×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Een goede dag met een stinkend randje!


Dit is het vervolg op mijn blogs over onze emigratie naar Hongarije, de rest kun je hieronder vinden in een overzicht:

Vandaag had vriend een afspraak gemaakt bij de bank zodat ik ook bijgeschreven kon worden bij de bankrekening. En ook mijn eigen pinpas kon krijgen, wat fijn, kan ik zijn zuur verdiende geld op gaan maken ;) Vooralsnog komt er namelijk enkel geld van zijn inkomen op te staan namelijk. Wat fijn dat dat mag van hem :) 

Het was nogal een wandeling van zeker een half uur, dus ik ben een uur vooraf vertrokken met dochter lief, broodje bij de bakker gehaald, flesje water gekocht en rustig gelopen. Wel een veel fijnere route dan door het drukke centrum en de grote straat waar we normaal doorheen lopen als we ergens heen wandelen. Dat was wel lekker. Vandaag overigens ook de enige dag die niet vol regen staat in de voorspelling, ook fijn als je zo ver moet lopen. Dochter was heel lief. Ruim een half uur voor tijd arriveerden wij bij de coffeeshop aan de overkant (zoals enigzins gepland door mij ivm de heerlijke shakes die ze verkopen). We bestelden een shake, aten een heerlijk broodje samen, om daarna papa te zoeken aan de overkant. 

Die stond aan klaar, en de bank was gelukkig vlakbij. Alles van een leien dakje, ook het internet bankieren probleem wat bestond met zijn Spaanse nummer is nu opgelost. En nu is het wachten op de bankpassen. Daarna had papa ook honger, dus nog even terug naar de coffeeshop gegaan zodat hij ook even wat kon eten en drinken. En daarna ben ik aangelopen met dochter, die intussen zichtbaar moe was geworden, maar toch zich zoet wist te houden onderweg. Waar ik heel erg blij mee was! Dan ben ik zo trots op haar, want dit was enkele weken geleden nog meestal anders. Dus ze begint het te leren, gelukkig.

Ik trok het vrij goed vandaag het lopen, heb ook expres voor ik ging slapen een pijnstiller en een pammetje op omdat ik wist dan slaap ik goed, en lig ik niet wakker van de pijn, dat is echt een no-go namelijk als ik daarna zo ver moet gaan lopen. En dat heeft dus goed gewerkt. Ik ben moe, en het was ver, maar ik verga niet van de pijn. 


Helaas maakte ik de deur open, om vervolgens op een haar na met mijn sandalen in een vlaai verse hondenpoep te gaan staan, en toen ik die ontweek bijna in de volgende te belanden. Ik was blij dat ik dochter nog in de buggy vast had zitten, anders had ik haar ook eruit moeten houden. Er lag ook nog een plas en nog een kleiner hoopje poep. Verdorie! Stinken als een malle, en ik weet meteen weer waarom ik dus zelf GEEN hond meer wil. Het is een lief beest, maar dit soort dingen, ik kan er niks mee, zeker niet als je dan je kleine van 1,5 ook nog in bedwang en vooruit UIT de hondenpoep moet zien te houden terwijl je zelf kokhalzend dit op probeert te ruimen en daarvoor de laatste rol wc papier aan het opmaken bent. 

Ik had dochter binnen 10 min in een diepe slaap, legde haar boven in bed waar ik dacht zelf nog even bij te moeten gaan liggen voor haar rust (wat vaak is), en merkte dat het daar helemaal naar hondenpoep rook. Bah bah bah, dus keukenraam open, tussendeur open, raam woonkamer open en hopen dat het snel doorwaait. Ik zit goed en wel 5 minuten op de bank en hoor haar weer een vlaai leggen verdomme! Echt op zulke momenten voel ik me hulpeloos, want ik kan niet met haar gaan wandelen, het is gewoon niet mogelijk in dit appartement dat te doen met die kleine.

Sowieso omdat ze net slaapt, maak ik haar nu wakker heb ik de hele dag een huilend kind, dus nee sorry dat doe ik niet. Haar achterlaten, no way, meenemen gaat niet, ik kan nauwelijks haar op en af de trap krijgen met die buggy (ik schat een tree of 25-30_ en daarna nog 3 etages lift) ik vind het te gevaarlijk voor mijzelf met mijn rug en ben echt bang dat er wat fout gaat. Dus ik kan nu de rest van de uren alleen maar hopen dat ze niet nog een vlaai legt want geloof niet dat mijn maag het trekt haha.

Geef mij maar katten!   :)

Nu hoop ik dat ik komende dagen tussen de buien door een paar dichte schoenen / sneakers whatever vind voor een leuk prijsje want ik heb geen zin de hele week bijna binnen te moeten zitten ivm koude voetjes haha. Vandaag helaas geen nieuwe schoenen winkels tegengekomen tijdens deze alternatieve route voor mij. 

Eigenlijk is dat momenteel mijn grootste probleem haha. Er zijn ergere dingen, right?

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden

 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts