De eerste werkweek van mijn vriend in #Hongarije

De eerste werkweek van mijn vriend in #Hongarije


Wil je weten welke blogs aan deze vooraf zijn gegaan? Klik dan op onderstaande blog. Daar zie je van boven naar beneden alle blogs betreffende ons emigratie avontuur naar Hongarije. 

Na 5 dagen geen verplichtingen sinds de aankomst in Budapest, was het dinsdag toch echt tijd om te gaan werken voor mijn vriend. Hoewel hij er onwijs veel zin in had, was het natuurlijk ook wel spannend. Want je verhuisd even naar een ander land (voor de 2e keer in 14 maanden zelfs) en gezonde spanning is natuurlijk ook goed. Voor mij en dochter was het net zo spannend, aangezien dochter de dagen vooraf last had van de bekende verkoudheid door het temperatuurverschil met Spanje. Dat kun je overigens lezen in de bovenstaande blog met daarin alle blogs die hieraan vooraf gingen. 

De eerste dag was even wennen voor hem, een half uur lopen tot de werkplek. Een dag met vooral informatie en wat schaduwen. Hij had mazzel dat er die dag een Hongaarse collega aanwezig was die mee op pad werd gestuurd om een paar dingen te regelen voor belasting en voor de ziekenfonds verzekering. Dus toen hij thuis kwam bleek dat de eerste dag al geregeld. Hoe en wat voor ons dat komt ook goed, hoe weet ik alleen nog niet haha. De eerste dag was al genoeg info voor hem. 
De tweede dag werden hij en nog enkele collega's op weg gestuurd voor een bankrekening, erg belangrijk, want op die manier kan er ook een voorschot worden betaalt aan hen en dat is intussen echt nodig. We hadden nog maar enkele forinten om het even zo te zeggen, want de bank rekent een behoorlijk ongunstige wisselkoers als je pint met een pas waar euro's op staan. 

Vriend kreeg daar de Royal Treatment, en schaamde zich een beetje tegenover de collega's die dus een 'normale' bankrekening kregen en overal kosten over moeten betalen, terwijl bij het zien van vriend zijn salaris de bank medewerker meteen allerlei aanpassingen diende te doen omdat hij een rekening kreeg waar dit niet bij was. Hij vond het vooral gênant, maar goed hij heeft die regels natuurlijk niet gemaakt.

Blij dat hij thuis kwam met de mededeling een bank te hebben, maar ik begon op dit punt al wel behoorlijk te stressen dat ik nog steeds niet wist tot wanneer ik met dat beetje geld rond moest komen hier, en intussen weten jullie, ik hou graag de controle haha. Vriend kon hier natuurlijk zelf niks aan doen dan : go with the flow, dus die zou het morgen weer vragen. Overigens mag ik volgende week ook mee want dan krijg ik mijn eigen bankpas. Wel zo fijn ook. Hadden we dit geweten afgelopen week, dan was ik wel meteen meegegaan, maar misschien is het zo wel beter, nu is er een afspraak ipv gewoon maar wachten.

Intussen zijn we weer bij donderdag beland, de dag dat vriend een heleboel trainingen kreeg, maar vooral door fout van de bankmedewerker zijn bankgegevens niet kon invullen in het systeem (ja je snapt het al , dus : geen voorschot nog aan te vragen) dat vond ik behoorlijk stressen om te horen. Na enige uren gingen zij met dezelfde groep terug naar de bank om dit op te helderen, en kon het alsnog in het systeem worden gezet, gelukkig. Verder werd verteld, vraag het voorschot maandag maar aan en dan duurt het 6 dagen! Wat? Vriend, nee kom op, ik heb een kind was zo ongeveer zijn reactie. Uiteindelijk heeft hij met een van de leidinggevenden gesproken die het zich erg aantrok en zei ik ga het regelen, en aan allerlei touwtjes trok hogerop. Morgen meer nieuws. No worries was het antwoord, oh en dan zou er morgen ook worden besproken wat er allemaal fout is gegaan in het hiring process, want dat moest echt wel even besproken worden gezien dit beter moet in de toekomst volgens ons beiden. Dit word erg gewaardeerd door hen dat vriend dit op papier wil zetten zodat ze hier als opbouwende kritiek wat mee kunnen. Want een hele hoop stress die we hadden in Spanje, was totaal overbodig!

Vandaag kreeg hij overigens ook te horen wanneer de cursus datum zal zijn van 3 weken, en dat betekent binnenkort weer vliegen. Ik kijk er naar uit om even een andere omgeving te hebben en mensen te zien die we te lang niet hebben gezien, maar ik heb absoluut geen trek in dat vliegen op deze korte termijn. Maar ja ik moet wel, er zit niks anders op. Deze keer zullen we echt het minimale meenemen , en een goede handzame koffer. (dat deze het heeft overleefd is echt knap haha). Niks geen stress meer met teveel spullen, klaar mee. 

Vrijdag, de laatste werkdag. Vandaag heb ik vast even een leuk hotel gezocht, en heb me toch een leuke deal gesloten voor een top prijs. Eerst 1 week geboekt, tot ik zag dat week 2 nog wat goedkoper was , en ik die bij heb geboekt. Ik kan het tot de dag van aankomst nog annuleren kosteloos of dus wijzigen naar wat anders. Maar dit geeft mij in elk geval rust dat we een slaapplek hebben. Komende weken zie ik wel of dit zo blijft of ik nog wat verander. Vriend was erg laat thuis vandaag, want hij moest wachten tot er een voorschot werd gegeven, niet officieel maar uit eigen zak van een leidinggevende die vond dat dit niet zo kon zeker met die kleine van ons. Dat is echt hartverwarmend natuurlijk! Het officiële voorschot, en de reisvergoeding komen er ook aan dus als het goed is is dit gedoe volgende week echt wel voorbij. Het moet even gaan lopen, maar dan komt het ook goed!

Om het te vieren en omdat we de hele week echt heel slecht broodjes of een hap gyros hadden gegeten uit gemakzucht en omdat het zo goedkoop was, zijn we naar de italiaan gegaan. Onder het mom van dit hebben we wel verdiend een keer. Geen gewoonte van maken maar even een goed bord eten was welkom. En smaken had het gedaan. Jammer dat vriend die nacht heel ziek is geworden, niet van het eten denken we, maar van die berg knoflook bij het brood vermoedelijk. Was een beetje overkill geloof ik. Zonde van het eten, haha. 

Deze week toch een hoop geregeld en vriend een hoop informatie gekregen op zijn werk. En ik intussen redelijk gewend aan het samen met dochter doorbrengen van de dag. Vriend is er van overtuigd dat deze baan echt een flinke uitdaging zal worden en hij veel zal leren. Dus dat klinkt goed!

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden

 Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Een hoop stress en gedoe... maar dit is bijna niet te vermijden bij opstarten ;)
| 17:07 |
Leuk om te lezen
| 14:27 |
Goh, wat een avonturen beleven jullie toch! De verantwoordelijkheid voor een kind, geldzaken, eten, de taal en de regels! En wat nog meer!
Dit zou voor mij veel meer dan een uitdaging zijn! Wat een lef, petje af hoor!
Hieronder zie ik 'vriend', haha, die ga ik ook volgen!
| 13:53 |
Vergeet vooral het vervoer niet!
Dat is vaak ook een hele uitdaging.
| 16:26 |
Ja, er komt veel bij kijken waar je zo 1 2 3 niet bij stilstaat! Zeker niet als je er zelf niet middenin staat!
| 16:10 |
idd pff
| 16:33 |
:-/
| 20:33 |
Zo, aangezien ik toch in jouw blogs altijd vriend heet.... heet ik zo nu hier ook haha. Ja hij gaat lekker op het werk heb ik het idee. Wel erg fijn van die man dat wat forinten uit eigen zak heeft voorgeschoten wat we zaten wel heel erg krap. Balen van de "potknuffelnacht".
| 18:27 |
Haha lol, ik moest even nog een keer kijken voor ik het door had :) Hi Vriend! ja zeker balen, was erg lekker dus niet verwacht he...
| 19:47 |
Succes hoor. Jullie redden het. Kanjers!! Xxx
| 22:46 |
Dank je wel.. komt ook goed xxx
| 23:10 |
de eerste weken blijven lastig aangezien alles moet worden geregeld, maar went vast snel
| 13:39 |
Ja dat is het en binnen enkele weken weer richting belgie voor zijn training maar wil niet hier achterblijven
| 17:02 |
Je hebt je weten te redden in Spanje, dat lukt jullie hier ook wel. Veel succes
| 09:52 |
Ja zit wat in
| 17:01 |
Heel veel succes allemaal :-)
| 08:44 |
Dank je wel
| 08:54 |
wat spannend allemaal zeg. Leuk om te lezen. Succes samen
| 06:50 |
thanks :)
| 07:49 |
klinkt als goed en behulpzame mensen om jullie heen. dat scheelt in ieder geval al in de portie stress!
| 03:42 |
Haha idd :)
| 07:47 |
Hopelijk vinden jullie daar snel jullie draai.
| 00:24 |
Ja hopelijk snel een woning :) en dan wat dichter bij zijn werk ivm afstand dat is met rotweer natuurlijk balen 30 min lopen..
| 00:25 |
30 min stappen is goed voor wat beweging, maar als het weer tegenzit is dat geen pretje
| 00:29 |
Ja ik snap het wel ik moest toen ook 30 min hard doorlopen en hij moet ook 9u aanwezig zijn dus dat zijn lange dagen. Bovendien is deze wijk gewoon heel duur om te wonen, en ik vind het geen toevoeging zo in deze drukte wonen. Ik zit dan liever iets goedkoper en dichter bij zijn werk. Uiteindelijk is het doel in een buitenwijk een huisje met tuin te kopen kost daar niks.. Hier onbetaalbaar. Maar wij zijn helemaal geen stadsmensen meer, woon liever rustig, drukte zoek ik wel op als ik wil. En die 30 min halen we er zeker nog 2x uit naast zijn werk met lopen als we ergens heen gaan steeds. dus zijn echt niet noodzakelijk. Dat scheelt :)
| 00:31 |
Je bent inderdaad beter af als je dagelijks dicht bij zijn werk bent. De keren dat je wilt gaan shoppen in de grote stad, is 30 min niet onoverkomelijk!!
Groot gelijk. Succes met de zoektocht
| 11:14 |
Stressen met dat voorschot, goed dat die leidinggevende te hulp kwam.
| 22:25 |
Ja ach het komt weer goed, en zeker heel erg lief van hem!
| 00:25 |
had ik al maar hopelijk telt het nog een keer mee
| 22:13 |
thanks!
| 00:25 |
Drukke week maar gelukkig hebben jullie veel kunnen doen
| 22:02 |
Ja vriend vooral dan in dit geval
| 00:25 |
Geweldig dat jullie zoveel worden geholpen, een warm bedje!
| 20:29 |
Ja een goed begin, hopelijk gaat de rest ook snel nu..
| 00:26 |
Ondanks altijd toch weer aanpassingen en hobbels de eerst week toch overleefd.
| 20:13 |
Ja altijd haha
| 21:58 |
die week is goed verlopen maar zal wel druk geweest zijn
| 19:54 |
Ja heel druk
| 21:58 |
Een intensieve week zo te lezen maar wel dingen geregeld gekregen. Altijd fijn.
| 19:13 |
Zeker
| 21:58 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden