×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Deze #ADHD-er kan prima zonder #Ritalin blijkt na jaren!

Deze #ADHD-er kan prima zonder #Ritalin blijkt na jaren!


Een maatschappelijk "probleem " was/is (ik weet niet hoe het nu zit) langere tijd dat men nogal gauw een stempeltje ADHD gaf aan kinderen. Druk kind? Ach, een ADHD-ertje! Persoonlijk had ik er destijds zelf nog geen kennissen in mijn kring die ADHD hadden, dus toen was het een ver-van-mijn-bed ding! Intussen is dat anders. Ik leerde mijn , inderdaad nogal drukke, vriend al jaren terug kennen, maar wij hadden vele jaren geen contact tussendoor, tot we elkaar dus weer troffen en ik hem beter leerde kennen. Een drukke gast, soms erg vermoeiend ook om naar te luisteren, ik ben nogal gevoelig voor drukte en hooggevoelig. Wat kan betekenen dat een uur gesprek met een zeer drukke ADHD-er alle energie uit mij zuigt, en mijn stemming totaal omslaat.. Maar toch bleken we dingen gemeen te hebben, en werden wij dikke maatjes en later verliefd.

Natuurlijk leerde ik al snel dat hij medicatie had voor zijn ADHD. Hij vertelde dat het rommel is, en hij hier ook jaren mee was gestopt, maar door alle stress in zijn leven hij toch weer terug naar de dokter was gegaan om dit opnieuw aan te vragen. Hij was daar dus pas heel recent weer mee gestart. Hij legde me uit dat het ervoor zorgt dat zijn hoofd niet een grote chaos is. En hij dingen met meer structuur aan kan pakken.  Ergens herken ik zijn verhaal wel, ik ben ook vaak met 10 dingen tegelijk bezig, wil dan ook alles tegelijk doen, heb soms 10 goede ideeën ineens die ik dan ook het liefst meteen alle 10 wil uitvoeren. Vaak begin ik daar ook aan op die manier, maar raak ik op den duur gefrustreerd van het feit dat ik maar 1 ding echt GOED tegelijk kan doen en de rest even moet wachten. Laatst riep hij nog je beseft je wel hoe jij nu bezig bent en wat je zegt precies is hoe een ADHD-er denkt he? Toen ik er weer eens niet tegen kon dat ik maar gewoon stap voor stap dingen moest afwerken ipv al die ideeën ineens uitwerken.

Hij sloeg toen de spijker op zijn kop, want niemand zou mij als ADHD-er omschrijven geloof ik, en toch hebben we vergelijkingen in extremen beiden qua gedrag en denken soms. Maar goed genoeg over mij, het ging over mijn vriend, de ADHD-er MET stempeltje van de dokter! Hij was dus zelf al tot de conclusie gekomen dat Ritalin en Methylfenidaat hem wel structuur boden (beiden heeft hij gehad in zijn leven) maar dat deze medicatie ook rommel is. En hij heeft dus geprobeerd zonder te functioneren, wat lukte tot de druk en stress te hoog werd. Waarna hij dus vlak nadat wij elkaar weer troffen weer was begonnen met Methylfenidaat. Ik vond het hem soms goed doen, maar vaak had ik ook het idee dat hij die troep beter kon laten liggen, en het meer bijwerkingen bracht, dan goeds.

We gingen onverwacht op vakantie en dat was zo last-minute dat er geen verklaring meer geregeld kon worden voor de medicatie, want dat heb je nodig als je wil reizen met dit soort medicijnen. Die staan op de lijst 1 van de opiumwet. Dat wil dus zeggen dat het als harddrugs word beschouwd, net zoals bijvoorbeeld cocaïne! Echter krijg je dit, wanneer je over het stempeltjes ADHD beschikt, gewoon zo voorgeschreven van je dokter. Best een raar idee eigenlijk, drugs zijn verboden, maar niet als de dokter ze voorschrijft. Geen Schengenverklaring , dus we gingen zonder medicatie naar onze vakantiebestemming. En ik kan je zeggen de eerste 4 dagen gaan wel, daarna kwamen de "afkickverschijnselen" zoals ik ze maar even noem. Hij werd onuitstaanbaar, en ik zag meteen dat dit kwam door het missen van de medicatie. Hij slikte dit uiteraard elke dag, dus je lichaam die mist dat stofje. 

