×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Het belang van het testen van producten

Het belang van het testen van producten


Een weekje geleden kocht ik in de stad de ontharingsspray van de Kruidvat. Ik ben altijd op zoek naar makkelijke manieren om te ontharen en dit leek zo simpel, dat ik het gewoon moest proberen. 

Op dit soort producten staat altijd vermeld dat je het eerst moet testen op een klein stukje van je huid en 24 uur moet wachten op een eventuele reactie. Normaal doe ik dit nooit, maar omdat ontharingsproducten best agressief kunnen zijn besloot ik het even op mijn arm te testen. Ik spoot de spray erop en vrijwel direct begon mijn arm heel erg pijn te doen. Het spul prikte als een gek en het leek mij niet heel normaal. Ik probeerde nog even vol te houden, want misschien hoorde dit wel? Na een minuutje was de pijn echt te erg en spoelde ik het er af. Elke aanraking deed pijn en ik besloot er maar even vanaf te blijven. "Het trekt zo wel weg" dacht ik. De pijn bleef echter aanhouden en mijn arm bleef vuurrood. Het begon even later dik te worden en de rode vlekken werden groter. Zelfs als er een haartje langs mijn arm kwam deed het mega veel pijn. Ik ben gaan slapen en hoopte dat het de volgende ochtend wel weg zou zijn.Toen ik wakker werd hadden de zwelling en de rode vlekken plaats gemaakt voor allemaal kleine rode puntjes. Nogsteeds deed het heel veel pijn als mijn arm ergens mee in aanraking kwam. Een paar dagen later werden de rode puntjes korstjes, en dat is waar ik nu ben. De korstjes beginnen langzaam te verdwijnen en de pijn is gelukkig ook weg. Ik bespaar jullie de foto's, aangezien het er niet heel prettig uit ziet.Wat heb ik hiervan geleerd? Altijd je producten testen! Ik moet er niet aan denken dat ik dit over mijn hele benen had gesmeerd. Op de verpakking stond zelfs 'geschikt voor je bikinilijn' Nou, mooi niet! Ik ben zo blij dat ik dat niet gedaan heb, dat had nog veel verschrikkelijker geweest. Het testen van producten lijkt vaak zo onnodig, maar alsjeblieft, neem de tijd om dit te doen. Die 24 uur die je moet wachten zijn veel minder zwaar dan de eventuele gevolgen die een product kan hebben. Ik probeer zeker niet te zeggen dat het de fout is van deze ontharingsspray. Ik heb veel mensen gehoord die zweren bij dit spul. Voor mijn huid werkt het echter niet en ik ben blij dat ik hier nog op een redelijk goede manier achter ben gekomen!


Veel liefs, 

Michelle
Tess Venema
Als ik dit product gezien had zou ik het gebruikt hebben zonder testen. Weet nu wel beter! Thx voor de waarschuwing
04-05-2017 21:22
04-05-2017 21:22 • Reageer
Vinception
Jeetje, gelukkig dat je het getest hebt! Heb je het product teruggebracht naar het Kruidvat? Zo nee, wel doen! Je kunt gewoon je geld terug krijgen :)
14-04-2017 18:01
14-04-2017 18:01 • Reageer
rushrebel
Super leuke post! Meer van mij: Instagram: saarbliss Youtube: saarbliss Pinterest: saarbliss Blog: www.rushrebel.com
12-04-2017 15:38
12-04-2017 15:38 • Reageer
Aline Goeminne
Amai, nu zal ik toch ook alles eerst testen.
11-04-2017 23:14
11-04-2017 23:14 • Reageer
Em
Gelukkig maar dat je het eerst getest hebt!! Klink naar zeg, hopelijk trekt het snel weg
11-04-2017 23:12
11-04-2017 23:12 • Reageer
Candy
Klinkt niet zo best. Ik zou wat voor hebben. Ik test dat niet ....
11-04-2017 19:40
11-04-2017 19:40 • Reageer
Marilyn - Beauty by Lynn
Ik test ook altijd alles!
11-04-2017 19:23
11-04-2017 19:23 • Reageer