Overgang grote stad naar klein dorp

Overgang grote stad naar klein dorp


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Allereerst wil ik zeggen dat jullie deze blog vooral met een knipoog moeten lezen 😉.

Nou zoals de titel al zegt beschrijf ik in deze blog hoe het is om te verhuizen van de grote stad naar een klein dorp.

Ik ben namelijk zelf geboren en getogen in de grote stad! Geweldig vond ik dat! Nooit geen gezeur met lange reistijd met de bus naar school. Nee gewoon een paar haltes met de metro en je bent er! Of in een straal van 5 kilometer wel een stuk of 4 winkelcentra! Of een McDonald's, burger King, KFC in de buurt. En bovendien ook heel veel werkgelegenheid!

Maar ja ik kwam dus iemand tegen die in een klein dorp woont en hij had er ook al een eigen huis. Dus ik had niet veel keus....

Ik zal hieronder wat punten benoemen waar ik zoal tegen aan liep:

- geen winkels open op zondag!!! Nou hoef ik niet perse uitgebreid te shoppen op zondag want dat kan ik best maandag t/m zaterdag doen. Maar als je toch iets belangrijks bent vergeten... dan heb je een probleem!

- over winkels gesproken..... Op een afstand van 5 kilometer vind je het eerste winkelcentrum! (Jawel!). Maar stel je er niks van voor... Er is geen jumbo die nog 'de klant is koning' principe heeft. Nee de supermarkt hier die heeft meer een 'boeie' mentaliteit. Schappen zijn continue leeg. Ik heb wel eens mijn halve boodschappenlijstje niet kunnen halen. Dus dat werd de volgende dag maar weer 5 kilometer heen en terug rijden. Online shoppen is your best friend want echt hele leuke kleding winkels of schoenen winkels zijn er niet. (Misschien ben ik een zeikerd omdat ik zweer bij de H&M).

- Mensen willen alles over je weten! En scary genoeg weten ze ook alles! Dat eerste deed mij altijd denken aan tante es van Jurgen rayman 'wie is je vader wie is je moeder?'. Dat is hier ook vaak de eerste vraag.

Maar of ik terug wil naar de stad? Nee! De stad is druk en gehaast. En dat mis ik totaal niet! Ik ben van de rust gaan houden! En ja dat geklets heb ik geleerd om naast me neer te leggen en niet teveel mee te zitten. En ik ben ook wat handiger geworden in belangrijke boodschappen altijd in huis te hebben voor het geval dat ik het op zondag mis. En tja de H&m heeft een webshop dus daar bestel ik gewoon mijn kleding!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk geschreven, ik ben een stadsmens maar voel me heerlijk in de buitenwijk van een stad van 90.000 inwoners.
| 22:04 |
Dank je!
| 11:36 |
het voordeel dus van een klein dorp: de rust :-)
| 21:41 |
Dat zeker!
| 22:00 |
Zo zie je maar, er zijn altijd oplossingen :-)
| 21:19 |
Ja precies!
| 22:00 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen