×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Eindelijk gevonden....mijn rust!


Zaterdagochtend, rustig wakker geworden na mijn drukke drukke week. De laatste paar maanden, ongeveer 3,5 maand is het zo druk geweest, dat ik dacht hoe kom ik uit deze gekkenhuis! Een nieuwe baan waar ik nu bijna 4 maanden werk, alle info opnemen kost natuurlijk heel veel energie. Je wilt er voor gaan, jezelf bewijzen en zeker als je hiervoor een lange tijd niet hebt gewerkt. Van 5 dagen werken, naar verhuizen naar een ander land met een baby van 6 weken en dan ben je "huisvrouw". Maar daar kwam 4 maanden geleden een eind aan. Nu weer woonachtig in Nederland en nog geen dag terug gekeken, hier ben ik thuis!

Maar als je net begint met je leuke, nieuwe baan en je partner gaat 3 dagen later weg voor 3,5 maand, dan kan je begrijpen dat het de afgelopen tijd gekkenhuis is geweest. Zoontje die nu 3,5 jaar is, dus een hele eigen wil en een eigen mening plus een nieuwe full time baan, recept voor gekkigheid en extreme moeheid. Nu het onze laatste weekend alleen is, voel ik nu pas dat ik de rust weer heb gevonden om te schrijven. Rust was ver te zoeken. Maar de afgelopen maanden heb ik mezelf aangeleerd, hey is je huis een bende? "Laat het lekker een bende"! "Morgen weer een dag"! In het begin maakte ik me druk oh alles opruimen, boodschappen doen en kleren wassen etc. op de zaterdag en zondag. En als ik daar klaar mee was nog koken, keuken weer een puinhoop en ga zo maar door, niet vergeten kort daarna weer het ritueel "naar bed". Dus hele week druk en in het weekend ook druk! Nee, dat kon zo echt niet doorgaan, dus is mijn huis een bende, ik laat het precies zo! Genieten in het weekend is zo belangrijk, doordeweeks druk, maar wanneer moet je dan genieten? Dus zoveel mogelijk dingen verdelen over de zaterdag en zondag en wat niet af komt, kan ook een andere dag! Mijn bewondering voor alleenstaande ouders, zowel man als vrouw is alleen maar groter geworden. Je moet alle ballen omhoog houden en dan nog je kind(eren) opvoeden. Op je strepen staan, en niet te vergeten alle driftbuien bij elkaar en dat kan er bij één kind al veel zijn, laat staan meerdere kinderen.

Maar ondanks de hectiek ben ik gelukkiger, dan toen ik niet werkte. Nu heb ik weer iets voor mezelf, iets waar ik mezelf op kan concentreren, en niet al te onbelangrijk weer een eigen salaris. Ja, woorden als geld maakt niet gelukkig is gedeeltelijk waar ;-). Als je het niet hebt, ja dan hoe ga je je rekeningen betalen en de leuke dingen doen? Maar alleen geld hebben en niet werken, die formule werkte bij mij ook niet. Want tijdens mijn periode als "huisvrouw" heb ik veel reizen gemaakt toch veel dingen kunnen doen, maar er ontbrak zeker wat. Nu kan ik weer mijn skills gebruiken en laten zien waarvoor ik die studieschuld heb opgebouwd. Ja, dan is het toch niets voor niets geweest.

Rust heb ik weer gevonden zelf op mijn zaterdag. Rust is de key denk ik voor alles, op de manier hoe je reageert naar je kind, maar ook naar mensen op straat. Ben blij dat ik uit de drukke cirkel ben, duurde ff maar het is gelukt! En vanaf volgend weekend weer samen de leuke dingen, maar ook de minder leuke dingen weer heerlijk verdelen.

Op naar mijn volgende blogs!

Fijn weekend!

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts