. Nu of nooit. Wat een heerlijke reis werd dat. Het heeft me geen relatie met een mooie man opgeleverd maar wel een relatie met de golven.  Varen op zee werd voor mij therapie. Slapen op het water is een genot. Dat smaakt naar steeds meer.

Ik verhuisde na mijn scheiding naar 'Het Zeilschip' in Voorburg. En appartementencomplex. Ik had mijn huis aan de voorkant en keek uit op een park. Wat was dat fijn. Maar toen belandde ik in een crisis, geld werd schaars, en ik moest naar een kleiner appartement zonder balkon.  Wat een ramp! Maar ik accepteerde mijn lot en zag het als een tijdelijk kwaad. Ik beloofde mezelf: '1 jaar, dan ben ik hieruit.  In mijn leven is er geld in overvloed'. Na 1,5 jaar en een netwerk in Zeeland besloot ik in een impuls om hier naartoe te gaan. 

Hoe kwam dat zo. Nou, als ik daar wakker werd in de ochtend in een B&B in Zonnemaire of als ik een ijsje at in het centrum van Zierikzee dan voelde ik me thuis. Rustig. Op een ochtend zei ik tegen Sanna, een vriendin: 'als ik hier in Zeeland ben dan ben ik altijd zo gelukkig. Weet je wat? Binnen een week heb ik een huis'. Ik sprong nog die dag in de auto en reed naar Brouwershaven. Er stond helaas geen leuk huurhuisje leeg op mij te wachten aan de haven. Door naar Zierikzee. En echt, via een plaatselijke makelaar had ik nog die dag een prachtig appartement in het centrum. Bizar, net leeg, volledig opgeklapt en vandaag te bezichtigen. Ik voelde dat ik het wilde doen. En nog voordat ik het huis weer uit was had ik JA gezegd. Geen twijfel. Geen angst. Wel zin in en Excited!

En nu bouw ik hier dus een leven op en hier denk ik na over mijn toekomst. Ik focus me hier op een leuk nieuw netwerk en ik plan het 3 maanden zeilen. De eerste stap hier is genomen. Daarover meer in mijn volgende blog.
Millieballon
Leest lekker weg. Ik druk op de volgknop.
04-06-2017 22:11
04-06-2017 22:11 • 1 reactie • Reageer
Linda Duin
Superleuk. Dank je wel. Ik kijk ook even bij jou.
19-06-2017 23:07
19-06-2017 23:07 • Reageer
Chantal De Vrieze
Powervrouw!! Ik hang altijd aan je lippen en vanaf nu ook aan het scherm!
04-06-2017 16:58
04-06-2017 16:58 • 1 reactie • Reageer
Linda Duin
Ha ha wat leuk. Dank je voor jouw hulp.
04-06-2017 17:01
04-06-2017 17:01 • Reageer