Pas enkele dagen later was hij weer kalm en voor reden vatbaar, dit had wel enkele dagen van onze vakantie goed verpest kan ik je zeggen. Maar wat wel opviel was, toen hij eenmaal deze dagen voorbij was, hij gewoon functioneerde, en ik niet aan hem merkte dat hij ADHD-er is. Sterker nog, hij was rustiger dan MET medicatie. Ik heb het dan uiteraard over zijn gedrag wat ik kon peilen, want ik kan niet in zijn hoofd kijken. En ik kan me voorstellen (omdat ik het herken) dat je op momenten echt van binnen chaos hebt, en deze medicatie dat in bepaalde gevallen echt wel goed in balans lijkt te brengen. Maar is het dat allemaal waard?

Als je bekijkt dat na enkele dagen een protesterend lichaam door het missen van medicatie, men hierna gewoon een normaal rustig persoon is, zonder vervelende trekjes, en die zelf ook opmerkt: ik functioneer prima zo. In plaats van wekenlang blijft denken: ik heb mijn medicatie nodig. Hoezo is het dat waard om die rommel te slikken? Ik heb weleens gelezen dat men wanneer er bijvoorbeeld tentamens aankomen, op de zwarte markt naar de Ritalin/Methylfenidaat grijpt voor beter concentratie. Ik wil hiermee niet stellen dat je maar op de zwarte markt dit soort spul moet kopen hoor! Maar wat ik ermee wil zeggen is, zou het dan niet beter zijn als men deze medicatie gewoon kan gebruiken in dit soort noodzakelijke tijden? Deze situatie heeft zich vaker voorgedaan, dat hij geen medicatie had gehaald, omdat het dus ook een soort van tegen begon te werken (en hij al opmerkte weer het is rommel). En hij die aantal dagen tegen de kasten omhoog vloog. Maar waarna het daarna gewoon weer prima ging. Zou het dan niet passender zijn als men enkel wanneer nodig een aantal doses van het medicijn neemt? 

Uiteraard is het maatwerk met medicatie, en niet iedereen hetzelfde. Toen wij vertrokken naar Spanje voor vrijwilligerswerk, hebben we wel de Schengenverklaring op tijd aan kunnen vragen. En kreeg hij voor 3 maanden medicatie mee. Na die 3 maanden heeft hij ze niet meer op. En ik kan nu na iets meer dan 9 maanden echt zeggen, mijn vriend is een veel rustiger persoon door de way of life in Spanje, dan de medicatie ooit kon brengen.

Wij waren er beiden voor vertrek al over eens dat een omgeving en maatschappelijke druk ervoor zorgen dat je totaal anders gaat denken en reageert. En als het stresslevel maar hoog genoeg is hij vond dat hij de medicatie nodig had. Echter hier in een ander land, waar al die factoren van stress en personen die ons leven zuur maakten wegvielen, is hij zonder moeite gewoon gestopt. Geen last van gehad, en na verloop van tijd merkte ik echt een verandering in zijn karakter. In positieve zin dan wel, ik ben blij dat hij van die rommel af is.

Mijn vriend is echt een beter persoon geworden, ondanks zijn soms drukke gedrag en hoofd, kan hij dit allemaal beter handelen door alle andere factoren die we weg hebben genomen uit ons leven. Ik kan met zekerheid zeggen dat het niet hoofdzakelijk komt door de medicatie wegnemen. 

Heb jij ook een verhaal over iemand in je directe kring die ADHD-er is, medicatie slikt of slikte? En wil je er wat over kwijt? Ik lees het graag in de reacties hieronder!

Delen is super overigens, ik zou graag meer verhalen horen over mensen die met medicatie zijn gestopt of juist echt wel baat hebben erbij..

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden

 
caro.sael Davinchy
Goed ďat het lukt zonder medicatie. Heb zelf nooit medicatie genomen. Ben enorm chaotisch in m'n hoofd. En kan stress krijgen van mezelf. Een andere omgeving, andere manier van leven heeft er wel voor gezorgd dat ik al enorm rustiger geworden ben
20-04-2018 23:02
20-04-2018 23:02 • Reageer
wakeupkitty
Ik ken niemand in directe kring alleen vanuit de scouting. Men is heel makkelijk. Druk, lastig, adhd, autist enz zet ze maar op de scouting was het advies daar krijgen ze structuur. Ik had ze allemaal. Met en zonder pillen (soms heel veel). Tijdens weekeinden en kampen nooit de problemen die de ouders ervoeren. Mij valt het op dat niets meer mag. Op de peuterzaal moet een kind al een x aantal minuten stil zitten en luisteren anders krijgt het een stempel. Ik hou niet van stempels en hokjes. Ik heb ook ruim 11 jaar plergkinderen gehad ook met allerlei stempels en nooit problemen gehad.
03-02-2018 20:53
03-02-2018 20:53 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Het is ook precies zoals je zegt hoe je ermee om gaat..
03-02-2018 21:09
03-02-2018 21:09 • 1 reactie • Reageer
enigma
Op je link geklikt, maar deze had ik al eens bezocht, zie ik...
19-08-2017 11:30
19-08-2017 11:30 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Ja dat gebeurd haha had ik zelf ook al een paar keer net.. toch thanks!
19-08-2017 11:36
19-08-2017 11:36 • Reageer
casapapusilor
Een heel nest ADHD-ers hier, 5 stuks, en dus ook ruime ervaring met Ritalin. Een zoon vanaf zijn 8ste tot zijn 16de, en een dochter tijdens haar HBOstudie. Alleen hebben beiden nooit dagelijks geslikt. Mijn zoon slikte alleen ochtends een pilletje als hij naar school moest en in de vakanties en weekenden alleen als daar behoefte aan was. Bijv. als we naar een feest gingen of een pretpark. Mijn dochter slikte alleen als ze daar behoefte aan had. In beide gevallen is dat uitstekend bevallen. Ritalin is geen wondermiddel, maar kan soms wel heel goed helpen om de boel op de rails te houden.
17-08-2017 22:07
17-08-2017 22:07 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Ja maar ik denk dat bij een gebruik op die manier de bijwerkingen ook veel minder aanwezig zijn. Dus dat is ook top dan.. als ze er zo baat bij hadden prima toch :)
17-08-2017 22:28
17-08-2017 22:28 • 1 reactie • Reageer
Ries van Meerten
te snel een label, ipv een echte verandering die vaak een oplossing geeft, niet gemakkelijk om de rust en stilte in te gaan, maar beter dan al die medicijnen, soms nodig maar het werkt verslavend, mooi verhaal
17-08-2017 17:36
17-08-2017 17:36 • Reageer
frieke
de titel ADHD wordt nogal vlug toegekend
15-08-2017 10:11
15-08-2017 10:11 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Ja dat is echt een trend (geweest?)
15-08-2017 10:25
15-08-2017 10:25 • Reageer
weirdmommy
Ritalin is t ook niet voor mij. Werd er rusyig van in mn hoofd maar lichamelijk stuiterde ik alle kanten op. Kon.geen.minuut stil zitten. Heb t 1 week vol gehouden. De laatste dag dat ik t nam. Zei ik steeds Ik.moet er nog 1 bij..hij werkt uit. Dus heb me te pletter geslikt die dag..de volgende ochtend werd ik wakker.. ik zei tegen mezelf. Kap ermee ..nu kan t nog...want je vertoonde junkie gedrag. (In het verleden veel amfetamine gebruikt) Had in die week tijd wel klusjes gedaan in huis was al n jaar lagen te wachten hahaha.
15-08-2017 09:34
15-08-2017 09:34 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Nou goed dat je dat zelf besefte .. want anders was je waarschijnlijk het blijven slikken. Het is ook hartstikke verslavend die rommel.. wel een voordeel van de klusjes haha :D
15-08-2017 09:38
15-08-2017 09:38 • Reageer
Vicky
Heel interessant artikel
15-08-2017 07:22
15-08-2017 07:22 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Thanks
15-08-2017 08:50
15-08-2017 08:50 • Reageer
HelpendeHandjes
Goed geschreven, en gedeeld
14-08-2017 10:22
14-08-2017 10:22 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Dank je!
14-08-2017 10:23
14-08-2017 10:23 • Reageer
Ik heb het altijd geroepen Weg met die stempels zetten Doen ze te snel
13-08-2017 22:38
13-08-2017 22:38 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
ja dat levert geld op voor de staat. helaas..
13-08-2017 22:40
13-08-2017 22:40 • Reageer
Candy
Heel interessant artikel
13-08-2017 17:57
13-08-2017 17:57 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Dank je
13-08-2017 17:59
13-08-2017 17:59 • Reageer
erkaryam
goed blog, heb verschillende mensen met een indicatie ADHD/ADD de een slikt medicatie de ander niet, ik denk dat je voor jezelf moet kijken waar jij je het beste bij voelt
13-08-2017 16:29
13-08-2017 16:29 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Ja dat is ook zo het is maatwerk.. Alleen vind ik echt wel dat ze wat beter moeten bekijken hoe en wat bij iemand past voor ze een berg ritalin voorschrijven ;)
13-08-2017 16:36
13-08-2017 16:36 • 1 reactie • Reageer
Soberana
Leerzaam em informatief blog.
13-08-2017 16:20
13-08-2017 16:20 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Dank je wel! :)
13-08-2017 16:23
13-08-2017 16:23 • Reageer
Albert van den Berg
ik kan het mij goed voorstellen. Maar het is vreemd dat veel mensen er last van hebben, vroeger hadden we wel eens een "druk" kind in de klass, maar meer ook niet. Het wordt tijd dat de bron aangepakt wordt zodat mensen hier geen last meer van krijgen/hebben.
13-08-2017 14:57
13-08-2017 14:57 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Helemaal mee eens .. en daar zit nou net het probleem denk ik.. zie dat niet zo snel gebeuren in de wereld waar men mensen graag volpropt met pillen..
13-08-2017 15:03
13-08-2017 15:03 • 1 reactie • Reageer
Marjolein
Ze zijn hier heel snel met die middelen inderdaad. Vorig jaar met mijn dochter een traject ingegaan, ze wilden haar het stempel ADD geven, wellicht heb jij dat dan ook, en medicatie voorschrijven. Hiervoor heb ik bedankt! Hoezo moet iedereen die een beetje buiten de norm valt, maar medicatie krijgen om weer binnen de lijntjes te vallen? Ik ben nu met mijn dochter bezig met een natuurlijk middel dat ongeveer hetzelfde effect zou moeten hebben als Ritalin, wellicht heeft ze daar baat bij, maar het is nog te vroeg om daar een mening over te hebben.
02-08-2017 14:14
02-08-2017 14:14 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Echt heel erg, ik besefte me dit pas nadat wij een hoop ellende meemaakten hoor. Pas toen ben ik dingen heel anders gaan bekijken en over dingen gaan nadenken. Voorheen pakte ik ook braaf aan wat de dokter mij voorschreef bijvoorbeeld. Ik heb geen idee of ik ADD zou kunnen hebben, weet ik te weinig over ;) Maar ik weet wel dat men graag mensen in hokjes stopt en inderdaad alles binnen de lijntjes van die hokjes dient te vallen. Zo jammer, de meest leuke personen, en personen waar ik het meeste lol mee heb gehad zijn de personen die niet in die hokjes passen :) Er zijn vele wegen die naar Rome leiden gelukkig, en het is voor elk persoon anders wat goed zal werken. Ik hoop dat je dochter er baat bij heeft :) Misschien wil je daar later je bevindingen nog over posten?
02-08-2017 14:22
02-08-2017 14:22 • 1 reactie • Reageer
Alie Engelsman
Ook ik heb een tijdje (jaar of 3 denk ik) ritalin geslikt. In het begin had ik echt het idee dat het werkte. Ik voelde me iig vrolijker. Aan mijn concentratie merkte ik niet zoveel verandering. Toen kwam een periode van gewenning. Ik slikte ze gewoon omdat ik dacht dat het moest. Op een gegeven moment begon ik me af te vragen of ik ook zonder kon. Voor die medicijnen moet je toch ook weer betalen en ik las er steeds minder positieve berichten over. Dus ben ik gestopt, zo van het ene op het andere moment. Ik heb geen last meer van driftbuien gehad en ben nog net zo chaotisch als altijd. Maar daar kan ik mee leven.
01-08-2017 17:41
01-08-2017 17:41 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Dus conclusie is eigenlijk ook dat het uiteindelijk meer nadelen bracht dan voordelen. Je raakte eraan gewend (waardoor je wellicht moet verhogen op den duur) en je moet er voor betalen, je had ook gewoon driftbuien tijdens gebruik of begrijp ik het verkeerd? Chaotisch moet je idd gewoon mee leren leven denk ik. herkenbaar en het zorgt soms voor problemen hier hoor, maar over het algemeen als je er rekening mee houdt, gaat het goed..
02-08-2017 14:45
02-08-2017 14:45 • Reageer
_PetitCorbeau_
Super om te lezen!
31-07-2017 12:23
31-07-2017 12:23 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Dank je wel :)
02-08-2017 14:23
02-08-2017 14:23 • Reageer
Karin Den Hollander-Rietbroek
Ik heb adhd, en mijn jongste dochter ook. Ritalin gebruik ik niet meer. Ik heb het heel kort geslikt, maar kon niet meer eten en werd er heel chagrijnig van. Mijn jongste slikt niets, want zij heeft zelf nergens last van. Bij mijn oudste dochter met autisme werkte ritalin ook slecht. Ook zij viel 4 kilo af in 2 dagen en werd chagrijnig. Het is echt rotzooi en ik zou het niemand aanraden. Lto3 en relacs werken beiden hetzelfde maar zijn puur natuur. Geen drugs dus! Heb je al overwogen dat je misschien ADD zou kunnen hebben? Dan ben je vooral chaotisch in je hoofd, zonder de hyperactiviteit erbij.
29-07-2017 15:05
29-07-2017 15:05 • Reageer
Chalija
Deel ik even.
28-07-2017 19:29
28-07-2017 19:29 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Thanks!
28-07-2017 20:02
28-07-2017 20:02 • Reageer
enigma
Ik geef les en kom regelmatig kinderen tegen die dit medicijn moeten slikken. Ik ben er persoonlijk ook niet voor, maar voor sommige kinderen (in het 'normaal' onderwijs) is het - helaas - toch wel een soort van onmisbaar... Die bepaalde kinderen kunnen zonder het medicijn niet in groep functioneren. Dit zou enkel lukken in privébegeleiding. Ik had afgelopen jaar ook zo'n kind in de klas. Een lieve jongen, maar in groep onhandelbaar zonder zijn medicatie. Concentratie om iets af te werken ontbreekt volledig, samen spelen lukt zelfs niet. Maar met de medicatie lukt dat allemaal wel. Ik denk dat je 'geval per geval' moet bekijken. ..
28-07-2017 19:19
28-07-2017 19:19 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Klopt natuurlijk ook, echter is er lange tijd wel echt aan de lopende band dit uitgegeven en niet perse ten goede van t kind. Zie bijv hieronder annet haar verhaal.. maar dat is ook niet mogelijk in deze maatschappij voor elke ouder die dat wil.. per geval absoluut mee eens..
28-07-2017 20:03
28-07-2017 20:03 • Reageer
Annet de JoJo
Toppie dat het lukt zonder die zooi, want zooi is het !! Mijn zoon kreeg het stempel adhd en het daarbij behorende medicijn ritalin op jonge leeftijd voorgeschreven van een bijzonder levendig...ahum...kind veranderde hij in een dood vogeltje wat in het hoekje op de bank zat en niets durfde of deed. Moeders nam t heft in eigen handen en is ermee gestopt en hem heel intensief gaan beleiden, puur op gevoel want ervaring had ik er niet mee. Het heeft heel veel tijd, energie en positieviteit gekost maar we kwamen er samen wel !! Nu is hij een trotse pappa die af en toe de rust zelf is en meestal goed met de chaos in zijn hoofd weet om te gaan. Schreef er ooit een blog over misschien vind je t leuk om die te lezen. https://yoo.rs/annetdejojo./blog/een-abc-achter-je-naam-1481635754.html?Ysid=22901
27-07-2017 15:12
27-07-2017 15:12 • Reageer
The Original Enrique
Hallo, veel dingen wat je beschrijft herken ik wel. Het chaotische, meerdere dingen tegelijk willen doen. Maar ik heb de diagnose ADD of soms AD(H)D genoemd. De 'H' mis ik inderdaad vaak en ben voornamelijk druk in mijn hoofd. Van die Schengenverklaring wist ik niet, tenminste, ik moest een verklaring van de huisarts mee hebben, als ik bijvoorbeeld naar Frankrijk ging. Maar het is inderdaad rotzooi die medicijnen. Ritalin (Methylfenidaat) heb ik gehad en ook Dexamfetamine op recept. (Zeg maar gerust speed) Van de Ritalin was geen maximale dosis bekend, aldus mijn arts. Tijdens de evaluatie heb ik telkens gezegd dat het niet zoveel hielp en dat ik zo'n hoge hartslag had. Zelf dacht ik dat dat kwam door mijn angststoornis. Elke keer zei mijn arts dan dat de dosis moest worden verhoogt. Op een gegeven moment had ik continu een hartslag van 150/min! Toen ben ik nog eens in de bijsluiter gaan lezen en bleek de verhoogde hartslag een bijwerking van Ritalin! Dit had de arts moeten herkennen! Toen ben ik acuut gestopt met die troep en kreeg ik dus Dexamfetamine, ik werd er opgefokt van, druk, niet meer willen en kunnen slapen en continu fysiek bezig willen zijn. Kort daarna werd alles zwart en werd ik opgenomen. Dit is mijn ervaring met de medicatie. Een greep uit hoe het mij vergaat kun je lezen op onderstaande link. Misschien herken je er ook wel wat in. En ook hier geldt: delen mag!
27-07-2017 12:52
27-07-2017 12:52 • Reageer
Ellie B
Heel goed heb hem gedeeld
27-07-2017 11:38
27-07-2017 11:38 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Dank je wel!
27-07-2017 11:50
27-07-2017 11:50 • Reageer
Erieka
Ik heb geen adhd, maar wel medicijnen geslikt voor een depressie. De periode dat ik het slikte was vreselijk, ik voelde me afgevlakt en enige vooruitgang was nauwelijks te merken. Ook suïcidale gedachten kwamen steeds meer in mij op. Als ik met een psychiater erover praatte kon ik een verlaging krijgen om dat te proberen, maar mijn ouders protesteerden dan zo erg dat het terug werd gezet naar de oude dosering of zelfs hoger. Zo is het jaren gegaan tot ik een relatie kreeg met mijn huidige vriend. Hij heeft mij gevraagd, hij was letterlijk de eerste die het vroeg, of ik wel gelukkig werd van die medicijnen. Het antwoord geven vond ik toen zelfs moeilijk; ik was al tien jaar depressief en wist eigenlijk bijna niet meer hoe het voelde om gelukkig te zijn. Uiteindelijk kreeg ik een andere psychiater die mij andere medicatie toe wilde wijzen, toen ik mijn beklag deed over het medicijn wat niet hielp. Ook wilde hij een extra label op mij plakken; add. Toen zijn mijn ogen open gegaan en ben ik zo van de een op de andere dag gestopt. De eerste paar weken waren loodzwaar, doordat het echt een soort spiegel opbouwt in je bloed; je raakt verslaafd. Nu, bijna een jaar later, kan ik zeggen dat ik me beter voel dan ooit. Ik heb steeds vaker dat ik mij gelukkig voel en de suïcidale gedachten blijven ook steeds meer weg. Mijn vertrouwen in hulpverleners is echter wel weg.
27-07-2017 11:00
27-07-2017 11:00 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Tikte hele tekst, weg tekst. Nog maar een keer :) Alles herkenbaar, van afvlakkende medicatie bij depressie (wat ik overigens ook vond bij methylfenidaat van vriend) tot niet meer weten hoe je je dan moet voelen.. Fijn dat je je vriend tegenkwam, was precies wat je nodig had denk ik! Die extra label die psych wilde plakken, tja het is de orde van de dag. Ik vluchtte naar blijf van mijn lijf, daar verplichten ze je om tests te doen, en geven ze zo ongeveer IEDEREEN borderline label, ik heb geweigerd mee te werken .. ik ben ook van een op andere dag met anti depressiva gestopt ooit. Voelde het is niet meer nodig. en geen moment last van gehad. Achteraf zie ik dat ik niet depressief was omdat ik me niet goed voelde, maar het door de externe factor kwam, namelijk vader oudste 2 kids die me onderdrukte (zie vele blogs van mij wat hij voor elkaar kreeg en niet raar dat je in de buurt van zon persoon je zo voelt) Hulpverlening is voor mij echt een geldmachine na wat ik heb meegemaakt. Gelukkig woon ik nu in Spanje, maar ze hebben meer kapot gemaakt dan me lief is.. Fijn dat het beter gaat met jou!
27-07-2017 11:07
27-07-2017 11:07 • Reageer
Vriend
Ahh wat lief dat je mij een beter persoon vind. Haha erg schattig, en dat nog wel terwijl ik zo in je haten kan zitten. Maar schat, i love you
27-07-2017 10:58
27-07-2017 10:58 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
In mijn haren bedoel je haha :) Ja die maak je nogal eens een ander kleurtje schat! Net als gisteren lol.. Nu ga ik als vuurtoren door het leven! I love you too! xxx
27-07-2017 11:00
27-07-2017 11:00 • 1 reactie • Reageer